Beauty

Budget tip: Max Factor lipfinity lasting lip tint


Ik hoor je denken: hoezo budget tip? MaxFactor is namelijk helemaal geen goedkoop merk. Nou ja, tenzij je bij Action shopt! Daar spotte ik een verpakking met maar liefst drie MaxFactor lip stains voor maar €5,99. Dat kon ik natuurlijk niet laten liggen… Nieuwsgierig als ik was heb ik ze gelijk uitgebreid getest!


MaxFactor bracht de Lipfinity Lasting Lip tints in 2011 op de markt. Ze waren er in 10 verschillende kleuren en werden toen voor €11,99 per stuk verkocht. Inmiddels zijn ze volgens mij al lang uit het assortiment, maar Action verkoopt ze dus weer! Ze worden hier verkocht in verpakkingen van 3 stuks, voor €5,99. Dat is héél goedkoop!


De vierkantjes op de verpakking zijn wel een beetje misleidend, in werkelijkheid zijn de kleuren veel donkerder.

De verpakking bevat de volgende kleuren:
– 02 Mystical Mauve
– 04 Berry Burst
– 06 Royal Plum

Ik heb nog gekeken of er meerdere kleuren verkrijgbaar waren, maar zover ik bij ‘mijn’ Action filiaal heb gezien is dit het enige pakje dat verkocht wordt. Geen probleem, de kleurtjes zien er in elk geval leuk uit!


Deze lip stains zijn viltstiften. Een paar jaar geleden kwamen meerdere merken met dit soort stiften op de proppen en ik vond dat altijd erg fijn werken. Het brengt makkelijk aan, en doordat de substantie echt in je lippen trekt blijft het vaak goed zitten.


Een close-up van de puntjes.

De swatches


Van links naar rechts zie je 02 Mystical Mauve, 06 Royal Plum en 04 Berry Burst.

De namen vind ik een beetje gek gekozen.
Bij Mystical Mauve zou je een lichtpaarse tint verwachten, maar deze is bijna nude. Plum is eigenlijk donkerpaars, hier rood/roze. En de laatste vind ik eigenlijk wat te licht om ‘m echt ‘berry’ te noemen. Maar dat ter zijde – het zijn wel mooie kleuren!

Bij Mystical Mauve moest ik wel een paar keer vegen om ‘m dekkend te krijgen, maar over het algemeen is de pigmentatie goed. Vooral Royal Plum springt er uit, lekker fel!


Op de lippen vallen de kleuren wat anders uit dan op de eerdere swatches. Dit is normaal, omdat een lip stain intrekt en je natuurlijke lipkleur het uiteindelijke resultaat altijd een beetje beïnvloed. De kleur 02 is, net zoals op de eerdere swatch, niet helemaal dekkend en wat lastig om egaal aan te brengen.  04 wordt iets donkerder, net als 06 die op de lippen wat roder / minder roze en koeler lijkt.

02 is niet zo mijn ding, maar de andere twee kleuren vind ik erg mooi uitpakken!

De substantie is van de lipstains is vrij dun. Zoals zowel op de ‘armswatches’ als op de lipswachtes te zien is, loopt het heel erg in de lijntjes. Hieronder een voorbeeld met de kleur 06 Royal Plum: op de linkerfoto is de Lipfinity net aangebracht en zijn de randjes nog strak. De rechter foto nam ik een paar minuten later, toen de substantie was opgedroogd en in mijn lippen was getrokken. Best een flink verschil! Dit kun je wel deels oplossen door een lipbasis (of concealer) te gebruiken, of door een lippotlood te gebruiken om de randjes af te bakenen. Maar ik wilde het toch even gezegd hebben wink

02 Mystical Mauve


02 Mystical Mauve is dus niet helemaal egaal dekkend. Dat is jammer, want de tint vind ik wel erg mooi en subtiel staan.

04 Berry Burst


04 Berry Burst lijkt op deze fullface foto een stukje feller dan op de eerdere swatchfoto’s, dat komt denk ik omdat het zonnetje wat feller scheen toen ik deze foto maakte. Het lijkt bijna een koraalkleur, ik vind het mooi! In normaal daglicht is de tint iets minder oranje, en iets meer bruin/roze. Goed, in welk licht dan ook: Berry Burst is een leuke kleur en de pigmentatie is erg goed!

06 Royal Plum


06 Royal Plum is lekker fel! Hoewel de kleur eigenlijk bedoeld is als rood/roze, pakt het op mijn lippen wat meer uit als een klassieke, koele roodtint. Hoewel ik honderdduizend rode lipsticks in mijn stash heb, had ik nog geen soortgelijke tint dus dat is helemaal mooi.

Conclusie


Mystical Mauve is door de wat mindere pigmentatie niet zo mijn ding. Maar met de andere twee kleuren ben ik ontzettend tevreden! De pigmentatie is goed en de kleuren zijn feller dan ik had verwacht. Verder is de houdbaarheid echt geweldig: als de kleur eenmaal ingetrokken is blijft het de hele dag perfect zitten. De swatches op mijn arm kreeg ik er pas na flink schrobben en boenen vanaf. En toen ik gisteravond ging slapen met Berry Burst nog op mijn lippen (ja, slecht, i know) zat het er vanochtend nog steeds op. Een goed teken voor mensen zoals ik, die niet de hele dag hun make-up willen bijwerken.

Budget topper? Ja zeker! Ik zou zeggen: ren naar de Action!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply LA DOLCE EVITA 27 januari 2016 at 14:52

  Mystical Mauve valt wat tegen maar de overige kleurtjes zijn leuk! Mooie blog heb je trouwens, je hebt er een volger bij =)

 • Reply Julie 21 januari 2016 at 19:46

  Ik vind zulke vilten stiften echt maar niks. Vaak vind ik ze echt overkomen alsof je met een marker op je gezicht aan het tekenen bent, veel te nat en niet goed dekkend! :-) Fijn dat jij toch wel best tevreden bent!

 • Reply Meryl 21 januari 2016 at 19:08

  wat een goede budget tip :) Ik vind het alleen jammer dat ze zo in de lijntjes trekken

 • Reply Jennifer | JenniferZ 21 januari 2016 at 16:04

  Ze zijn wel oké maar niet heel geweldig vind ik helaas :/

 • Reply Bodi 21 januari 2016 at 14:20

  Mwah, word er niet heel enthousiast van! Maar wel lekker goedkoop

 • Reply heidi 21 januari 2016 at 12:55

  Ziet der echt heel mooi uit, vooral de kleuren zie ik wel heel graag.

 • Reply Saraya 20 januari 2016 at 21:46

  Ik ben niet overtuigt, geef mij maar een gewone lipstick of een simpel glossje :)
  X

 • Reply anna 20 januari 2016 at 21:26

  Hmmm, ze trekken best wel in de lijntjes zo te zien. Niet zo mijn ding helaas! :( Het zijn wel erg leuke kleuren.

 • Reply Manon 20 januari 2016 at 14:58

  Ik vind ze een beetje mwa , als het iets meer pigment had vond ik ze wel erg leuk

 • Reply Nicole 20 januari 2016 at 13:31

  Leuke kleurtjes zeg. Ik weet niet of ik lipstains wel zo fijn vind in gebruik, maar ze zijn in elk geval wel erg mooi!

 • Reply mariëlle 20 januari 2016 at 13:18

  Ik ben toch meer fan van lipsticks maar dit is leuk om zo te proberen!

 • Reply Kimmetjekims 20 januari 2016 at 07:41

  Wat kun je bij de action tegenwoordig toch leuke make-up krijgen! De tweede kleur staat je super :)

 • Reply Femke 20 januari 2016 at 06:20

  Ik vind de laatste het mooiste. Dit soort ‘pennen’ zijn niet zo mijn ding.. Wel een fijne budget tip!

 • Leave a Reply