H&M lip stain in ‘Storyteller’


Het beauty assortiment is laatst compleet vernieuwd. Eigenlijk had ik geen make-up nodig, maar toen ik laatst wat kleding bestelde op de webshop, kwam ik ineens de lipstains tegen. Ik ben gék op vloeibare lipsticks omdat ze vaak goed blijven zitten. Voordat ik het wist belandde dit pareltje in mijn winkelmandje. Ik ben benieuwd!


De nieuwe make-up van H&M ziet er goed uit! Het is prachtig verpakt in een wit doosje, de huls van de Gossamer Lip Stain is strak en simpel. Onderaan is de huls doorzichtig, waardoor je de kleur kunt zien. Wanneer je net als ik een enorme collectie lipproducten hebt is dat erg handig!


De Gossamer Lip Stain is er in zes verschillende kleuren en het zijn allemaal roze tinten. Van zuurstokroze tot een cranberry tint. Hoewel ik normaal gesproken fan ben van felle, opvallende kleuren besloot ik dit keer voor een neutrale kleur te kiezen genaamd Storyteller.

De swatches


De kleur op de huid lijkt een stukje donkerder en minder ‘nude’ dan hoe het er in de huls uitzag. Een soort donker, oudroze. De substantie is vrij dik en de pigmentatie ziet er prima uit!


De swatch van mijn hand afvegen ging lastiger dan ik dacht. Dit is het resultaat na boenen met water en make-up doekjes. Het gaat er bijna niet af! Op je hand niet heel charmant, maar verder is dit natuurlijk een goed teken! Hopelijk blijft het op de lippen net zo goed zitten.


Bovenaan draag ik niks op mijn lippen, onderaan de lipstain. Op de lippen komt de kleur weer net wat anders over dan in de huls en op de swatch. Minder ‘bruin’ en meer richting lichtrood. Gek dat een kleur zo anders kan uitvallen, maar ik vind het alsnog wel erg mooi en de pigmentatie is fantastisch.

Aanbrengen is wel even oefenen: het is lastig om de lipstain egaal te verdelen doordat de substantie vrij dik is. En je moet oppassen dat je geen ‘foutjes’ maakt omdat het er, eenmaal opgedroogd, bijna niet meer af gaat. Het is dus even een secuur werkje, maar eenmaal aangebracht ziet het er mooi uit.


Zoals ik al zei is de kleur wat anders dan verwacht, maar ik vind het erg mooi. Ondanks dat het naar rood neigt is het geen heftige kleur, het ziet er heel natuurlijk uit. Ideaal voor school- of werkdagen. Ook een aanrader voor meiden die niet zo vaak lipstick dragen en eens willen beginnen met een wat subtielere kleur.

De lipstain blijft erg goed zitten. De glans is er na een paar drankjes wel af, hij wordt dus bijna matte. De kleur zelf blijft uren zitten.

Een klein nadeel aan het vernieuwde make-up assortiment bij H&M is dat de prijzen wat omhoog zijn gegaan. Andere producten heb ik nog niet geprobeerd, maar deze lipstain is kwalitatief erg goed dus wat mij betreft is het de prijs waard!

De Gossamer lipstain is verkrijgbaar bij H&M en op de webshop voor €7,99

17 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *