MAC collecties voor lente 2016

MACCollectionsSpring2016
Rond deze tijd van het jaar komen de meeste make-up merken met een lentecollectie. Maar MAC pakt het zoals altijd wat grootser aan: er staan voor de komende tijd maar liefst vier collecties op de planning. In dit artikel vind je alle collecties en bijbehorende producten op een rijtje. Hierdoor kun je alvast bedenken wat je wil gaan kopen én kun je de data al in je agenda zetten. Zo weet je zeker dat je niets misloopt!

MAC Flamingo Park
Flamingo’s zijn hip, en daarom staat de eerste lentecollectie volledig in het teken van deze leuke roze vogels. Alles in deze collectie is roze, en dat is natuurlijk helemaal fantastisch als roze je lievelingskleur is. Zelf vind ik roze qua make-up een beetje risky in combinatie met mijn rode haar, maar deze collectie is zo veelzijdig dat er toch wel wat dingen zijn die ik zou willen proberen. Zo vind ik de paarse lipstick, de rood/roze blush en de oogschaduwpigments en de nagellakjes er erg leuk uitzien: die wil ik wel even in het echt gaan bekijken!

Prijzen:
Oogschaduwpalette €39,00
Lipstick €19,50
Lip pencil €15,50
Cremesheen lipglass €21,00
Blush €22,50
Beautypowder €22,50
Nagellak €10,00
Kohl liner €16,50
Pigments €22,00
Mascara €23,50

In Amerika is de collectie al te koop, in Nederland zijn de producten vanaf 5 maart verkrijgbaar.

MAC x Zac Posen
De knalroze Flamingo Park collectie wordt opgevolgd door een lijn in samenwerking met modeontwerper Zac Posen. De producten hebben een totaal andere uitstraling dan we van MAC gewend zijn. Alles zit in strakke, vierkanten verpakkingen en het heeft een luxe uitstraling. De oranje lipstick en het blush-/bronzer duo spreken me het meest aan, hoewel het oogschaduwpalette er ook wel interessant uitziet.

Prijzen
(De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, dit zijn de prijzen in Amerikaanse dollars):
Transparant poeder $27
Lipstick $18
Oogschaduwpalette $43.50
Eyeliner $18
Mascara $18
Blush-/bronzer duo $29
Bufferkwast $54
Contourkwast $36

In het buitenland liggen de producten vanaf 25 februari in de winkels. Een officiele Nederlandse releasedatum is nog niet bekend, maar dit zal naar verwachting ook eind februari zijn.

MAC Future ForwardMAC gaat regelmatig samenwerkingen aan met bekende artiesten, bijvoorbeeld met Lady Gaga, Ariane Grande en Rihanna. Maar dit keer wilden ze eens ónbekende zangeressen in het zonnetje zetten met een eigen make-up product. Dat vind ik echt een superleuk concept! Er werden vier beginnende artiesten uitgekozen, zij krijgen elk een eigen product die apart van elkaar gelanceerd gaan worden. De producten zien er veelbelovend uit, vooral de grijze lipstick vind ik bijzonder en maakt me erg nieuwsgierig.

Prijzen & release
TINASHE Oogschaduwpalette – 17 maart 2016 – $32
HALSEY Lipstick – 31 maart – $17
DEJ LOAF Lipglass – 14 april – $15
LION BABE Eyeliner – 28 april – $21

De prijzen en data gelden voor de Amerikaanse markt. Over de Nederlandse markt is nog niks bekend, hopelijk komt hier snel wat meer info over!

MAC x Chris Chang of Poesia


ChrisChang02
ChrisChang03
Fashion designer Chris Chang gaat de samenwerking aan met MAC en dat zorgt voor kleurrijke, Japanse invloeden. Dit is dan ook wellicht de meest hysterische collectie die je ooit bij MAC gaat zien. You hate it or you love it, maar persoonlijk ben ik groot fan. Een blauwe, gele of paarse lipstick? Gaaf hoor! Of mocht je, net als ik waarschijnlijk, een iets veiligere keuze willen maken maar tóch genieten van deze leuke verpakkingen, dan kun je het transparante poeder kiezen. Echt een hebbedingetje!

De prijzen zijn nog niet bekend en de exacte releasedatum evenmin, maar naar verwachting ligt de collectie eind mei/begin juni in de winkels. Ik kan niet wachten!


Waar ik het meest naar uitkijk? Het is echt moeilijk kiezen, maar ik heb een zwak voor de verpakkingen van de Chris Chang collectie. Hoewel ik dan waarschijnlijk – heel veilig – alleen het poeder ga kopen, haha. Ook het oogschaduwpalette van de Future Forward lijn en de lipsticks van de Zac Posen lijn vind ik er interessant uitzien, dat wil ik zeker even in de winkels bekijken. Meestal loop ik zulke speciale collecties net mis, dus deze keer zet ik alle data (voor zover bekend) in mijn agenda en hou ik het in de gaten! En ik kan alvast beginnen met sparen wink

Welke collectie spreekt jou het meest aan? 

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *