Fashion

Nieuw: Casio retro horloge


Er was eens… Een horloge dat al oneindig lang op mijn wishlist stond. Al maanden wilde ik een retro Casio horloge, maar steeds kwam het er op een of andere manier niet van. Dan ‘vergat’ ik het of had ik mijn geld al aan iets anders uitgegeven. Nu werd ik laatst door een webshop met horloges benaderd om iets uit te zoeken. “Meh, ik heb eigenlijk geen horloge nodig”, dacht ik nog. Tot ik zag dat ze ‘mijn’ geliefde Casio in het assortiment hadden. O mijn God, ja!


Het horloge werd geleverd in een simpel doosje en het lag op een kussentje. (En ja, het horloge hoort er eigenlijk dwars omheen te zetten haha, maar je snapt het idee.)

Wat ik echt een pluspunt vond was dat de tijd en datum al goed stonden. Ik ben altijd te lui om uit te zoeken hoe dat werkt, en nu hoefde dat dus niet. Zo kon ik het horloge gelijk omdoen.

Er staat trouwens op dat ‘ie water resist is, maar ik heb het even nagezocht. Het Casio horloge heeft een waterdichtheid van 3 ATM / 3 BAR, wat betekent dat het resistent is tegen spatwater zoals bij het handen wassen. Je kunt er dus niet mee gaan douchen of zwemmen, maar goed, dat was ik toch niet echt van plan. Ik zou veel te bang zijn dat ik ‘m kwijt raak!


Als ik denk aan dit soort horloges, denk ik aan mijn opa: hij droeg ook altijd dit soort horloges! En dat bedoel ik op een positieve manier. Want is het dan niet meer voor mannen bedoeld en/of super ouderwets? Welnee! De laatste tijd zag ik steeds meer jonge meisjes met dit soort modellen om hun pols. Ik vind het er juist ontzettend stoer uitzien. Het is lekker ‘anders’ en daar hou ik wel van.

Hoewel het een wat stoerder horloge is, vind ik dat ‘ie ook prima gecombineerd kan worden met wat nettere kleding. Ik draag hem nu bijna elke dag, bij allerlei soorten outfits.

De retro Casio horloges zijn er in verschillende soorten en kleuren, maar dit vond ik de allermooiste. Bovendien is goud de kleur die ik het meest draag, dus ik kan ‘m makkelijk met mijn andere sieraden combineren.

Wat me wel opviel is dat het horloge bijna niks weegt, en daardoor misschien een beetje goedkoop aanvoelt. Maar goed, het horloge is ook erg betaalbaar. En hoewel het materiaal misschien niet zo aanvoelt, vind ik het er juist best luxe uitzien! En hé, zo’n licht horloge zit natuurlijk ook wel comfortabel.


Ik was wel een beetje bang dat dit horloge me niet zou passen. Ik heb namelijk erg smalle polsjes en de meeste dameshorloges zijn me echt veel te groot. Gelukkig is dat bij dit Casio horloge niet het geval. Het duurde even voordat ik het zag, maar het bandje is dus gewoon verstelbaar! Je hoeft dus niet helemaal naar de juwelier om ‘m passend te maken, dat kun je gewoon zelf doen. Ideaal!

In elk geval; ik ben heel blij met deze nieuwe aanwinst. Ik wilde deze al zo lang hebben, en nu ik ‘m dan eindelijk heb draag ik hem bijna dagelijks met veel plezier!

Wat vind jij van zulke retro horloges?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Catherine 11 mei 2016 at 10:29

  Deze vind ik echt prachtig! Heb zelf ook een gouden Casio horloge, maar deze vind ik ook echt heel gaaf!

 • Reply Moniek 9 mei 2016 at 22:56

  Wat mooi, hou van die kleur!

 • Reply Bianca 2 mei 2016 at 23:15

  Zo leuk dat je hem toch hebt kunnen bemachtigen! Ik ben zelf van felle kleurtjes en steentjes, veel blingbling en poespas ^^

 • Reply Lonneke 2 mei 2016 at 08:59

  Ik vind dit soort horloge mooi maar ik zelf hou net als Marielle van iets vrouwelijker.

 • Reply Rilana 1 mei 2016 at 18:46

  Hij is echt gaaf!

 • Reply Quinty 1 mei 2016 at 14:56

  Super leuk horloge! Zo’n soort horloge staat al een tijdje op mijn lijstje

 • Reply Mariëlle 1 mei 2016 at 09:56

  Ik vind het een leuk model, maar ik houd toch wel van iets ‘vrouwelijker’ ofzo!

 • Leave a Reply