De vreemdste kledingstukken #1


Dat we op de catwalk weleens erg bijzondere en vooral ondraagbare kledingstukken zien zijn we inmiddels wel gewend. Maar tijdens het online shoppen viel me op dat ook populaire modeketens zoals H&M, Zara en Forever21 soms de meest bizarre dingen verkopen. Dingen waarvan ik me hardop afvraag: “Zijn er echt mensen die dit kopen..?” Het leek me grappig om dit soort kledingstukken eens op een rijtje te zetten!

Even vooraf: neem het artikel met een korreltje zout. Mocht er kleding voorbij komen die jij toevallig wél mooi vind, voel je vooral niet persoonlijk aangesproken. Het is niet mijn bedoeling iemand te beledigen!


Het kan aan mij liggen, maar dit gewaad doet me vooral heel erg denken aan The Flintstones. Het ergste is nog dat deze jurk meer dan duizend euro kostte (oké, inmiddels afgeprijsd naar ongeveer vierhonderd. Dat scheelt weer natuurlijk). Is dit nou fashion?


Toen ik door de H&M site scrolde dacht ik in eerste instantie dat dit een pyjamabroek was – en in dat geval had ik ‘m best leuk gevonden. Maar ik kwam er al snel achter dat het hier ging om een ‘normale’ pantalon. Een vreemde broek, die nog vreemder wordt met de rest van de outfit erbij. Gewoon nee.

Neemt overigens niet weg dat H&M één van mijn favoriete winkels blijft wink


What. The. Actual. Fuck.
Geen idee wat Zara dacht toen ze dit maakten. Jongens, wat is dit?


Ik ben een groot fan van de webshop Asos, maar hier slaan ze de plank toch wel gruwelijk mis. Ja, dit gewaad van doorschijnende panty-stof moet een jasje voorstellen.


Nog een jasje, deze keer van H&M. De kleuren, glitters en glimmende stofjes zijn me toch wat te hysterisch. Het doet me een beetje denken aan New Kids.


Nee jongens, dit is geen carnavalsoutfit. Dit is een heuse designerjurk. Hij is nu afgeprijsd: voor maar 200 euro heb je deze veredelde vuilniszak al in huis!


Naast de belachelijke schoenen die we net zagen, maakt Zara ook een misstap met deze broek. Het vormloze model, de vreemde lengte… Het is ‘m gewoon allemaal nét niet.


Nóg een Zara fail! Ik begrijp dat wijde broekspijpen in de mode zijn. Maar het lijkt me niet de bedoeling dat ze als een soort dweil over de grond slepen?


Oké, deze telt niet helemaal want dit komt van een carnavalswinkel. Maar dan nog! Begrijp me niet verkeerd: ik ben groot carnavalsfan en loop zelf ook in de gekste outfits rond. Maar een lichtgevend fake fur regenboogjasje? Nah. En waarom staat dit model in haar ondergoed?

LelijkeKleding10
Toevallig zag ik laatst een andere blogger die dit soort schoenen dus geweldig vind. No offence, maar dit is gewoon echt niet mijn ding. Plateauzolen, hakken, enkellaarsjes en brogues vind ik allemaal hartstikke leuk. Maar is het nou echt nodig om álle trends in één schoen te willen proppen?

 


Ik heb het meest verschrikkelijke voor het laatst bewaard! bigsmile Ik weet niet zo goed waar te beginnen… Allerlei materialen, al die verschillende tinten blauw, het lelijke touwtje… En hebben ze nu een sweater aan een tennisrokje genaaid? En natuurlijk: die mouwen!? Ik ben in de war.
Fun fact: dit ding kost 700 euro. Ik kan me oprecht niet voorstellen dat mensen dit kopen, laat staan dat ze er zoveel geld voor neertellen.


Zo, nu heb ik mijn verbijstering van de afgelopen tijd ook weer van me afgeschreven.
Het lijkt me grappig om eens in de zoveel tijd webshops af te struinen zodat ik vaker dit soort artikelen kan maken. Mits jullie dat leuk vinden natuurlijk!

Bij welk van deze items heb jij je het meest verbaasd?

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *