Recente creatieve uitspattingen


Op mijn blog deel ik weleens mooie tekeningen die ik tegenkom op internet. Maar wist je dat ik zelf ook weleens zin heb om te tekenen? Ik maakte ooit een blogpost over tekeningen die ik nog niet had afgemaakt (ik ben meestal heel ongeduldig, en een tekening maken duurt zó lang!). Inmiddels zijn we een hele tijd verder en kan ik jullie gelukkig ook een aantal creaties zien die wél klaar zijn. Enjoy!


Volgens mij was dit mijn eerste serieuze poging tot digitaal tekenen. Ik ben heel slecht in lichtinval bepalen, maar bij deze tekening vind ik het aardig gelukt. Wel zie je echt per torentje een vooruitgang bij het inkleur-proces, haha (zie de onderste torentjes, die maakte ik het eerst lol )


Als er iemand leuk is om na te tekenen dan is het Lady Gaga, omdat ze er telkens zo anders uitziet. Toen ik deze tekening maakte was ik net naar het concert ‘Artrave’ geweest. Ik dacht; ik probeer eens een andere stijl uit. Wat ik het moeilijkst vind aan zulk soort tekeningen is om de outlines strak te krijgen – bij mij ziet het er al snel een beetje bibberig uit. Hoe doen mensen dat? Al ben ik wel tevreden met de uitstraling van deze creatie!


Deze hoort eigenlijk ook thuis in het rijtje ‘ooit aan begonnen en nooit meer afgemaakt’. Zie het haar, de kleding, de armen… Haha, eigenlijk is alleen het gezicht klaar. Wederom een nieuwe techniek gebruikt voor het inkleuren. Ik begon hier een paar maanden geleden aan, en was er toen heel trots op. Maar ik zie nu alweer dingen die ik tegenwoordig anders zou doen (ja ik ben kritisch). Maar goed, mijn voornemen is om met deze gewoon verder te gaan hoe die is, anders blijf ik opnieuw beginnen. Herken je al wel wie het moet voorstellen?

De voorgaande tekeningen zijn al wat ouder, de tekeningen die nu komen heb ik allemaal afgelopen week gemaakt. Normaal teken ik nooit zoveel achter elkaar, maar ik had te veel vrije tijd bigsmile (lees: uitstelgedrag in verband met tentamenweek)


Jaaaa, flamingo’s! In een half uurtje tijd krabbelde ik een flamingo, in heel eenvoudige stijl, voor het maken van een wallpaper-patroontje. Mijn flamingo wallpaper (zie hier het artikel en de downloadlink) werd onverwacht heel populair. Daarom besloot ik het tekenen weer op te pakken en nog even verder te kliederen op mijn flamingo schetsje. Ik heb de simplistische stijl aangehouden, maar het beestje heeft nu tenminste een gezellige, groene leefomgeving.


De positieve comments op mijn wallpapers deden het zo goed, dat ik gelijk besloot om nog meer van zulke eenvoudige tekeningetjes te maken. Zie hier twee ijsjes! Het kostte ongeveer een uurtje per stuk om te maken (en ja, dat is echt heel snel voor mijn doen) en naast het raketje en het roze ijsje maakte ik ook nog twee andere ‘smaken’. Met mijn ijsjes heb ik weer een aantal wallpapers in elkaar gezet, die ergens deze week te downloaden zijn op mijn blog. Stay tuned!


Na de wat eenvoudigere tekeningetjes van de afgelopen tijd, was ik benieuwd of ik het nog in me had om een wat uitgebreidere tekening te maken. Met deze Rapunzel ben ik gisteren van 15.30u tot 22.00 bezig geweest (dat is 6,5 uur! Gekkenwerk!). Maar het was het waard, want ik vind dit mijn beste creatie tot nu toe! Sowieso is dit een van de eerste keren dat ik een tekening in één zit afmaak, maar ook heb ik wederom (onbewust) een nieuwe tekenstijl ontwikkeld. Het lijkt qua stijl in de verste verte niet op de dingen die ik eerder maakte. Juist daarom ben ik er zo trots op – ik zie duidelijke vooruitgang in mijn tekeningen en dat werkt motiverend!

Al mijn tekeningen zijn gemaakt in Photoshop, en getekend met een Wacom tablet. Omdat hier vraag naar was, zal ik binnenkort een wat uitgebreider artikel maken wat betreft mijn tekenproces smile

Mocht je meer creativiteit van mij willen zien, volg me dan op mijn nieuwe Instagram account @nxtart

Tips of (opbouwende) kritiek wat betreft mijn tekeningen is welkom!
En zijn er onder mijn lezers mensen die het ook leuk vinden om (digitaal) te tekenen?
Zo ja, ik ben benieuwd naar jullie creaties!

17 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *