Beauty addicts be like…

-
Studenten be like, tattas be like, bitches be like… Alles is tegenwoordig ‘be like’ op Facebook en groepen worden hiermee op humoristische wijze in hokjes geplaatst. Maar wij beautylovers kunnen er ook wat van! Ook ‘wij’ hebben zo onze unieke trekjes waar meisjes zich misschien goed in kunnen verplaatsen, maar die jongens nooit zullen begrijpen. En zo werd het idee geboren; beauty addicts be like.. Be like what?

Je bent een beauty addict als je…

Je nagels weleens maar aan één kant lakt
Dit moet vooral de bloggers onder ons bekend voorkomen. Je hebt vijf nieuwe lakjes die je allemaal moet uitproberen en/of op de foto moet zetten. Natuurlijk kom je op het briljante idee om tijd te besparen door maar de nagels aan één hand te lakken. Bovendien ziet de nagellak op je linker nagels er toch altijd veel mooier uit.

Honderden nagellakjes hebt, en nog steeds nieuwe koopt onder het mom van “Deze kleur had ik nog niet. Echt niet!”
Je koopt je zoveelste roze nagellakje. Je vriend zucht dat je deze kleur toch echt al hebt, roze is roze, allemaal één pot nat. Maar jij ziet dat heel anders. Deze is toch echt iets donkerder en de shimmer erin maakt hem zo speciaal! Eenmaal thuisgekomen ontdek je dat je wel al iets hebt wat er bizar veel op lijkt, maar dat ontken je natuurlijk glashard.

Sleek palettes verzamelt. Gebruiken doe je ze amper, maar het is gewoon zo leuk om er veertien te hebben!
Het nieuwe Sleek palette had jij natuurlijk allang ge-pre ordered, en op de releasedatum valt ‘ie dan ook op de mat. Zielsgelukkig ben je. Dat je werkelijk nooit oogschaduw draagt doet er niet toe. Je broertje verzamelt Pokémon kaartjes, en jij verzamelt Sleek paletten. Nou en?

In je agenda zet wanneer de nieuwe Limited Editions van Essence of Catrice in de winkels liggen
De beautyblogs staan er vol mee, de nieuwe LE van Essence komt eraan. De collectie ziet er leuk uit, en om niet weer voor een uitverkocht schap te staan, zet je de releasedatum in je agenda. Zo weet je zeker dat je die felbegeerde shimmer pearls deze keer wél kunt scoren!

Bij de Kruidvat ‘even’ binnenloopt en vervolgens een uur later met een arm vol swatches de winkel verlaat
Je hebt alleen een nieuwe deodorant nodig. Sure. Toch maar even kijken bij het Catrice schap. En oh, bij deze Kruidvat hebben ze een MUA schap, dat heb je nog niet eerder gezien. Lippenstift, oogschaduws, van alle mogelijke producten belandt een streepje op je hand. En als daar geen plek meer is swatch je vrolijk door op je onderarm. Vervolgens besluit je niks te kopen. Want ja, je hebt al zoveel!

beautybloggers be like
Bij diezelfde Kruidvat natuurlijk niks koopt zonder eerst een review gelezen te hebben
“Deze eyeliner ziet er mooi uit!” denk je. Maar wat als ‘ie niet longlasting is? Of als ‘ie na twee weken helemaal is uitgedroogd en dus onbruikbaar is geworden. Dat kun je alleen ondervinden als je het zelf uitprobeert. Of toch niet? Nee, natuurlijk niet, je checkt gewoon even Misslipgloss of Beautylab voor een review!

Op vakantie eerst checkt waar de Sephora en de MAC zitten, om vervolgens de Eiffeltoren of de Towerbridge links te laten liggen. Echt geen tijd voor gehad hoor!
Oké, je zal niet écht de Eiffeltoren vergeten, maar het eerst wil je toch echt langs de Sephora. Dit herken ik stiekem wel een beetje. Toen ik twee weken geleden naar Parijs ging maakte ik een lijstje met alle dingen die ik wilde zien. Letterlijk driekwart van mijn lijstje bestond uit kleding- en make-upwinkels. En dat terwijl het toch echt een culturele vakantie moest gaan worden. Oeps!

Zwitsal babyshampoo koopt. Bij de kassa vraag je je af of mensen denken dat je een tienermoeder bent.
Waarvoor je die babyshampoo nodig hebt? Om je kwasten te wassen natuurlijk!

Je pakketje van Enchantra nog niet hebt uitgepakt, maar wel alweer een winkelmandje vol hebt geladen.
Je hebt online een heleboel make-up besteld, maar tegen de tijd dat het binnenkomt aas jij alweer op nieuwe dingen. Vervolgens vergeet je je pakketje, en vind je deze een jaar later terug onder een berg stof. (Bij mij echt gebeurd! Ik heb al zeker een half jaar geleden iets besteld bij ELF, en het pakketje nog steeds niet uitgepakt… Deels doordat ik het steeds vergeet, deels doordat ik het niet zoek om overal productfoto’s van te maken. Schaam!)

Van alle producten in je stash precies de merk én de naam / kleurnummer weet.
Wat Sleek ‘Rose Gold’ op je wangetjes, een beetje van de Pink Gold Color Tattoo van Maybelline op de ogen, en wat ‘Please me’ van MAC op de lippen als finishing touch. Klaar is kees!

Alle drie de Naked palettes wilt hebben / hebt. Ze zijn ook zo verschillend!
Tot slot, het (willen) hebben van misschien wel de drie populairste oogschaduw paletten in beautyblogland. Want natuurlijk hebben ze alle drie andere kleuren. Maar zeg eens eerlijk, heb je nu echt 36 kleuren nodig om een neutrale look mee te maken!? Maar hé, de palettes zijn alleen al prachtig om te zien, en bovendien is het als Nederlander (nu de Sephora weg is) toch een soort uitdaging geworden om ze te bemachtigen. Ieder zo zijn hobby’s!

Komen deze dingen je bekend voor? Kortom; ben jij ook een beauty addict?

21 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *