Beauty

Veet Ontharingsspray


Ook al zit je lichaam de komende tijd veilig verstopt onder dikke truien en lange broeken, toch is het wel zo fris om alles af en toe te ontharen. In mijn geval al helemaal, aangezien ik vorige week in Florida was en mijn melkflessen dus weer daglicht zagen. De vraag van Veet om hun ontharingsspray te testen kwam dan ook op het perfecte moment!

De spray zit in een simpele maar vrolijk roze fles en is geschikt voor de normale huid.
Een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig ontharingscrème, omdat ik het idee had dat het wat sneller ging dan scheren. In de minuten dat je de crème laat intrekken kun je namelijk gewoon wat anders doen, je tanden poetsen bijvoorbeeld. Ik vond in elk geval dat ik er veel tijd mee bespaarde. De prijs vond ik een nadeel, maar als je erover nadenkt: telkens scheermesjes en scheerschuim kopen kost uiteindelijk ook veel geld. In elk geval, om één of andere onverklaarbare reden stapte ik toch weer over naar gewoon scheren. Maar hé, ik wilde wel weer eens wat anders proberen en hoewel ik de ontharingscrème van Veet al kende had ik de spray variant nog nooit geprobeerd. Ik was dus erg benieuwd!

De ontharingsspray van Veet kost €8,99 en is ook verkrijgbaar voor de gevoelige huid.


Dit is wat Veet over de ontharingsspray zegt:
“Speciaal ontwikkeld voor vrouwen die dromen van een supermakkelijke ontharing. Met de Veet Ontharingsspray doe je dat in een handomdraai. Je brengt de spray snel en eenvoudig aan op de te ontharen huid, zonder dat je de crème daarna nog uit hoeft te smeren met je handen. De spray zorgt voor een effectieve ontharing. Met als resultaat dat er zachtere haartjes terugkomen en je huid bovendien gehydrateerd* is.”


Bij de spray zit een spateltje waarmee je het goedje kunt verwijderen. Handig! Vroeger deed ik dit altijd gewoon met een washandje of een handdoek, maar dat is natuurlijk niet goed voor het materiaal, haha.


Ik vond het best even wennen om de spray gelijkmatig te verdelen. De straal van de spray is best hard, waardoor ik af en toe per ongeluk een stukje al aangebrachte spray wegspoot. Dat hoeft voor de werking niet veel uit te maken, maar ik kon het niet laten om (toen het eenmaal aangebracht was) het met mijn handen nog eens wat netter te verdelen. Better safe than sorry zullen we maar zeggen. Oh, en een algemene tip waar ik iets te laat achter kwam: gebruik dit spul boven een badkuip of in de douche. De eerste keer dat ik het gebruikte zat de hele vloer onder lol

In tegenstelling tot de meeste ontharingscrèmes stinkt deze niet. Het heeft wel een typisch geurtje, maar gelukkig niet zo erg dat je er misselijk van wordt, haha.

Na 3 tot 6 minuten kun je het spul verwijderen met de spatel. Het spateltje werkt prima, maar voor de zekerheid heb ik mijn benen nog eens goed afgespoeld onder de douche. Het resultaat? Mijn benen waren superglad!

06
De spray is volgens Veet ook te gebruiken op de gevoelige plekken, dus de oksels en de bikinilijn. Bij mij gaat dat goed en het resultaat is prima, maar wanneer je een wat gevoeligere huid hebt zou ik het eerst even op een klein stukje proberen. Ontharingscrème is namelijk best heftig spul en niet iedereen kan hier even goed tegen! Mijn tip hierbij: spray de crème eerst op je hand en niet rechtstreeks op je bikinilijn of oksels. Dat verdeelt een stuk makkelijker bij zulke kleine plekjes wink


Of ik zo’n spray echt handiger vind dan een crème weet ik niet, maar het werkt wel prima. Netjes verdelen vind ik wat lastiger, en het spul is op deze manier niet heel zuinig in het gebruik. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon eerst op je handen sprayen. Kun je goed met de spray overweg, dan werkt het wel lekker snel. Hoe dan ook: ontharen met dit spul is een stuk minder tijdrovend dan met scheermesjes, en het resultaat is een stuk gladder. Ik vind het ideaal!

Heb jij ooit ontharingsspray geprobeerd?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Nicole 15 november 2015 at 13:33

  Ik heb ooit eens een ontharingscreme geprobeerd maar dit werkte niet, of ik deed iets verkeerd? Als ik dit lees wil ik het toch nog eens proberen, handig voor luie dagen haha!

  • Reply Mandy 18 november 2015 at 01:34

   Hm, misschien had je het niet lang genoeg laten intrekken? Ik zou verder niet weten waar het aan kan liggen haha.

 • Reply Manon 13 november 2015 at 17:43

  Ik heb dit weleens geprobeerd, maar bij mij werkt t niet

 • Reply Rachel 13 november 2015 at 13:44

  Ziet er goed uit! mooi spul! heerlijk!

 • Reply Quinty 13 november 2015 at 11:27

  Ik ga deze spray misschien wel een keer proberen! Al dat gedoe met de scheermesjes wordt ik helemaal gek van. De geur van ontharingscrème hield mij altijd tegen. Nu ik bij jou heb gelezen dat de geur minder is wil ik het wel eens proberen.

 • Reply mariëlle 13 november 2015 at 08:12

  Ik ben echt zo benieuwd geworden, dit wil ik echt eens proberen, het klinkt ideaal!

 • Leave a Reply