Bloggen

Voor bloggers: 18 tags die je kunt invullen

tagsvoorbloggers
Een bekend fenomeen in het blogwereldje zijn TAGs, oftewel vragenlijstjes die iedere blogger mag overnemen om zelf in te vullen. Als blogger ideaal om te posten op een inspiratieloze dag, als lezer een leuke manier om meer over de blogger te weten te komen. Er inmiddels zó veel rond dat het me handig leek om een overzichtelijk lijstje te maken. Een lijstje met maar liefst 18 tags over de meest uiteenlopende onderwerpen!

1. Fotografie tag
Als blogger ben je meestal veel bezig met fotograferen. Voor iedereen die fotografie leuk vindt creëerde Evelien van Fotografille de Fotografie tag, met 8 vragen over fotografie. Ook als je geen dure camera hebt en alleen maar je telefoon gebruikt voor foto’s, is deze tag leuk om in te vullen!

2. Unsuccesful adulting tag
Hoewel ik allang 18+ ben, gedraag ik me soms nog best onvolwassen. Omdat schijnbaar meer mensen hier ‘last’ van hebben, is de Unsuccesful Adulting tag gelanceerd. Zelf heb ik deze nog niet ingevuld, maar ik kwam ‘m tegen op de blog van Teskuh. Geniet je van tekenfilms, verstop je je rekeningen of laat je je eten weleens verpieteren?

3. 15 dingen die niemand vraagt
Er zijn van die dingen die niemand vraagt, omdat het eigenlijk totaal niet boeiend is. Maar juíst daardoor zijn zulke onzinnige feitjes grappig om te lezen. Deze tag zag ik bij Jennie van Jenniefromtheblog.

4. De instagram tag
Voor de Instagram verslaafden onder ons is er een heuse Instagram tag! Zelf was ik zo enthousiast dat ik ‘m per ongeluk twee keer heb ingevuld (anderhalf jaar geleden en een paar weken geleden weer. Ik was het gewoon vergeten, haha.) Van de Instagram tag staan meerdere varianten online, zelf heb ik in mijn laatste versie gewoon de leukste vragen bij elkaar gepakt. Je vindt de tag hier.

5. De bloginspiratie tag
Als blogger ben je natuurlijk creatief en haal je overal en nergens je inspiratie vandaan. Omdat ik altijd nieuwsgierig ben hoe anderen dit nou doen, vind ik de bloginspiratie tag heel leuk om te lezen! Hij is bedacht door Patricia van Blogqueen.

6. I wish… tag
Wat zou je doen als alles mogelijk was? Wat zou dan je droombaan zijn? Waar zou je jezelf heen teleporteren? Met welk filmkarakter zou je wel een dagje willen optrekken? Natuurlijk is alles wat in je opkomt vrij onmogelijk, maar dromen kan geen kwaad! Laat je fantasie de vrije loop met deze tag, die overigens door Olga van TeamConfetti is bedacht. Zelf heb ik de tag ook ooit ingevuld, mijn versie vind je hier.

7. Back in time tag
Wanneer begon je met bloggen, hoe zagen je eerste layouts eruit en wat zou je een volgende keer anders doen? Neem je blog terug in de tijd met de Back in time tag! De tag is bedacht door Marlous van Last Days of Spring.

8. Another blogging tag
Doe je alles zelf voor je blog, verdien je er geld mee, hoeveel pageviews heb je en zou je voor 50.000 euro je blog verkopen? Dit soort vragen vind je terug in de ‘Another blogging tag’, die ik zelf hier heb ingevuld.

9. First things tag
Een tag over alle eerste dingen. En nee lieve mensen, dat gaat niet over ‘de’ eerste keer wink Denk aan: het eerste wat je ’s ochtends doet, je eerste bijbaantje, het eerste liedje dat in je opkomt etcetera. De tag is hier te vinden.

10. 3 things tag
Een leuke tag die voor iedereen makkelijk in te vullen is. Noem gewoon drie dingen: 3 dingen in je tas, 3 favoriete fruitsoorten, 3 vakantiebestemmingen, enzovoort. Ideaal voor iedereen die slecht keuzes kan maken wink Ik zag de tag onder andere bij Anne van AnneSolveig.

11. Questions of life tag
Na alle luchtige onderwerpen van de vorige tags uit dit lijstje, is het ook weleens leuk om het over wat serieuzere onderwerpen te hebben. Deze tag laat je door middel van persoonlijke vragen eens goed nadenken over het leven. De questions of life tag is bedacht door Xaviera van Soulheartedly.

12. My life in 20 questions tag
Wederom een tag over je persoonlijk leven, maar deze keer een stuk luchtiger en lekker willekeurig. Denk aan: Favoriete getal, favoriete make-up merk en “welke tijdschriften lees je?”. De tag vond ik bij Jiamy van Lifesplash.

13. Mag ik ff zeiken tag
Op internet lijkt iedereens leventje altijd perfect te zijn, en bloggers hebben het vaak alleen maar over positieve dingen. Maar we weten allemaal dat het leven niet altijd leuk is en daarom vond ik deze tag zo verfrissend! Gewoon even lekker je hart luchten met de ‘Mag ik ff zeiken’ tag. Hij is bedacht door Mariska van Doormariska.

14. De festival tag
Het festival seizoen is weer begonnen! Zelf ga ik graag naar festivals, en omdat hier eigenlijk nog helemaal geen tags of vragenlijstjes over waren heb ik er zelf maar eentje bedacht. De festival tag is hier te vinden.

15. De koffie / thee tag
In blogland ging er al een tijdje een tag rond over koffie. Maar omdat veel bloggers óók gek zijn op thee, maakten Vera en Suzanne van VersusA er de koffie/thee tag van.

16. De disney tag
Volgens mij ben ik niet de enige volwassene die nog steeds Disneyfilms kijkt, Disneyland de ideale vakantiebestemming vindt en alles met Mickey Mouse erop wil hebben. Daarom vind ik de Disney tag zo leuk! Ik kwam ‘m tegen bij Vera van Veracamilla.

17. Too Much Information tag
De TMI (Too much information) tag bestaat uit maar liefst 50 onzinnige, nutteloze, maar zeer leuke vragen. Alles wat je lezers altijd al (of juist niet) over je wilden weten! De tag was zeer populair op Youtube, maar is inmiddels ook vaak in tekst-vorm verschenen. Onder andere bij Vera van Veracamilla is ‘ie te vinden.

18. Personal travel favorites tag
Is reizen je grootste hobby? Dan is deze tag zeker een aanrader om eens in te vullen. Met vragen als ‘Wat is je favoriete bestemming?’ en ‘Wat is het gekste wat je ooit hebt gegeten?’. Ik zag de tag bij Maud van Beautybeforebreakfast.

Mocht je nog op zoek zijn naar tags om te kunnen invullen, dan heb ik je bij deze hopelijk een eind op weg geholpen!
Kende jij al veel van de tags uit dit lijstje?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Share Your Pinterest | The Lens Lady Blog 13 december 2015 at 11:41

  […] top: outfit 1 // keyboard mess // outfit 2 Sources bottom: interior // cute plants // […]

 • Reply Cassandra 22 juni 2015 at 20:08

  Noh, de festival tag bestaat wel degelijk hoor! Ik verzon en postte de tag op 24 mei jl. http://princess-leia.nl/festival-tag/

  De andere tags zijn ook leuk, hou ze in m’n achterhoofd :)

 • Reply Rosanne 16 juni 2015 at 23:41

  Leuke verzameling! Ik heb als introductie op mijn (nieuwe) blog de Questions Of Life tag ingevuld, maar ik houd jouw artikel bij de hand voor als ik nog eens een andere leuke tag wil doen :)

 • Reply Evelien 16 juni 2015 at 21:18

  Wat leuk dat mijn Fotografie tag in je lijstje staat, dankjewel!!

 • Reply Kim 16 juni 2015 at 12:31

  Leuke tags! Altijd handig als je zonder inspiratie zit.

 • Reply Natascha - Pixel Purrfect 15 juni 2015 at 23:10

  Wat leuk dat je die tags verzameld hebt! handig overzichtje voor als ik er nog eens een wil invullen :-)

 • Reply alexa 15 juni 2015 at 22:27

  Ik heb ze bijna allemaal gedaan volgens mij maar 2-3 niet.. Nou als ik niks te doen heb kan ik ze alsnog invullen haha

 • Reply Sanne 15 juni 2015 at 21:36

  super leuk dat je deze tags deelt. Ik kende wel een paar tags uit deze lijst. Sommige zijn wel nieuw voor mij. Zelf heb ik nog geen tag ingevuld.

 • Reply Neeltje | Thoughts in Style 15 juni 2015 at 19:34

  Oeh leuke tags om in te vullen! Deze ga ik zeker onthouden!

 • Reply Lena 15 juni 2015 at 12:23

  Wat leuk dat je al die tags deelt! Ik zocht al lang nog wat tags om te doen, vind ze ook altijd leuk om ze bij anderen te lezen, dus ideaal :) Ik denk dat ik de ‘unsuccesful adulting tag’ en de ‘instagram tag’ eens ga doen :)
  Liefs

 • Reply Rilana 15 juni 2015 at 11:34

  Leuke tags, ik vind het altijd erg leuk om tags te lezen! :-)

 • Reply Nicole 15 juni 2015 at 10:31

  Wat een leuke tags allemaal! Zo leuk om te lezen altijd.

 • Leave a Reply