TAG: Back in Time


Een tag die al een tijdje rondgaat in blogland is de ‘Back in time tag’. Bij anderen vind ik deze tag erg leuk om te zien, dus ook ik stap vandaag in de tijdmachine. Hoe is mijn blog tot stand gekomen, wanneer ontving ik mijn eerste perspakketje en hoe zagen mijn oude layouts eruit? Vandaag vertel ik er alles over!

Wat was de allereerste blog die je ooit schreef?
Mijn blog bestaat sinds november 2012. Het was dan ook even graven in het archief, maar mijn allereerste blogpost was eigenlijk helemaal niet zo boeiend: het was een introductietekst. Voorheen had ik een andere blog, en in dit tekstje legde ik uit dat ik was ‘verhuisd’ en vertelde ik kort iets over mezelf. Het eerste échte artikel was een review van een bronzer van Gosh (klik hier!).

Waarom begon je met bloggen?
Eigenlijk was ik van jongs af aan al bezig met websites maken. Dit begon op Kinderlines, Kindertent, Websitemaker, Web-Log en Imonline (ja ja, ik heb ze allemaal gehad!) en rond mijn twaalfde stapte ik over naar HTML. Dit codeerde ik via Freewebs en afbeeldingen maakte ik met Paint Shop Pro. Best wel nerdy op die leeftijd. Ik heb daar verschillende soorten websites gehad, zo had ik er bijvoorbeeld één met dollmakers en zelfgemaakte pixels en blends. Daar werden ook pixel contests gehouden en dat was zo leuk! Ook had ik een fansite van Belle Perez. Allebei deze sites hadden op de homepage ook een soort ‘dagboekje’ waar ik wekelijks een stukje schreef over mijn leven. Dit was denk ik het begin van het bloggen!

Na een aantal jaren niks gedaan te hebben met webdesign en de (beauty)blogs in opkomst waren begon het wel weer te kriebelen. Ik miste het webdesignen, het delen van mijn creativiteit en bovendien het schrijven. Toen startte ik een blog op via Blogger. Deze staat overigens nog steeds online! Dat heb ik een jaartje volgehouden en toen stopte ik weer. Een jaar later, in november 2012, was ik op school ineens ook met webdesign bezig. Ik besloot dat ik de wereld moest laten zien dat ik meer in mijn mars had en wilde na al die jaren eindelijk mijn eigen domein kopen, en zo startte ik mijn huidige blog!

Welke lay-outs heb je allemaal gehad?
Omdat afbeeldingen meer zeggen dan 1000 woorden: dit waren mijn layouts op chronologische volgorde!
Ik ben benieuwd hoeveel van deze layouts jullie je nog herinneren smileWat is je favoriete artikel van eigen hand?
Het artikel dat ik laatst schreef over Valentijnsdag in je eentje vieren werd goed ontvangen en heeft op Girlscene bij de uitgelichte blogs gestaan. Daar was ik best trots op en ik vond het dan ook een leuk artikel om te schrijven. Verder vind ik de Mandy’s Life artikelen, waar ik mijn leven door middel van foto’s laat zien, leuk om af en toe op terug te blikken.

Wat was het allereerste perspakketje dat je mocht ontvangen?
Dat was een setje nagelverzorging van Trind. Ik ontving deze vrij kort nadat ik mijn huidige blog had gestart dus ik voelde me zeer vereerd dat ik dat kreeg. Ik heb er dan ook gelijk een review over geschreven!

Welke blogger is je grote voorbeeld?
De enige blog die ik al vier of vijf jaar lang écht dagelijks bezoek, is de blog van Teske. Ik heb haar echt zien groeien in het bloggen en vloggen, en dat is leuk om te zien. Dat ze op haar leeftijd al zoveel heeft bereikt bewonder ik enorm, en ondanks het succes is ze volgens mij nog steeds de spontane girl next door die ze vroeger was. Ook de blog van Vera volg ik al erg lang, haar reviews vind ik erg fijn en haar productfoto’s zijn echt prachtig! Verder vind ik de blog van Anne erg inspirerend. Niet alleen omdat haar artikelen vaak uniek zijn en fijn lezen, maar ook omdat ze haar eigen stijl overal zo goed in doorvoert. Haar blog ziet er prachtig clean uit, en ook alles in haar Instagram feed is perfect op elkaar afgestemd. Ik als chaoot kan het alleen maar bewonderen als iemand zo consequent is qua stijl!

Wanneer je alles over zou mogen doen, wat zou je dan anders doen?
Als er iets is waar ik minder goed in ben, dan is het plannen en consequent zijn. Ik merk dat ik de laatste weken in een goed blogritme zit, maar dat is weleens anders geweest. Het ging echt met pieken en dalen; het ene moment plaatste ik dagelijks een artikel, om vervolgens een paar weken niets van me te laten horen. Dan had ik geen zin, of was ik de flow kwijt. Nu probeer ik alles wat beter te plannen en ik merk dat het beter gaat, en dat is ook in de statistieken te zien. Dit ritme had ik eigenlijk al vanaf het begin moeten hebben. Ik hoop dit dan ook vol te houden!

Dit waren de vragen alweer! Ik heb vijf bloggers uitgekozen om de tag aan door te geven, omdat ik heel benieuwd ben naar hun antwoorden bigsmile :
Tineke
Mariska
Dina
Manon
Svenja

Hopelijk vond je het leuk om een beetje meer te weten over mijn blog-geschiedenis.
Heb ik je niet getagged maar heb jij wel een blog? Neem ‘m gerust over, leuk juist!

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *