Beauty

Sleek Highlighting palette ‘Solstice’


De laatste tijd ben ik helemaal into de highlighters. Alleen is mijn stash nog niet zo groot, dus wilde ik graag wat nieuwe kopen. Maar er zijn zó veel soorten highlighter, dat ik echt geen idee had welke tint ik moest kiezen. Totdat ik op dit palletje van Sleek stuitte. Dit pallet bevat vier verschillende highlighters in gevarieerde tinten: ideaal toch?


Net zoals de oogschaduwpaletten van Sleek, zit ook het highlighter palette verpakt in een zwart doosje.
Van de highlighter paletten zijn meerdere varianten, ik heb het ‘Solstice’ pallet.

Wat me meteen opviel is dat het palletje een stuk kleiner en compacter is dan ik had verwacht. De verpakking bevat in totaal ook maar 9 gram aan product (dat is maar 2,5 gram per kleur). Ter vergelijking: een MAC highlighter bevat 10 gram product. Maar hé, dit Sleek palette is natuurlijk wel stukken goedkoper.


Achterop de verpakking staat wat informatie, de ingrediëntenlijst en wat uitleg. Elke highlighter is namelijk bedoeld voor een ander deel van het gezicht. Hoewel ik van mening ben dat je de highlighters gewoon kunt aanbrengen waar je maar wilt (ik zou ze bijvoorbeeld voornamelijk op mijn jukbeenderen gebruiken), is het wel handig dat hier wat tips over worden gegeven.Het doosje zelf is goudkleurig en super shiny – het is bijna een spiegel. Dat kun je ook wel zien op de laatste foto wink Ik vind het er heel chique uitzien en het is lekker opvallend.


Op de onderkant staan de namen van de highlighters. Mocht je de kleine lettertjes niet kunnen lezen, ze heten Ecliptic, Hemisphere, Subsolar en Equinox.Het doosje opent en sluit een stuk fijner dan de Sleek oogschaduwpalettes, waar ik vaak mijn nagels breek aan de sluiting. Dit highlighter palette heeft namelijk een handige magneetsluiting.


In het palletje zit een plastic folie waar de namen op staan, en een gratis kwastje. Voor highlighter op de jukbeenderen vind ik het kwastje wat klein, maar voor op kleinere oppervlakken (zoals de neusbrug) denk ik dat het wel handig is.


Zonder flits


Met flits


In zonlicht

De swatches

SleekHighlighterSwatches
In normaal daglicht


In zonlicht

Deze swatches zijn met één veegje gemaakt en ik vind de pigmentatie er echt goed uitzien.
Waar ik overigens pas bij het swatchen achter kwam is dat de eerste kleur een cream product is. Dat vind ik persoonlijk niet zo handig aanbrengen en niet fijn zitten op het gezicht, maar volgens de verpakking is deze kleur ook vooral bedoeld voor onder het wenkbrauwbot. Prima. De andere drie kleuren zijn wel gewoon poedertjes. Deze zijn zacht en kruimelen niet, heel fijn dus.

Ik vind de kleuren allemaal mooi, maar mijn favoriet is toch wel de laatste, ‘Equinox’. Een champagne-achtige kleur die niet té warm of oranje is. Verder zijn alle tinten totaal anders, wat het palette veelzijdig maakt. Maar wacht…Hier nog een keer alle kleuren, maar dan wat meer uitgevaagd: zoals je ze op het gezicht ook zou dragen.
De veelzijdigheid die je zag op de vorige swatches valt eigenlijk volledig weg. Want eenmaal uitgevaagd lijken de kleuren toch wel erg veel op elkaar! Zo zie je nu dat ze allemaal koel zijn qua ondertoon. ‘Equinox’ lijkt bijvoorbeeld niet meer op de champagne-kleur die het was bij de eerste swatch. ‘Ecliptic’ is gelukkig wel net wat anders dan de rest, en ook ‘Hemisphere’ lijkt wat meer roze. Maar ook bij ‘Hemisphere’ zie je dat, hoe meer je ‘m blendt’ (zie de randjes), hij veel weg heeft van de andere tinten. Jammer.

Conclusie


Het palette is compact (dus handig mee te nemen), mooi vormgegeven en ik ben diep onder de indruk van de pigmentatie. De highlighters geven een fantastische glans! Toch is dit palette niet helemaal wat ik ervan verwachtte. De kleuren zien er op het eerste oog heel verschillend uit, maar uiteindelijk zijn de basis, de ondertoon en de glans van alle kleuren bijna identiek. Dat is zonde, wat mij betreft had er veel meer variatie in mogen zitten. Een warme kleur met gouden glans was bijvoorbeeld wel leuk geweest.

Een miskoop wil ik het niet noemen, want duur was ‘ie niet en ik ga de highlighters zeker wel gebruiken. Alleen heb ik gewoon een beetje het idee dat ik vier dezelfde kleuren heb gekocht.


Het Sleek Solstice highlighter palette is verkrijgbaar bij o.a. Boozyshop, TheMakeupspot en Sleekmakeup.com voor €12,49 of €13,49.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Marijke 21 februari 2016 at 10:20

  Wauw, die ziet er echt PRACHTIG uit!! Wat een pareltje <3

 • Reply Esmée 20 februari 2016 at 15:05

  Wel zonde dat de kleurtjes zo dicht bij elkaar liggen. Toch vind ik Ecliptic heel uniek! x

 • Reply alexa 19 februari 2016 at 21:01

  Ik zag hem vandaag ook ergens anders maar ik vind hem echt super mooi!

 • Reply heidi 19 februari 2016 at 20:06

  Wat een leuke palette is het.

 • Reply Marushi 19 februari 2016 at 19:07

  Wat een prachtig palette zeg! Hele mooi foto’s heb je ook gemaakt! -x-

  • Reply Mandy 20 februari 2016 at 00:45

   Dankjewel! <3

 • Reply Kelly 19 februari 2016 at 18:42

  Wat een prachtig palette!

 • Reply Manon 19 februari 2016 at 17:09

  Wat grappig dat we hetzelfde online hebben staan. Jouw foto’s zijn veel mooier hihi. Ik ben wel erg blij met de palette!

  • Reply Mandy 19 februari 2016 at 18:17

   Oh wat grappig inderdaad! Ik had jouw artikel nog helemaal niet gezien vandaag, maar ik ga ‘m even bekijken!

 • Reply Nicole 19 februari 2016 at 17:01

  Wauw ik vind ‘m echt heel mooi. De verpakking is ook echt super classy. Het zijn wel wat apartere highlighter tinten, ondanks dat ik ze heel mooi vind weet ik niet zeker of ik ze er echt vaak bij zou pakken.

 • Reply Maris 19 februari 2016 at 15:38

  Hier heb ik laatst nog in Londen naar staan kijken, alleen was het vak helemaal leeg. Ik baalde een beetje, maar nu ik deze review zie is het toch allemaal wat minder erg ;) Bedankt!

 • Reply Rachel Kromdijk 19 februari 2016 at 15:07

  ziet er prachtig uit meid wat ben je toch mooi!

 • Reply Rachel Kromdijk 19 februari 2016 at 15:05

  zit er echt prachtig uit zeg wauw!

 • Reply Mariska 19 februari 2016 at 15:02

  Ik heb ‘m zelf ook, vind zowel de verpakking als het product écht heel mooi! Toch grijp ik vaak sneller naar andere highlighters.

 • Reply Bianca 19 februari 2016 at 14:50

  Jammer! Ik heb zoiets wel vaker gezien bij highlighters. Nochtans, het is echt een prachtig en luxueus palette, alleen al voor de verpakking zou ik hem kopen :)

 • Reply Lindsey Beljaars 19 februari 2016 at 09:40

  Ik vind dit ook niet echt een top palette. Jammer ook dat ze creamy zijn, ik vind dit persoonlijk niet heel fijn!

 • Reply Kim 19 februari 2016 at 09:17

  Wat een gave kleurtjes zeg! Die pigmentatie <3

 • Reply Jamey 19 februari 2016 at 08:51

  ik heb em ook en ben er zo enorm blij en gelukkig mee!

 • Reply Nicky 19 februari 2016 at 08:28

  Ik wist niet dat Sleek zulke mooie highlighters heeft zeg! En de verpakking is ook echt super leuk, maar toch vind ik matt zwart meer passen. Deze komt zeker op mijn wishlist lijstje.

 • Reply Svenja 19 februari 2016 at 08:27

  Ik vind de highlighters er stuk voor stuk erg mooi uitzien. Jammer dat je toch niet helemaal tevreden bent omdat er wat variatie mist. Desalniettemin is het volgens mij een prima palette!

 • Leave a Reply