Food

De ’25 food vragen’ TAG

foodtag1
Een populaire tag die momenteel rondgaat op blogland gaat over eten. En wie houdt er nu niet van eten? Ik in ieder geval wel, en daarom beantwoord ik vandaag 25 vragen over eten in de ’25 food vragen’ tag.

Wat is je favoriete ontbijt?
Om eerlijk te zijn ontbijt ik niet vaak, omdat het voor mij ’s ochtends erg lang duurt om op te starten. Het eerste uur heb ik gewoon nog geen honger. Ontbijt ik wel, dan doe ik dat met iets lichts zoals yoghurt. Als ik in het weekend wat meer tijd heb, dan eet ik ook weleens kaiserbroodjes of worstenbroodjes als ‘ontbijt’. Met ontbijt tussen aanhalingstekens omdat ik vaak begin van de middag pas wat eet, haha.

Hoe drink je je koffie?
Hoewel ik in principe alle soorten koffie wel drink, maak je mij het meest blij met een goede latte macchiato. En als ik bij de Starbucks kom, bestel ik meestal een Mokka met een scheutje mint-siroop; dat smaakt naar After Eight chocolaatjes en het is echt het lekkerste warme drankje dat ik ooit heb geproefd!

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Bij de Julia’s hebben ze broodjes met gegrilde groenten, die vind ik echt ontzettend lekker. Een wat algemenere favoriet van me is een broodje met mozzarella, tomaat en rucola of basilicum. Vrij simpel en ze hebben het bijna overal, maar toch ontzettend lekker.

Soep of salade?
Zonder twijfel salade! Het liefst met zo min mogelijk sla (haha), maar wel lekker veel tomaatjes, mozzarella, en uitjes. Ook pasta vind ik heerlijk door de salade.

Wat is je favoriete kookboek?
Eerlijk gezegd kook ik niet zo vaak en wanneer ik dat wel doe haal ik meestal de recepten van internet. Maar voor stage ben ik bezig geweest met een commercial voor het Maastrichts Kookboek, een kookboek waar typisch Maastrichtse gerechten in staan, van vlaai tot zuurvlees. Ik kom dan wel niet uit Maastricht, maar doordat ik intensief bij dit project betrokken was is dit natuurlijk mijn favoriete kookboek!

foodtag2

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Dan liever nooit meer zoet. Zoetigheid vind ik op zijn tijd ook heerlijk, maar ik eet (behalve af en toe een zak Maltesers in de bioscoop) véél vaker chips of zoutjes.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Mensen die mij beter kennen weten natuurlijk wat ik hierop ga antwoorden: Italië! Ik ben echt verslááfd aan pasta, en heb zelfs mijn bijbaantjes daarop afgestemd. Zo heb ik 3 jaar bij een Italiaans restaurant gewerkt, en anderhalf jaar bij Julia’s (een pasta take-away op het station). In die tijden at ik minimaal vier keer per week pasta. Ook nu kook ik het zelf regelmatig omdat het lekker én makkelijk is. Naast de Italiaanse keuken vind ik Mexicaans (tapas!) ook erg lekker.

Wat is je favo foodfilm?
‘Chocolat’ of ‘Charlie and the chocolate factory’. Twee totaal verschillende films, maar ze hebben twee dingen gemeen: chocola en Johnny Depp. Vooral dat laatste heeft natuurlijk geen verklaring nodig! wink

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Ijs. Dit eet ik thuis eigenlijk nooit, maar ik haal wel zeer regelmatig een McFlurry of een Swirl. Of het nu zomer of winter is, er is altijd wel een reden voor ijs!

foodtag5

Wie is je grootste inspiratiebron?
Eerlijk gezegd heb ik niet echt één inspiratiebron. Al vind ik de programma’s op 24Kitchen wel erg leuk om te kijken, met name Rudolphs Bakery.

Thuis koken of uit eten gaan?
Uit eten gaan. Ik hou van goed eten, maar ik hou niet van koken. Bovendien ben ik al mijn hele leven ‘gewend’ om regelmatig uit eten te gaan, omdat mijn ouders dat in het weekend bijna altijd deden. We zijn kind aan huis bij zo’n beetje alle restaurants in de omgeving, haha. Tegenwoordig ga ik niet zo vaak meer met ze mee, maar als het weer zo ver is kan ik er echt van genieten. Ook uit eten gaan met vrienden vind ik natuurlijk erg leuk.

High end of Low profile?
Low profile. Wat ik zojuist zei over het uit eten gaan, ik ben nooit echt naar sterrenrestaurants geweest en eerlijk gezegd spreken zulke ‘luxe’ gerechten me ook niet zo aan. Doe mij maar gewoon een simpele pasta bij de plaatselijke Italiaan of frietjes met spare-ribs bij een goed grill-restaurant.

Wat is je lievelings restaurant?
Messina in Nuenen. Bij deze Italiaan komen we al sinds ik klein was. Vroeger kwamen we er zo vaak dat we bevriend raakten met het personeel en zo kreeg ik op mijn 15e zomaar een baan aangeboden. Daar heb ik vervolgens 3 jaar gewerkt. Toen ik er stopte, kwam ik er nog regelmatig eten met het gezin en kwam ik door weer en wind op mijn fietsje in het weekend een lekkere pasta afhalen. Nu ik niet meer thuis woon kom ik er niet meer zo vaak als vroeger, maar als ik dan kom is het altijd weer gezellig én lekker.

Boodschappen doe ik bij…
Als ik in het weekend bij mijn ouders ben meestal bij de Jumbo. Anders bij de Aldi omdat ik daar simpelweg langs kom als ik van mijn stageplek naar mijn studentenkamertje ga. Hoewel Aldi natuurlijk lekker goedkoop is, blijf ik de Jumbo wel de fijnste winkel vinden.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Het állerlekkerste? Ik heb echt geen idee. Misschien de moussaka die ik in Griekenland at. En anders zal het wel iets met pasta zijn, haha.

foodtag3

Wat is je favo cocktail?
Een ‘strawberry daiquiri’ of een ‘strawberry cheesecake’ (ja, dat bestaat echt als cocktail!). Ook een ‘sex on the beach’ gaat er altijd wel in. Als het maar lekker zoet is!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
George Clooney! Al is het alleen al omdat we thuis een Nespresso hebben, én omdat een vriendin van me bij Nespresso werkt.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Een oven en een grote, volle koelkast. Ook een mixer is handig. Ik heb meerdere keren cakebeslag of pannenkoekenbeslag met een vork geklopt omdat ik ervan overtuigd was dat mijn ouders geen mixer hadden. Blijkt dat die dus gewoon in het keukenkastje ligt.

Mijn favo snack is…
Chips en dan met name Doritos (in de paarse of oranje zak!) of bolognese chips (van Croky of van huismerk, niet van Lays!). In de bioscoop eet ik meestal Malthesers. En ik sta bekend om mijn verslaving aan mintchocolade, althans, ik gok dat mijn bijnaam Minty daar vandaan komt.

Wat zit er op jouw pizza?
Mijn lievelingspizza is de ‘pizza Lisa’ van restaurant Messina. Deze is belegd met mozzarella, salami, ham, uien en een pittige tomatensaus. Wanneer ik diepvriespizza koop of zelf een pizza maak, heb ik ook het liefst (een aantal van) deze ingrediënten. Hoewel ik zo nu en dan een pizza Hawaii ook erg lekker vind.

foodtag4

Wat lust je echt niet?
Olijven, en zo’n beetje alles wat uit de zee komt. Dat klinkt heel pietluttig, maar behalve kibbeling/vissticks krijg je vis of zeedieren er bij mij echt niet in, hoe vaak ik het ook geprobeerd heb. Zo probeerde ik een tijdje geleden uit goede wil een oester. Ieks! Ik vond het zo vies, net alsof je een hap slijmerig zeewater naar binnen slokt.

Mijn favoriete foodblog is…
Oeps, ik volg helemaal geen foodblogs! Tips en aanraders zijn welkom!

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Kangaroo, bij een all-you-can-eat buffet dus ik wilde het gewoon proberen. Oh, en ik heb ooit, heel lang geleden, een Snicker met mayonaise gegeten en ketchup uit de fles gedronken (laten we zeggen; door alcohol in combinatie met grappig proberen te zijn) Geen aanraders!

Wat staat er op je food bucket list?
Ik roep al jaren dat ik een keer zelf After Eight ijs wil maken. Daar is kort geleden het volgende bij gekomen; After Eight mokka! Deze hebben ze bij Starbucks en het is volgens mij helemaal niet moeilijk om het thuis te maken.

Ik kan niet leven zonder…
Deze is makkelijk: Pasta en chips!

Nu ben ik benieuwd; wat is jouw favoriete eten?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Manon 27 november 2014 at 18:58

    Leuke antwoorden heb je gegeven!

  • Reply Lisa 27 november 2014 at 17:38

    Pizza Lisa?! Die moet ik zeker eens uitproberen, zal vast heel lekker zijn haha :)Ik kan ook echt niet zonder pasta en chips: zo lekker!! Liefs xx

  • Leave a Reply