E.L.F. Complexion Perfection poeder


Soms koop ik beautyproducten die ik ‘vergeet’. Zo ook met deze poeder van E.L.F.Deze bestelde ik meer dan een half jaar geleden, maar lag tot afgelopen weekend nog ongebruikt achterin mijn kast. Oeps! En dat terwijl ik juist zo benieuwd was naar deze poeder. Hoog tijd om ‘m éindelijk eens te proberen.Het product waar het om gaat is de Complexion Perfection gezichtspoeder. Hoe het kan dat ik deze na een half jaar nog steeds niet gebruikt heb, komt grotendeels doordat ik al jaren één dezelfde poeder gebruik van MAC. Misschien ben ik onbewust gewoon een beetje bang geworden om iets anders te proberen, haha. Anderzijds ben ik wel héél benieuwd of deze van E.L.F. misschien wel net zo fijn is!Hoewel het een gezichtspoeder is zie je geen beige/nude huidskleur, maar bestaat het uit vier pastelkleuren. Dat ziet er erg leuk uit, maar misschien ook een beetje gek. Want hoezo zou je je gezicht blauw of roze willen maken? Gelukkig gaat dat niet gebeuren! Bij bijvoorbeeld concealers worden namelijk ook vaak ‘gekke’ kleurtjes toegepast. Deze hebben elk hun eigen functie: roze is bedoeld tegen wallen, groen werkt tegen rode vlekjes, geel tegen blauwe plekken, en blauw neutraliseert een oranje teint. In mijn ervaring werkt dat bij concealers goed, dus ik ben benieuwd of dat in een poeder ook werkt!

Als je de vier kleuren combineert, zou er een wit/transparante poeder moeten ontstaan, waarmee alle oneffenheden tegelijk geneutraliseerd worden. Verder zal je huid er egaler en matter uit gaan zien.
Tijd om te proberen!Van links naar rechts: geel, blauw, groen, roze en gemengd.
Op de gemengde swatch is inderdaad weinig kleur meer te bekennen, maar ziet de poeder er gewoon wit en licht transparant uit.


Op deze foto draag ik een BB Cream en de E.L.F. poeder. BB Cream maakt je huid natuurlijk vrij glimmend, maar met de poeder is het aardig matte geworden. Dat werkt dus goed! Ik was een beetje bang dat mijn gezicht een witte waas zou krijgen, maar dat is gelukkig niet het geval. Een dun laagje oogt transparant en volstaat om te matteren.

Voor volledige dekking gebruik ik deze liever niet, want dan krijg ik dus wél een wat pips gezichtje. Maar wil ik enkel mijn foundation (of ‘blote’ gezicht) matter maken, dan is deze E.L.F. poeder heel fijn!
Ook voor de zomermaanden als ik wat bruiner ben geworden (en mijn MAC poeder dus niet meer de goede kleur is) lijkt een transparante poeder zoals deze me erg handig.

Door de transparantie denk ik dat de poeder voor veel huidskleuren geschikt is. Nog een pluspuntje: de poeder is érg goedkoop!

De E.L.F. Complexion Perfection powder is te koop op de webshop voor €4.


Wat voor gezichtspoeder draag jij het liefst?

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *