Bloggen

Voor bloggers: sites met gratis stockfoto’s

StockFotoartikel
Een bekend probleem onder bloggers: je hebt een tof artikel geschreven, maar je hebt er nog geen passende foto bij gevonden. De juiste materialen om zelf de foto te maken heb je niet en een plaatje van een andere site plukken mag natuurlijk niet zomaar. En ja, stockfoto’s kopen past als beginnend blogger niet in je budget. Gelukkig zijn er ook genoeg websites die gratis stockfoto’s aanbieden! Om je op weg te helpen heb ik mijn 10 favoriete sites op een rijtje gezet.

Kaboompics.com
Deze site heeft een enorme database aan foto’s en is helemaal gratis. Naast foto’s uit de categorieën ‘abstract’, ‘city & architecture’, ‘fashion’, ‘food’, en ‘landscapes’, hebben ze ook een hele goede zoekfunctie. De meeste foto’s hebben een typisch bloggerstijltje, en bijna alle stockfoto’s die ik gebruik komen dan ook hier vandaan. Dit is dan ook mijn favoriet!

Foter.com
Deze site heeft naar eigen zeggen 228.860.217 foto’s in de database. Enorm veel! Voor blogwaardige foto’s zul je eventjes goed moeten zoeken, maar er zit zeker wel wat bruikbaars bij.

Stockvault
Ruim 40.000 foto’s van goede kwaliteit. De site wordt gesponsord worden door de bekende stockfoto-database Shutterstock.

Lifeofpix.com
Deze website heeft voornamelijk prachtige natuurfoto’s en is daardoor in mijn ogen zeer geschikt voor travelblogs. Lifeofpix is overzichtelijk en mooi qua design. Het enige minpuntje is dat er geen zoekfunctie is, maar je kunt de foto’s wel per categorie (o.a. people, sea, beach, animals) bekijken.

Superfamous.com
Het aanbod van deze site is niet erg groot en je kunt niet zoeken op categorie. Je zult dus gewoon een beetje moeten scrollen tot je iets tegenkomt. Wel zijn de foto’s, voornamelijk van landschappen, erg mooi!

Stocksnap.io
Stocksnap is één van mijn favorieten! De zoekfunctie werkt perfect en je vindt er foto’s in zo’n beetje alle denkbare categorieën en stijlen. Aanradertje.

Snapwiresnaps.tumblr.com
Een Tumblr site met zeer mooie, gratis foto’s. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief, dan ontvang je wekelijks 7 mooie foto’s in je mailbox.

Splitshire.com
Handige website met veel categorieen. De foto’s zijn stuk voor stuk mooi, maar vooral de fashion categorie is de moeite waard om eens te bekijken.

Unsplash.com
Unsplash uploadt elke dag 10 nieuwe foto’s. Neem dus regelmatig een kijkje als je niks wilt missen! De eerste indruk doet vermoeden dat de site vooral foto’s van landschappen en skylines deelt (die overigens prachtig zijn!), maar als je de zoekfunctie gebruikt zul je zien dat ze nog veel meer te bieden hebben.

Compfight.com
Compfight heeft meer dan 5 miljoen foto’s in het bestand in zo’n beetje elke denkbare categorie en stijl. De stijlen worden een beetje door elkaar weergegeven, dus het is even goed zoeken als je iets specifieks zoekt. Maar met zoveel foto’s zit er vást iets bij dat je kunt gebruiken!


Hopelijk heb ik hiermee een aantal bloggers kunnen helpen! Ook leuk: als je zelf geen blog hebt zitten hiertussen prachtige plaatjes om bijvoorbeeld als wallpaper te gebruiken.

Waar haal jij de afbeeldingen voor je blog meestal vandaan?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Saraya 5 oktober 2015 at 21:35

  Leuke Tip, ik ga alvast een kijkje nemen :)
  X

 • Reply Jamey 5 oktober 2015 at 13:34

  Wat een geweldige sites! Thanks voor de tips

 • Reply Susan | susanblogt.nl 5 oktober 2015 at 12:40

  Dit artikel sla ik lekker op! Jeetje wat handig, heel erg bedankt :)
  Liefs, Susan

 • Reply Moniek 5 oktober 2015 at 11:50

  Ik had gisteren ook een artikel geplaatst over stockfoto’s. Altijd handig om achter de hand te houden.

  • Reply Mandy 5 oktober 2015 at 14:59

   Hoi Moniek, dat wist ik helemaal niet maar ik las je mailtje zojuist. Het is oprecht stom toeval dat ik vandaag een soortgelijk artikel heb gepubliceerd. Check je mailbox dan is het misverstand hopelijk de wereld uit ;)

   Overigens zie ik in jouw artikel wat sites staan die ik nog niet kende! :D
   Liefs, Mandy

   • Reply Moniek 5 oktober 2015 at 15:03

    Hahaha ik heb van jou ook een paar goede handige sites erbij! Dankjewel!

 • Reply Daphne 5 oktober 2015 at 11:46

  Aaaah wat handig! Ook al maak ik sinds een tijdje echt al mijn foto’s zelf, toch vind ik het handig mocht ik een keer geen tijd hebben om foto’s te maken!

 • Reply Marsha 5 oktober 2015 at 11:03

  Super handige sites! Dankje! :D

 • Reply Annelies 5 oktober 2015 at 09:55

  Deze post heb ik even gesaved. Je kunt namelijk nooit genoeg websites met stockfoto’s hebben ben ik van mening. En een aantal er van kende ik nog niet. Wat een fijne ontdekking.

 • Reply Femke 5 oktober 2015 at 06:39

  Weer wat sites die ik niet ken, handig!!

 • Leave a Reply