Makkelijk washi tape idee: kaarsjes!


Stel: je hebt een voorraadje washi tape in huis, maar je bent gezegend met twee linkerhanden. Wat dan? Nou, dan hou je het gewoon simpel! Iets leuks maken hoeft namelijk niet altijd moeilijk of diep doordacht te zijn. Zelf ging ik aan de slag met kaarsjes en waxinelichtjes.


Een paar rollen washi tape is het enige wat je nodig hebt. De voorste met de visjes vind ik het allerleukst, maar omdat die kleuren nergens in mijn kamer terugkomen heb ik die niet gebruikt voor mijn kaarsjes. Met die tape ga ik binnenkort wel wat anders maken. Voor de kaarsjes heb ik de achterste vier rolletjes gebruikt.

Kaarsen


Ik had wat geurkaarsen in mijn kamer staan. Ze ruiken heerlijk en ze zien er leuk uit, maar de kleur stond gewoon niet zo mooi op mijn vensterbank. Washi-tapen die hap!


Helaas is de tape die ik gebruikte een tikkeltje doorschijnend. Je ziet de originele print er nog doorheen en je ziet de randjes van de tape best goed zitten. Mijn uitvoering had dus wat netter gekund, maar van een afstandje ziet het er prima uit en ik wilde het idee graag delen.

Dingen die ik me achteraf bedacht:
– Gebruik een kaars met wit of doorzichtig glas (of beter dekkende tape)
– Heb je gestreepte tape, plak ze dan expres niet aansluitend op elkaar. Op een glas die niet 100% recht is zullen de lijntjes toch nooit perfect op elkaar aansluiten, dus probeer dat ook niet wink

Verder lijkt washi tape me een prima middel om je oude kaarsen een touch up te geven!

Waxinelichtjes


Voor iedereen waarbij de tape overal aan plakte behalve op de juiste plek, maken we het nog makkelijker. Fleur je saaie waxinelichtjes op met een stukje tape! Washi tape is bijna exact even breed als een waxinelichtje, en je hebt bovendien maar een klein stukje nodig. Dit kan haast niet fout gaan!

Zo simpel eigenlijk, maar het ziet er wel lekker vrolijk uit.
Leuk om deze in een doorzichtig glas, of met meerdere tegelijk op een schaaltje neer te zetten.


Natuurlijk zijn dit niet de meest creatieve of diepdoordachte ideeën ooit. Maar juist daarom wilde ik ze graag delen. Voor mensen die niet eens een papiertje recht kunnen afknippen (ja, ik) is dit ideaal. En daarbij; wat mij betreft hoeft iets niet moeilijk te zijn om mooi of leuk te zijn.

Het is leuk dat je met washi tape zo’n beetje elk alledaags voorwerp van wat vrolijkheid kan voorzien. Ik ga even om me heen kijken wat ik nog meer kan ruïneren versieren en dat zul je uiteraard op mijn blog terugvinden. Hopelijk kan ik jullie inspireren met mijn simpele ideetjes!

Waar gebruik jij je washi tape het liefst voor? 

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *