Bloggen

Bloggers in the spotlight

anderebloggers
Naast zelf bloggen vind ik het ook heerlijk om blogs van anderen te lezen. Daarom plaatste ik laatst een oproepje op een Facebookpagina, waarbij ik bloggers vroeg om het artikel waar ze het meest trots op zijn te delen. Geboeid heb ik alles gelezen, maar er waren een aantal die er voor mij echt uitsprongen en die wat mij betreft wat meer aandacht verdienen. Ik koos vijf interessante, leuke, grappige of juist emotionele blogartikelen van anderen, die ik graag in de spotlight wilde zetten!

Aan de jongen met de blauwe ogen
Celeste schreef een prachtig verhaal over een jongen in de trein. Geen romantisch liefdesverhaal zoals je vaak op Facebook leest, maar wel iets in de jongen fascineerde haar enorm. Vanwege de spijt dat ze de jongen niet had aangesproken, schreef ze dit verhaal. Het lijkt me mooi als het alsnog bij de jongen terecht komt, en door dit artikel uit te lichten vergroot ik die kans misschien wel. Het is prachtig geschreven en herkenbaar, omdat ik zelf ook veel vaker spijt heb van iets dat ik niét heb gezegd, dan wanneer ik iets wél heb gezegd. Een aanrader om even te lezen!

Wow, je ribben steken uit
Tessa schreef al eerder een post over hetgeen wat door de media nu als ‘echte’ vrouw (over het algemeen vollere vrouwen) wordt gezien, óók groepen vrouwen buitensluit. Als vervolg hierop schreef ze een artikel over de vele opmerkingen die (van nature) slanke / dunne mensen naar hun hoofd geslingerd krijgen. Als iemand die van nature aan de dunne kant is, herken ik me in dit artikel en ben ik het volledig met Tessa eens dat mensen veel te snel conclusies trekken. Want sinds wanneer is het onaardig om een voller persoon op zijn gewicht te wijzen, maar mogen je naar dunne mensen wel opmerkingen worden gemaakt?

How to: Nagel stickers maken
Heb je ook altijd moeite met het lakken van de nagels aan je ‘verkeerde’ hand? Yvonne maakte een handige tutorial waarin ze laat zien hoe je met je eigen nagellak nagelstickers kunt maken. Het is vrij gemakkelijk, maar je moet er maar op komen! Vooral voor ingewikkelde nail arts lijkt deze tutorial me erg handig.

Bloggen als baan
Over bloggen als baan (of dit nu fulltime of parttime is) zijn zoveel vooroordelen. Zelf merk ik het ook weleens, als ik bijvoorbeeld op school laat vallen dat ik aan een
betaalde opdracht moet werken. “Dat je daar zoveel geld voor krijgt! En ook nog gratis nagellak? Wow, ik ga ook maar een blog beginnen!” Ik snap best dat het voor mensen die dit wereldje niet kennen moeilijk is om te bevatten, maar echt… Een blog beginnen is niet zomaar iets wat je even doet, het is veel werk en het is zó veel meer dan alleen maar ‘stukjes typen’. Diana schreef een mooi, interessant artikel dat een hoop vooroordelen uit de wereld zou moeten helpen!

Mijn grootste verdriet
Waar de vorige artikelen uit dit lijstje vooral een positieve ondertoon hadden, wilde ik ook even aandacht geven aan een wat minder happy artikel. Omdat ik zelf nog lang niet in die levensfase zit, lees ik niet vaak mama-blogs. De meeste mama-blogs bespreken alleen maar de positieve kanten van het moederschap, maar helaas is het moederschap niet altijd leuk en gezellig. Sterker nog, dit artikel is zo heftig dat het niet onopgemerkt blijven. Debbie is namelijk haar 4-maanden jonge zoontje verloren. Een ongelooflijk heftig verhaal waarvan ik tranen in mijn ogen kreeg. Ik heb heel veel respect voor Debbie dat ze dit zo mooi en emotioneel heeft weten op te schrijven. Mijn medeleven gaat naar Debbie, haar man en de rest van de familie en ik wil ze heel veel sterkte toewensen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Debbie 9 mei 2015 at 11:04

  Wat lief wat je geschreven hebt. Dankbaar dat je mijn artikel heb gekozen hiervoor. Ga de rest ook even bekijken.

 • Reply Linda / Oh My Beauty 8 mei 2015 at 21:29

  Leuk om andere artikelen te lezen en om nieuwe blogs te ontdekken.

 • Reply Vera 8 mei 2015 at 21:29

  Wat lief dat je blogs in de spotlight zet! Ik ga ze allemaal even bekijken want kenden ze nog niet allemaal.

 • Reply Jolet 8 mei 2015 at 19:56

  Wat leuk, zo’n artikel met andere artikels! Ik ga er meteen een paar lezen.

 • Reply Tessa | Raspberry & Ripped Jeans 8 mei 2015 at 17:58

  Super leuk al die artikels bij elkaar! Veel blogs kende ik nog niet dus dat is altijd leuk! Lief ook dat je die van mij er bij hebt gezet! <3

 • Reply Celeste 8 mei 2015 at 15:11

  Ik vind het ontzettend leuk dat je mijn verhaal hebt uitgelicht en wat een mooie omschrijving heb je ervan gemaakt! Vind het echt een super leuk initiatief om af en toe bloggers uit te lichten. De verhalen zijn stuk voor stuk goed geschreven! Vooral die van Tessa vond ik erg bijzonder om te lezen.

 • Reply diana 8 mei 2015 at 14:30

  Dankjewel voor het delen, ik ga de rest straks ook eens bekijken. X diana

 • Reply Yvonne 8 mei 2015 at 13:47

  Wat super leuk dat je mijn artikel hebt gebruikt! Ik vind dit een groot compliment :) Echt heel erg leuk dat je op deze manier andere bloggers in de spotlight zet :D <3 xxx

 • Reply ByLobke 8 mei 2015 at 11:17

  Leuk om te zien welke artikelen favoriet zijn, ik heb ze opgeslagen en ga ze zeker lezen dit weekend!

 • Reply Julie 8 mei 2015 at 11:15

  Leuk dat je op deze manier andere bloggers in de spotlight zet! :-)

 • Reply Daphne 8 mei 2015 at 10:26

  Stuk voor stuk prachtige artikelen, vooral bij die laatste kreeg ik net ook tranen in mijn ogen!

 • Reply Manon 8 mei 2015 at 10:09

  Mooie artikelen denk ik aan de titel te lezen. Ik ga straks eens even rustig lezen

 • Leave a Reply