DIY: Valentijn kraskaart


Valentijnsdag staat weer voor de deur. Hoewel ik vorig jaar een anti-Valentijnsartikel schreef voor de singles onder ons, wilde ik dit jaar eens wat doen voor de mensen die wél graag hun geliefde willen verrassen. Spelletjes zijn altijd leuk, en daarom besloot ik een valentijns-kraskaart te maken. In dit artikel laat ik je stapsgewijs zien hoe het moet. Je hebt er maar weinig voor nodig en het is zo gepiept. Geloof me, als zelfs ik het kan is het echt héél simpel wink


KaartZonderTekstKlein

Voorbereiding

Allereerst heb je de kaart nodig. Ben je goed in Photoshop dan kun je er zelf een maken, zo niet dan kun je mijn versie downloaden. Er is een versie waar de tekst in de hartjes al is ingevuld (voor de inspiratielozen onder ons) en een blanco versie waarbij je de cadeautjes/activiteiten zelf kunt invullen.

De ingevulde kaart: Hier
De blanco kaart: Hier

Print de kaart uit op een stuk karton en je kunt aan de slag.

Benodigdheden

Nu je de kaart hebt uitgeprint hoeft er eigenlijk nog maar één ding te gebeuren en dat is het maken van de krasbare vlakjes. Hiervoor heb je maar twee dingen nodig:

– een wit waskrijtje
– zilveren of gouden nagellak

Stap 1

Met het witte krijtje kleur je de hartjes in. De kleur hoeft niet volledig dekkend te zijn. Sterker nog: hoe dekkender, hoe lastiger je het straks krijgt weggekrast. Dat is wat ik ondervond met mijn dure krijtjes haha. Een goedkoop/slecht waskrijtje is in dit geval dus juist een voordeel. Het gaat er bij deze stap puur om dat er een vetlaagje op het hartje komt te liggen.

Stap 2

Bij de tweede (en laatste!) stap ga je met de nagellak aan de slag. Het kan natuurlijk met elke kleur, maar zilver of goud is wel het meest realistisch voor een kraskaart. Kleur de hartjes helemaal in, gewoon over het laagje vetkrijt heen. Je zult waarschijnlijk twee of drie laagjes moeten aanbrengen om de tekst helemaal te verbergen.


Het resultaat

Laat de nagellak goed drogen, en dan ben je klaar! Als het goed is, is dit je resultaat.


Krassen maar!

Dit doe je natuurlijk niet zelf, dat mag je geliefde doen!


Je kunt natuurlijk ook gewoon een Valentijnscadeautje kopen om je vriend of vriendin te verrassen. Maar ga je liever samen iets ondernemen (want dan heb je er zelf ook iets aan!), dan is zo’n kraskaart een leuke en originele manier. En het is nog makkelijk ook smile

Ga jij iemand verrassen met Valentijnsdag?

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *