Waar koop je mooie WordPress themes?

HEADERWordpressThemes
Regelmatig krijg ik de vragen over de layout van mijn blog. Om er maar gelijk een anti climax tegenaan gooien: nee, ik heb mijn layout niet zelf gemaakt. Althans, het logo heb ik zelf ontworpen en ik heb hier en daar wat kleine dingen aangepast in de CSS, maar mijn layout is in de basis een gekocht thema. Maar waar koop je zulke thema’s nou precies?

WordPress themes!?

Voor de mensen die (begrijpelijk!) geen idee hebben waar ik het over heb even wat informatie. De meeste blogs, waaronder de mijne, draaien tegenwoordig op WordPress. Wat betreft de layout (zogeheten thema’s) van je site in principe vier mogelijkheden:
– Je kunt zelf een layout maken.
Dat kost héél veel tijd en je moet hiervoor CSS en/of HTML beheersen.
– Je kunt een thema voor je laten maken.
Dit is vaak wel vrij prijzig!
– Je kunt een gratis thema gebruiken
– Je kunt een thema kopen

Bij de laatste twee opties heb je overigens óók de mogelijkheid alles aan te passen in de CSS als je dit zou willen. Maar goed, een echte expert ben ik zelf ook niet dus daar gaan we het vandaag niet over hebben wink

De meeste bloggers beginnen met een gratis thema, maar wanneer je blog wat beter loopt wil je misschien wel eens investeren in een écht mooi thema. En dit koop je al vanaf een paar tientjes! Maar ja, waar moet je het zoeken? Zelf merkte ik namelijk dat Googlen een grote chaos veroorzaakt. Er zijn zó veel sites die thema’s aanbieden, en een groot deel daarvan is niet echt geschikt voor blogs zoals de mijne. Maar omdat ik zelf de struggle al meerdere malen ben ondergaan heb ik inmiddels een flinke ‘database’ van adresjes opgebouwd. Het leek me leuk om deze eens met jullie te delen!
In dit artikel vind je dan ook allerlei sites met WordPress thema’s, die met name geschikt
zijn voor beauty-, fashion en lifestyle blogs.

Screen5

Hier koop je WordPress themes!

Via webshops:
Deze designers hebben hun eigen website. Persoonlijk mijn favoriete manier om iets uit te kiezen. De thema’s op deze sites kosten tussen de 25 en 75 dollar en betalen kan in de meeste gevallen via Paypal.
Solopine.com
Hier heb ik mijn thema gekocht! Mocht je benieuwd zijn, ik gebruik het ‘Florence’ thema.
Themesindep.com
Stnsvn.com
Restored316designs.com
Pipdig.co
Georgialoustudios.com
Studiomommy.com

Via Etsy:
Ook worden er WordPress themes via Etsy verkocht. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar de themes zien er goed uit en ze zijn wat goedkoper (tussen de 25 en 40 euro). Je kunt natuurlijk zelf via Etsy zoeken, maar hier zijn drie goede designers die ik heb gevonden.
MaiLoveParis
BloomBlogShop
TrendyThemes

Overige sites:
Er zijn ook sites die dienen als een soort Marktplaats voor designers. Hier worden onder andere de themes van de eerder genoemde websites op aangeboden, maar ook een heleboel andere. Het is wel even goed zoeken tot je iets moois tegenkomt maar het aanbod is enórm!
Themeforest.net
Creativemarket.com

Welk WordPress theme gebruikt die blogger?

Stel, je komt een blog tegen waarvan je de layout práchtig vindt en je wilt graag weten welk thema hij of zij gebruikt. Nu kun je dat gewoon vragen, maar vooral bij grote bloggers is het maar de vraag of je antwoord krijgt. Gelukkig is er een handige website voor!
♥ Whatwpthemeisthat.com

Voer de URL van de blog in en deze machine direct voor je uit welk thema er gebruikt wordt en waar je deze kunt kopen!


Hopelijk heb ik je met dit artikel een beetje op weg kunnen helpen bij het zoeken naar de perfecte layout!

Gebruik jij liever een gratis, een gekocht of een zelfgemaakt thema?

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *