Fashion

Memory Lockets muntkettingen


Na de enorme populariteit van muntkettingen waar ik al eerder over schreef, is er nu een leuke nieuwe trend, namelijk de memory lockets. Qua design een soort muntketting, maar dan van doorzichtig glas, waar je kleine bedeltjes en/of munten in kunt doen. Zo kun je je persoonlijke ketting samenstellen met de mooiste herinneringen. Vandaag laat ik jullie een aantal voorbeelden zien, én zie je waar je zulke kettingen betaalbaar kunt krijgen!

Over de Memory Lockets kettingen

stappenplan
Hoe werkt zo’n ketting nu precies? Nou, eigenlijk heel simpel:
– Je kiest een floating locket. Dit is de glazen hanger waar uiteindelijk je munten en charms in komen. Ze zijn er in zilver, goud, roségoud, met strass… Helemaal naar eigen wens.
– Je kiest de charms, dit zijn de kleine schattige bedeltjes.
– Kies een ketting waar het geheel aan komt te hangen. Lang, kort, grove schakels of juist subtiel: er zijn allerlei soorten!
– Eventueel kun je er nog een munt in doen, of hangertjes aan hangen!Een impressie van welke onderdelen er zoal verkrijgbaar zijn! Op de onderste foto zie je links twee soorten kettingen, verder zie je de floating locket, en her en der liggen de muntjes, de bedeltjes en de charms.

De prijzen:
Losse ketting voor €3,95
Floating locket vanaf €9,99
Munten vanaf €1,99
Charms vanaf €0,99
Hangertjes voor €2,99

Floating Locket


Afijn, dit is dus de floating locket. Deze hang je aan je ketting en hier komt al het moois in.


Het openen van de floating locket is heel simpel doordat er een magneetsluiting in zit. Geen gepriegel meer! (Het enige waar je even op moet letten wanneer je de locket opent is dat de charms er niet uit vallen, want die zijn heel minuscuul!)

Memory Locket charms


Al je herinneringen in één ketting stoppen, doe je door middel van de floating charms: kleine, schattige bedeltjes in alle soorten en maten. Bij Musthaves4you zijn er meer dan 200 verschillende soorten verkrijgbaar. Aardbeien, muzieknootjes, hartjes, pistooltjes, diamantjes, muziekinstrumentjes: echt van alles. Ook dingen zoals letters en getallen, kunnen je ketting een nog persoonlijker tintje geven. Oh, en het roze voorwerpje op de foto is een keukenmachine! Hoe grappig en leuk! smile

Memory Lockets munten
Naast de charms kun je ook nog muntjes in de ketting stoppen. Dit past trouwens ook tegelijk met de charms, dus hiermee kun je eindeloze combinaties maken. De munten zijn er massief (deze worden disks genoemd), maar er zijn ook ‘open’ varianten (window plates). Die vind ik persoonlijk het leukst!

Hangertjes (Floating Dangle)


Je kunt optioneel een finishing touch geven aan je ketting door middel van een leuk hangertje. Ik heb hier een hartje en rechts een schaaltje met juwelen (al dacht ik dat het een soort sorbet/ijsje was, dat riep ik ook heel enthousiast in mijn video haha). Het ziet er heel leuk uit, al denk ik dat ik bij mijn eigen ketting deze hangertjes weg ga laten, maar dat is meer omdat ik ‘m nu eenmaal ‘minimalistisch’ wil houden.

De uiteindelijke ketting

Nu je alle onderdeeltjes hebt gezien ben je vast benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Goed, je kunt dus alle kanten op en de ketting maken zoals je wilt, maar ik laat hierbij twee voorbeelden zien.

Je kunt dus de disks / munten combineren met de charms. Ik gebruikte de het muzieknootje en een rood diamantje. Heel subtiel, maar ik vind het er erg leuk uitzien!Bij deze combinatie heb ik de munt weggelaten, wat ik stiekem nog mooier vind omdat de charms dan zo goed tot hun recht komen. De ‘M’ van Mandy zit er in, dat vind ik leuk! Ik vind het persoonlijk het mooist om er niet te veel tegelijk in te doen, maar je kunt natuurlijk je ketting ook gewoon helemaal vol stoppen!

Mocht je benieuwd zijn naar meer combinaties en meer voorbeelden, kijk dan even naar de video over de memory lockets die ik gisteren maakte.

Waar te koop?

Alles uit dit artikel komt van de webshop Musthaves4you. Het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen want ze hebben een enorm assortiment! Naast de memory lockets en alle toebehoren, zijn er ook muntkettingen en allerlei andere sieraden te koop voor een zeer schappelijke prijs.

Conclusie

Het concept achter de memory lockets vind ik ontzettend leuk omdat je er echt iets persoonlijks van kunt maken. Bovendien is de kwaliteit van de sieraden heel goed. Mocht je vriendje nog op zoek zijn naar een valentijnscadeau (hint!) dan is dit wellicht een leuk idee! Wat ook leuk is; je hoeft niet per sé alles in één keer te kopen. Als je eenmaal zo’n ketting hebt is kun je de charms echt gaan sparen en bijvoorbeeld vragen voor je verjaardag. Zo verzamel je de persoonlijke herinneringen aan je familie en vrienden in je sierraad.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Han 14 februari 2015 at 16:46

  Geweldig leuk, deze sieraden .met een beetje moeite, telkens een ander sieraad!

 • Reply Maaike 13 februari 2015 at 17:54

  Wauw, dit ziet er super leuk uit! <3

 • Reply Manon 13 februari 2015 at 14:10

  Ik vind dit echt super leuk!

 • Reply Dina 13 februari 2015 at 08:51

  Wat leuk! Ik heb een ketting die er een beetje op lijkt, van Mi Moneda. Daar kan je zelf ook munten in doen.

 • Leave a Reply