Creatief

Recente creatieve uitspattingen


Op mijn blog deel ik weleens mooie tekeningen die ik tegenkom op internet. Maar wist je dat ik zelf ook weleens zin heb om te tekenen? Ik maakte ooit een blogpost over tekeningen die ik nog niet had afgemaakt (ik ben meestal heel ongeduldig, en een tekening maken duurt zó lang!). Inmiddels zijn we een hele tijd verder en kan ik jullie gelukkig ook een aantal creaties zien die wél klaar zijn. Enjoy!


Volgens mij was dit mijn eerste serieuze poging tot digitaal tekenen. Ik ben heel slecht in lichtinval bepalen, maar bij deze tekening vind ik het aardig gelukt. Wel zie je echt per torentje een vooruitgang bij het inkleur-proces, haha (zie de onderste torentjes, die maakte ik het eerst lol )


Als er iemand leuk is om na te tekenen dan is het Lady Gaga, omdat ze er telkens zo anders uitziet. Toen ik deze tekening maakte was ik net naar het concert ‘Artrave’ geweest. Ik dacht; ik probeer eens een andere stijl uit. Wat ik het moeilijkst vind aan zulk soort tekeningen is om de outlines strak te krijgen – bij mij ziet het er al snel een beetje bibberig uit. Hoe doen mensen dat? Al ben ik wel tevreden met de uitstraling van deze creatie!


Deze hoort eigenlijk ook thuis in het rijtje ‘ooit aan begonnen en nooit meer afgemaakt’. Zie het haar, de kleding, de armen… Haha, eigenlijk is alleen het gezicht klaar. Wederom een nieuwe techniek gebruikt voor het inkleuren. Ik begon hier een paar maanden geleden aan, en was er toen heel trots op. Maar ik zie nu alweer dingen die ik tegenwoordig anders zou doen (ja ik ben kritisch). Maar goed, mijn voornemen is om met deze gewoon verder te gaan hoe die is, anders blijf ik opnieuw beginnen. Herken je al wel wie het moet voorstellen?

De voorgaande tekeningen zijn al wat ouder, de tekeningen die nu komen heb ik allemaal afgelopen week gemaakt. Normaal teken ik nooit zoveel achter elkaar, maar ik had te veel vrije tijd bigsmile (lees: uitstelgedrag in verband met tentamenweek)


Jaaaa, flamingo’s! In een half uurtje tijd krabbelde ik een flamingo, in heel eenvoudige stijl, voor het maken van een wallpaper-patroontje. Mijn flamingo wallpaper (zie hier het artikel en de downloadlink) werd onverwacht heel populair. Daarom besloot ik het tekenen weer op te pakken en nog even verder te kliederen op mijn flamingo schetsje. Ik heb de simplistische stijl aangehouden, maar het beestje heeft nu tenminste een gezellige, groene leefomgeving.


De positieve comments op mijn wallpapers deden het zo goed, dat ik gelijk besloot om nog meer van zulke eenvoudige tekeningetjes te maken. Zie hier twee ijsjes! Het kostte ongeveer een uurtje per stuk om te maken (en ja, dat is echt heel snel voor mijn doen) en naast het raketje en het roze ijsje maakte ik ook nog twee andere ‘smaken’. Met mijn ijsjes heb ik weer een aantal wallpapers in elkaar gezet, die ergens deze week te downloaden zijn op mijn blog. Stay tuned!


Na de wat eenvoudigere tekeningetjes van de afgelopen tijd, was ik benieuwd of ik het nog in me had om een wat uitgebreidere tekening te maken. Met deze Rapunzel ben ik gisteren van 15.30u tot 22.00 bezig geweest (dat is 6,5 uur! Gekkenwerk!). Maar het was het waard, want ik vind dit mijn beste creatie tot nu toe! Sowieso is dit een van de eerste keren dat ik een tekening in één zit afmaak, maar ook heb ik wederom (onbewust) een nieuwe tekenstijl ontwikkeld. Het lijkt qua stijl in de verste verte niet op de dingen die ik eerder maakte. Juist daarom ben ik er zo trots op – ik zie duidelijke vooruitgang in mijn tekeningen en dat werkt motiverend!

Al mijn tekeningen zijn gemaakt in Photoshop, en getekend met een Wacom tablet. Omdat hier vraag naar was, zal ik binnenkort een wat uitgebreider artikel maken wat betreft mijn tekenproces smile

Mocht je meer creativiteit van mij willen zien, volg me dan op mijn nieuwe Instagram account @nxtart

Tips of (opbouwende) kritiek wat betreft mijn tekeningen is welkom!
En zijn er onder mijn lezers mensen die het ook leuk vinden om (digitaal) te tekenen?
Zo ja, ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Whaley 4 juli 2015 at 20:58

  Wow, echt super vet!

 • Reply Simone 28 juni 2015 at 17:55

  Wauw ik vind het echt superknap! Ik denk niet dat ik dat voor elkaar zou krijgen! Very nice!

 • Reply Shiralee 28 juni 2015 at 08:25

  Wauw wat een leuke en mooie dingen maak je zeg! Daar mag je zeker trots op zijn! Wat leuk dat je trouwens ook een Wacom hebt, ik ben heel slecht met tekenen maar gebruik dit ipv een computermuis en omdat ik vooral programma’s als photoshop, indesign en illustrator veel gebruik. Heel fijn! Welk model heb je? :)

  • Reply Mandy 1 juli 2015 at 01:09

   De Wacom Intuous! :)

   • Reply Shiralee 1 juli 2015 at 09:53

    Ah die is fijn he! Ik zelf heb de Intuos4 maar op werk heb ik de Intuos3, ook heel fijn. Je maakt leuke dingen hoor!

 • Reply Han 27 juni 2015 at 21:30

  Je hebt zeker talent, ik vind je tekeningen prachtig!

  • Reply Mandy 1 juli 2015 at 01:09

   Dankjewel :D Creativiteit zit in de familie hè?

 • Reply Lisa 25 juni 2015 at 12:26

  Waaauw, wat een prachtige tekeningen heb je gemaakt! Ik vind vooral je Rapunzel erg goed gelukt. Ga zo door, het ziet er echt super uit :) Liefs xx

 • Reply Florence 24 juni 2015 at 22:18

  Mooi! Welk programma gebruik je hiervoor? :)

  • Reply Mandy 24 juni 2015 at 22:42

   Dat staat in het artikel ;) Photoshop een een Wacom tekentablet

 • Reply Manon 23 juni 2015 at 19:59

  WOW HEB JIJ DIT GEDAAN? oeps sorry capslock, maar ik vind het werkelijk prachtig

  • Reply Mandy 24 juni 2015 at 22:43

   Haha, dankjewel!

 • Reply Nicole 23 juni 2015 at 14:59

  Oeh wauw wat mooi. Je hebt echt onwijs veel talent!

 • Reply Marja 23 juni 2015 at 12:36

  Wauw echt mega knap! Ook leuk dat je dit op je blog deelt, vind het erg leuk om te bekijken!
  -x-

 • Reply Sas 23 juni 2015 at 11:41

  Super tof, vooral de laatste<3

 • Reply Mariëlle 23 juni 2015 at 09:59

  Jeeetje mina wat gaaf, ga hier mee door!!!

  • Reply Mandy 24 juni 2015 at 22:43

   Dat ga ik zeker doen! Dankjewel :)

  Leave a Reply