Leuke Instagram accounts – Art

ArtHeader
Een onderwerp dat je op mijn blog misschien minder vaak ziet, maar waar ik wel een grote interesse in heb is (digital) art. Ik vind het niet alleen leuk om zelf tekeningen te maken, maar ook om de creaties van anderen te bekijken. Daarom deel ik vandaag de Instagram accounts van mijn favoriete kunstenaars!


@Deedraws
Eén van de eerste art accounts die ik volgde was die van de 23-jarige Dee. Dit meisje tekent zowel digitaal als op papier en heeft een superleuke, eigen stijl. En het leuke is: Dee komt gewoon uit Nederland! Mocht je haar werk willen kopen dan kan dat hier, en ze heeft ook een Youtube kanaal.


@Sthompsonart
Steve Thompson is echt één van mijn favoriete illustrators. Hij werkt voor Disney en dat is te zien in zijn tekeningen: hij tekent bijna alleen maar Disney figuren. Zijn stijl is vrij eenvoudig maar wel heel ‘eigen’ en dat vind ik heel tof. Mocht je geen Instagram hebben, dan kun je Steve ook volgen via Tumblr.

@Dylanbonner90
Een andere artiest met een voorliefde voor Disney is de 25-jarige Dylan Bonner. Hij heeft weer een totaal andere stijl en ik vind het geweldig om te zien dat Disney karakters zo gevarieerd kunnen worden neergezet. Ook Dylan heeft naast Instagram ook een Tumblr pagina. 


@Cyarine
Wederom een Nederlandse illustrator, genaamd Laura Brouwers. Zij tekent bestaande mensen of zelfverzonnen karakters in cartoon-stijl. Heel erg leuk! Zelfs als ze geen inspiratie heeft komt er wat prachtigs uit (zie middelste tekening). Op haar Youtube kanaal kun je zien hoe ze te werk gaat.


@Sakimi.Chan
De tekeningen van Sakimi Chan uit Canada hebben een totaal andere stijl dan de eerder genoemde creatievelingen uit dit artikel. Ik ben normaal gesproken niet zo’n fan van deze Manga-achtige stijl, maar van deze artiest ben ik groot fan! Vooral de lichteffecten, die in elke tekening terugkomen, vind ik super tof gedaan en maakt deze artiest heel herkenbaar. Neem ook eens een kijkje op haar Deviantart!


@Stephlewart
En, we gaan weer terug naar Disney! Steph Lew uit San Francisco tekent allerlei figuren en stijlen, maar ik ben (uiteraard) het meest fan van zijn Disney werk. De laatste tijd deelt Steph veel snelle schetsjes op zijn account. Leuk om te zien, maar het allerliefst zie ik ‘complete’ tekeningen zoals hierboven. De stijl is zó schattig!


@Limkina
De eerder genoemde Instagrammers werkten vooral digitaal, nu is het tijd voor wat traditionele kunst: ‘gewoon’ op papier dus. Elena Limkina maakt prachtige, meisjesachtige kunstwerken met waterverf. Je kunt haar werk ook bekijken en bestellen op haar website.


@Reidf
Van schattige hondjes tot Pokémon en van My Little Pony tot portretten: Reid uit Texas kan het allemaal. Dit allemaal in een kleurrijke, unieke stijl. Al haar karakters zijn voorzien van een parelmoerglansje, en dat gewoon met potlood. Ontzettend knap! Bekijk ook eens haar Etsy shop.


@Ltia_chan
Hoewel de Franse Laëtitia ook regelmatig zelfbedachte karakters tekent, vind je ook op haar account regelmatig Disney-tekeningen. En die vind ik nou net (verrassing!) het allerleukst. De tekeningen worden gemaakt met kleurpotloden, een zwarte fineliner en een witte gelpen voor de typerende glittertjes. Het ziet er ontzettend lief uit allemaal!


@Navasy
Extreem realistische portretten kunnen tekenen is op zich al knap, maar helemaal als er telkens voor zulke artistieke poses wordt gekozen. Er worden allerlei materialen voor uit de kast getrokken – potloden, verf, make-up… Tja, ik heb er weinig over te zeggen, maar deze tekeningen vind ik dus echt ongelooflijk goed!


De voorgaande edities van ‘Leuke Instagram accounts’ gingen over de volgende categorieën:
Food
Beauty
Nail art
Travel
Fashion

Volgde jij al tekenaars via Instagram?

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *