Dingen die ik gekocht heb door bloggers

GekochtDoorBloggers2
Naast dat ik mijn eigen blog bijhoud ben ik ook al jaren fanatiek lezeres van andere blogs. En ik moet het toegeven: in de loop der jaren hebben andere bloggers stiekem regelmatig beïnvloed bij een aankoop. Er zijn namelijk best veel dingen die ik heb gekocht omdat ik er op een blog over had gelezen. Producten die me eerst niet interessant leken maar waarvan een blogger me tóch wist te overtuigen. Maar er zijn ook merken die ik zonder blogs misschien niet eens zou kennen. Het leek me leuk om alle spullen die ik door bloggers heb gekocht eens op te sommen!

Het 88 palette
Wie kent deze nog? Het 88 palette was, voor zover ik het me kan herinneren, het állereerste product dat door beautybloggers kocht. Dit moet zeker een jaar of vijf geleden zijn. De oogschaduwpaletten met maar liefst 88 goed gepigmenteerde kleuren waren divers, erg goedkoop en daardoor immens populair. Je had meerdere varianten, zo was er een matte-, een shimmer- en een warm palette. Zelf kocht ik toen de shimmer versie en ik was er zielsgelukkig mee! En hoewel ik ‘m bijna nooit meer gebruik heb ik hem nog steeds.

Urban Decay Naked Palette
Volgens mij zijn de drie Naked oogschaduwpaletten de holy grails van zo’n beetje elke beautyblogger. Ik vond 50 euro voor een palette toendertijd belachelijk duur, maar ik moést en zou er eentje hebben. Het werd Naked 2, en ik heb hem inmiddels al een aantal jaren maar gebruik hem nog steeds met veel plezier. Eén van mijn beste aankopen ooit!

MAC
Als middelbaar scholier bestond mijn make-up stash voornamelijk uit goedkope drogisterij-producten. Op die leeftijd peinsde ik er niet over om meer dan vijf euro te betalen voor een lipstick. Daar kwam wel verandering in toen ik de beautyblogs ontdekte! Binnen no time was ik om en ontstond er een grote liefde voor het merk MAC. Zonder beautyblogs was het waarschijnlijk nooit in me opgekomen om überhaupt verder te kijken dan mijn plaatselijke Kruidvat, haha.

Sleek paletten
Ook het merk Sleek had ik waarschijnlijk nooit gekend als blogs niet bestonden. Het is nu eenmaal niet in Nederland verkrijgbaar en make-up bestellen via internet kwam gewoon niet in me op. Het is dus maar goed dat ik blogs ben gaan volgen, want de oogschaduwpaletten van Sleek zijn echt fantastisch (en goedkoop)!

De Sleek ‘Rose Gold’ blush
Om wat specifieker op Sleek in te gaan: de blush in de kleur ‘Rose Gold’ werd een enorme hype in beautyblogland. Voor één blush een bestelling plaatsen vond ik alleen wat te veel gedoe, dus ik heb gewacht tot ik een keer in Engeland was. Tijdens een weekendje Londen sloeg ik eindelijk mijn slag!

Thierry Mugler ‘Alien’ parfum
Bijna alle beautyblogmeisjes zijn gek op de geur ‘Alien’ van Thierry Mugler. Toen ik laatst iets mocht uitzoeken bij een online parfumwinkel heb ik eigenlijk niet eens nagedacht en op de gok voor deze gekozen (ik vertrouw te veel op blogs, haha). Afgelopen week kwam het pakketje binnen en JA, ik ben ook fan! Wat een heerlijke geur, ik snap helemaal waarom dit een hype is! Een uitgebreide review volgt nog.

Zoeva kwastenset
Vraag aan een willekeurige beautyblogger wat de beste make-up kwasten zijn en ze zal met oftewel ‘Real Techniques’ oftewel ‘Zoeva’ antwoorden. Ik wist niet welke ik moest kiezen, dus ik ben gegaan voor de kwasten met het mooiste uiterlijk: de Rose Gold kwastenset van Zoeva. Absoluut geen spijt van, het zijn inderdaad erg goede kwasten!


Zo, dat waren er nogal wat! Mijn persoonlijk conclusie na dit verhaal is dat ik A. nogal beïnvloedbaar ben en B. bijna blindelings op bloggers vertrouw. Moet ik me hiervoor schamen? Mwa, ik kan me haast niet voorstellen dat ik de enige ben!

Hoewel? Onlangs schreef ik als schoolopdracht een paper, waarbij het onder andere ging over de geloofwaardigheid van bloggers. Wij kunnen ons natuurlijk beter identificeren met een blogger dan met bijvoorbeeld een model uit een tijdschrift. Daardoor zien we een blog sneller als betrouwbare informatiebron. Maar hoe betrouwbaar en goed die blogreview ook is: kóóp je het door hen aanbevolen product daadwerkelijk?

Om mijn schoolopdracht te kunnen afronden ben ik op zoek naar jouw ervaringen! Je zou me heel erg helpen. Daarbij ben ik natuurlijk ook erg benieuwd of ik niet de enige ben die zo snel overtuigd is door bloggers wink

Heb jij weleens wat gekocht doordat je het op blogs had gezien?
Zo ja: wat voor product was het en waardoor was je overtuigd? (En zo nee, waarom niet?)

22 Comments

 • Ik zie blogs wel als betrouwbare informatiebronnen, maar ik raadpleeg ze vooral als ik al specifiek op zoek ben naar een product of merk. Ik wil dan weten wat de beste opties zijn of wat de ervaringen zijn van anderen. Vaak staan er op blogs wel goede beschrijvingen en meestal vergelijk ik dan verschillende reviews van blogs met elkaar. Ik denk wel dat ik blogs vooral raadpleeg als ik iets via internet ga bestellen. Als ik het zelf in de winkel kan uittesten, vertrouw ik toch het liefst op mijn eigen ervaring.

 • Ik word er zelf ook wel door beinvloed! Voordat ik blogs las had ik nog nooit van MAC, Sleek of Urban Decay gehoord en ondertussen heb ik van al deze merken meerdere producten in mijn bezit. Ik denk dat ik vooral door bloggers ook nieuwsgierig raakte naar vooral de duurdere merken en door hun reviews overtuigd raakte van de kwaliteit van deze producten, waardoor ik ze ook wilde hebben, dus dat is wel zeker beïnvloed door bloggers.

 • Haha wat grappig om te lezen. Bijna alles wat je opnoemd heb ik ook door bloggers gekocht. Mijn eerste door bloggers aankoop was het 88 palette, maar er zijn er zeker nog veel meer!

 • Ik ben zelf ook van plan binnenkort de Rose Gold kwasten te bestellen, dus ja, ik ben zeker beïnvloedbaar!
  Ik merk trouwens dat het beide kanten op gaat: zie ik iets op een blog dat ik wil, dan koop ik het misschien wel. Maar zie ik iets in de winkel dat ik wil, dan google ik snel naar reviews op blogs vooraleer ik het koop. Mijn vertrouwen in bloggers is dus echt wel groot!

 • Ik heb meerdere merken leren kennen door blogs! Sleek, MAC, Anastasia, Urban Decay etc! Merken waar ik nu erg dol op ben haha! Ik hoef alleen vaak niet precies dezelfde kleuren te hebben als waarover ik gelezen heb! Ik ga wel gewoon voor mijn eigen ding! Super leuk artikel!

 • Zo leuk om te zien! Ik heb zelf kwasten van Real Techniques, maar die van Zoeva zijn echt een stuk mooier. Ik heb zelf volgens mij echt ontzettend veel gekocht aan de hand van reviews van andere bloggers. x

 • Kocht laatst bij Douglas het luchtje ‘Jette Joop’ , beinvloed door Leonie van de blog Blushingbeauty
  Het geurtje is heerlijk, niet 13 in een dozijn, en het flesje is supercute..erg happy met deze aankoop!
  En heb schoenen gekocht, impulsaankoop, ook blij mee :), via een linkje van de van Haren webshop op de blog van DoorMariska
  (Maar teveel lippenstiften kocht ik voornamelijk bij het Kruidvat en Ali Express..ondanks dat bloggers me proberen wijs te maken dat er weinig anders is dan Mac Mac Mac Mac ;))

 • Super leuk om dit te zien! Ik koop niet zo heel erg vaak producten naar aanleiding van reviews, maar soms kan ik de verleiding niet weerstaan. In de beginperiode van mijn blog”carrière” heb ik ook sleek palettes aangeschaft. Ik gebruik ze eigenlijk vrijwel nooit, jammer want het zijn wel echt hele mooie palettes.

 • Leuk artikel, ik ben nu ook kritisch en koop nu liever alleen producten die ik echt wil! Vooral lees ik ook eerst reviews vooraleer ik het product koop :).
  X

 • Ik volg een aantal beautyblogs die naar mijn idee hun betrouwbare mening geven, ook als een product gesponsord is. Ik denk dat ik vaak wel te overtuigen ben door een review. Vooral als er ook wat (kleine) negatieve puntjes worden aangehaald, want dan komt het wat ‘echter’ over. Door blogs koop ik bijvoorbeeld een mooie lipstick of een goed gepigmenteerde oogschaduw, omdat de swatches goed zijn. Soms werkt het bij mij ook andersom, dan ga ik zoeken op een product om reviews te vinden. Vaak kijk ik dan wel goed na of het bericht gesponsord is, want er zijn ook bloggers bij die ik minder vertrouw wanneer het om een gesponsorde post gaat.

 • Ik koop geen producten naar aanleiding van blogs, voornamelijk omdat ik A) bijna geen make-up gebruik en liever kijk naar de kortingen in de winkel dan naar de reviews op internet . En B) ik vind bloggers niet altijd betrouwbaar, zeker niet als het gaat om een gesponsord product. Ik lees weinig ‘slechte’ reviews, waardoor ik de betrouwbaarheid en mening van de blogger niet altijd goed vind overkomen. Ik snap dat bloggers er voor kiezen om ‘slechte’ reviews niet te publiceren, maar voor mij zou een product beter te vergelijken zijn.

  Mijn interesse in blogs ligt dan ook niet in reviews maar voornamelijk in persoonlijke verhalen en lifestyle berichten. Ik lees vrijwel geen berichten over producten of diensten :)

 • Heel herkenbaar het 88 palette en Sleek rose gold kocht ik ook omdat deze vaak te zien waren op blogs. Maar nu kijk ik vooral reviews als ik in de winkel sta en ik twijfel over een product. Ik wil natuurlijk geen miskoop doen en blogs helpen mij hierbij om mijn keuze te maken.

 • Omdat ik zelf ook blog ben ik nu best kritisch, ik lees meerdere reviews voor ik een product koop! Het 88 palette kocht ik wel, maar dan een nepperd van Ebay. De Zoeva kwastenset heb ik ook, maar dat is echt een goede investering. Sleek heb ik wel leren kennen door het bloggen, ook daar heb ik producten van!

 • Als ik producten koop die ik op een blog heb gezien is het meestal omdat de swatches heel goed zijn. Ook heb ik sneller de neiging op een product te vertrouwen als ik het bij veel versvhillende bloggers in hun dagelijkse stash terugzie. Daardoor heb ik uiteindelijk ook mijn Anastasia Dipbrow gekocht (en geen moment spijt van gehad!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *