Fashion

De meest onmisbare items in mijn kledingkastOp internet vind je genoeg artikelen over welke kledingstukken ‘onmisbaar’ zijn in elke garderobe. Beetje jammer dat zo’n beetje elk van die artikelen exact dezelfde items noemt. Een spijkerbroek, een zwart jurkje, een blazer, een witte bloes… Dat weten we nu allemaal wel. Want A: kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die bijvoorbeeld geen spijkerbroek hebben en B: iedereen heeft een andere smaak. Ik zou niet weten wat ik met een witte blouse moet, om maar wat te noemen.

Daarom leek het me leuk om míjn persoonlijke onmisbare items eens op een rijtje te zetten. Het zou namelijk zomaar kunnen dat mijn lijstje heel anders is als dat van jou.

Zwart, zwarter, zwartst

De meest veilige kleur, maar o-zo-handig om te hebben.

BlackItems

◼︎ Leren jasje
In elk seizoen behalve de winter (te koud!) kun je me uittekenen in een zwart (nep)leren jasje. Ik heb ook al jaren dezelfde. Toen ‘ie vorig jaar letterlijk uit elkaar begon te vallen ben ik diezelfde dag nog naar de bekende grote modeketen gesprint, om gewoon exact hetzelfde jasje opnieuw te kopen, haha. Hoewel ik dit leren jasje van Esprit ook erg leuk vind, kan ik me haast niet voorstellen dat ik ooit afstand zou doen van mijn oude vertrouwde exemplaar!

◼︎ Little black dress
Oké, in de intro zei ik dat ik niet aan cliché’s zou doen, maar dit is een uitzondering! Jurkjes draag ik niet heel vaak, maar het is toch wel érg handig om een zwart jurkje in huis te hebben. Je kan gaan voor een mooi chique jurkje met bijvoorbeeld kant of strass, maar een supersimpel model als deze kun je zowel stoer als netjes dragen. Dat vind ik ideaal!

◼︎ Zwarte veterlaarsjes
Voor zwarte veterlaarsjes geldt eigenlijk hetzelfde verhaal als voor mijn leren jasje. Ik heb ze al jaren, en toen ze uiteindelijk helemaal versleten waren heb ik weer precies dezelfde opnieuw gekocht. In mijn inloopkast staan wel 30 paar schoenen, maar toch zie je mij minstens de helft van de tijd op mijn veterlaarsjes, in welk seizoen dan ook. De laarsjes op het plaatje zijn van Dr Martens, maar zulke exemplaren verkopen ze tegenwoordig (gelukkig!) ook bij een hoop betaalbare schoenenwinkels.

◼︎ Zwarte platte schoenen / ballerina’s
Heb ik een wat chiquere gelegenheid, dan kunnen de veterlaarsjes natuurlijk niet. Vroeger droeg ik dagelijks pumps en was het dus geen enkel probleem om tijdens bruiloften, etentjes of gala’s mooie hakken te dragen. Nu ben ik het niet meer gewend en toen ik laatst een bruiloft had, ging ik na een uur al zo kapot van de blaren dat ik maar op blote voeten ben verder gegaan. Ik heb me erbij neergelegd en heb nette, platte schoentjes aangeschaft. Geloof me: dit was echt de beste beslissing van mijn leven. Schoenen zoals dit voorbeeld dat ik vond op Pinterest zijn perfect voor onder een classy jurkje en je kunt er gewoon de hele avond op rondhuppelen.

Doe eens gek

EspritColor

◼︎ Vrolijke sokken
Als je de bovenstaande items ziet, zou je zeggen dat ik als een ware gothic door het leven ga. Om mijn liefde voor zwart te compenseren heb ik een hele verzameling aan sokken met gekke printjes. Niemand die je sokken ziet, maar dat is juist wat ik er zo leuk aan vind, haha. Op het plaatje zie je Happy Socks, maar zelf haal ik ze eigenlijk overal en nergens.

◼︎ Warme truien
Ik ben een echte koukleum en loop, als het even kan, in de lente nog in een dikke trui. Mijn outfits zijn in de basis vaak simpel, casual en zwart, wat ik dan combineer met één opvallend item. Zoals bijvoorbeeld een leuke, kleurrijke trui!

◼︎ Streepjes
Wat ook veel terugkomt in mijn kledingkast zijn streepjes. Je vindt ze bij mij op broeken, shirts, truien en zelfs mijn bikini is zwart-wit gestreept. Het combineert gewoon zo makkelijk en het staat iedereen!

◼︎ Huispak / pyjama
Ik zei het net al: ik ben een echte koukleum. Daarbij komt dat kleding wat mij betreft vooral lekker moet zitten. Ik voel me een beetje een tokkie, maar het eerste dat ik doe als ik thuiskom van mijn werk is dan ook mijn pyjama/huispak aantrekken. Als ik het zo kan noemen tenminste, want mijn ‘huispak’ bestaat uit een oude joggingbroek en een verwassen trui, haha. Misschien is het eens tijd voor een nieuwe, zoals deze superzachte pyjama van Esprit.

Misschien herken je jezelf hierin, of misschien juist helemaal niet. In elk geval ben ik erg benieuwd hoeveel van mijn essentials overeenkomen met die van jou! Laat me weten in de comments welk kledingstuk voor jou écht onmisbaar is. Ik ben benieuwd!

– Alle items in dit artikel zijn afkomstig van Esprit, tenzij anders aangegeven –

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nienke 21 maart 2018 at 19:52

    Wat leuk om te lezen! Zwart is altijd goed, evenals streepjes. Het is super grappig dat smaken zo verschillen, ‘basisregels’ bestaan niet.

  • Reply Es 19 maart 2018 at 22:21

    Leuk artikel! Voor mij is een leren jasje ook echt onmisbaar, combineer het letterlijk met alles :)

  • Leave a Reply