Nieuw: Winterlaarzen


Hoewel het aan de temperatuur (gelukkig!) nog niet echt te merken is, is het over een paar dagen toch echt officieel winter. En daar hoort natuurlijk een warm paar laarzen bij! Hoewel ik normaal gesproken meestal kies voor chique, vrouwelijke laarzen besloot ik dit keer eens buiten mijn comfort zone te gaan.

‘Vroeger’ liep ik letterlijk áltijd op hakken en droeg ik alleen maar jurkjes. Ik had maar liefst één broek in mijn kast. Kort samengevat: mijn kledingstijl was vrouwelijk en een beetje tuttig. Toch ging ik een paar jaar geleden ineens spijkerbroeken dragen (wow!), kocht ik steeds meer platte schoenen en liep ik soms zelfs rond op sneakers. Dat was voor mijn 15-jarige ik écht niet denkbaar haha, maar inmiddels meer dan normaal. Ik wil gewoon van mijn tuttige imago af. Hoewel dat nog steeds niet altijd lukt – mijn vrienden omschrijven me nog steeds als ‘roze’ en ‘bloemetjes’.


Goed, mijn winterlaarzen moesten dus stoer zijn! En daarvoor zat ik bij DefShop, een webshop die zich specialiseert in streetwear en urban fashion, wel goed.

De laarzen die ik koos zijn van het merk Jumex. Ze zijn van een soort suède-achtig materiaal en hoewel het een zeer betaalbaar merk is zien ze er kwalitatief goed uit. Ik was even bang dat ik elke dag zou moeten gaan stuntelen met al die veters, maar gelukkig zit er gewoon een rits in de laarzen. Perfect!


De laarzen zijn vooral bedoeld voor de winter. In de binnenkant zit lekker warm bont, en de zolen zien eruit alsof je er zonder glijpartijen mee door de sneeuw kunt lopen.


Ik heb kleine voeten (maat 36) en dunne benen dus dat is bij laarzen nog weleens lastig. De laarzen zijn eigenlijk net ietsje te groot, bij mijn voeten heb ik zowel in de breedte als bij mijn tenen wat ruimte over. Nu vind ik dat niet zo erg, want als het echt koud wordt kan ik tenminste zonder problemen wollige sokken aantrekken. Wat betreft mijn benen: ligt het aan mij of worden laarzen tegenwoordig steeds wijder en breder? Bijna niks sluit goed aan bij mijn kuiten! Gelukkig valt het bij deze laarzen mee. Oké, ze zijn ietsje te wijd zoals je ziet, maar het scheelt niet veel!

Ook lopen ze erg fijn. Nog altijd verkies ik comfort boven uiterlijk, maar deze laarzen hebben het wat mij betreft allebei!

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *