Gezonde dorstlesser: Vita Coco


In Amerika is het al een aantal jaar ontzettend populair en celebrity’s als Sienna Miller en Halle Berry zijn al fan van het merk. Waar ik het over heb? Over Vita Coco, drankjes met 100% natuurlijk kokoswater. Vita Coco komt nu met een nieuwe variant van het drankje, waarbij kokos en limonade wordt gecombineerd om zo de ideale dorstlesser te creëren. Is het tijd voor Vita Coco om ook Nederland te veroveren?


Ik kreeg twee pakjes opgestuurd, allebei in de ‘Lemonade’ variant. Het was allemaal erg mooi en leuk verpakt, en ook de pakjes zelf zien er lekker zomers uit. Zelf houd ik eigenlijk niet van kokos, maar de combinatie met limonade leek me zeker het proberen waard.


De teksten op de pakjes zijn erg grappig. Het drankje bevat bijvoorbeeld geen vet en maakt je dus bikini-proof! Wat Vita Coco zelf over het drankje zegt:

“Vita Coco Lemonade is een 100% natuurlijk, hydraterend, vet- en cholesterolvrij kokoswater drankje met een beetje citroen puree voor een heerlijk frisse smaak. Het zit vol essentiële elektrolyten en kalium en bevat minder suiker dan andere toonaangevende lemonades*. Kortom; het perfecte drankje voor deze zomer!”


Tijd om te testen! Het drankje is een beetje troebel, net alsof het rechtstreeks uit de kokosnoot komt (wat in feite ook zo is). Er zit best wel een sterke geur aan, vind ik.

Persoonlijk vind de smaak niet zo lekker, helaas. Lauw vond ik het eerlijk gezegd echt vies, maar gekoeld was ik ook niet heel enthousiast. Maar ik hou dan ook niet zo van kokos, dus het zou oneerlijk zijn om dit product gelijk een negatieve stempel te geven. Gelukkig houdt mijn vriend wél van kokos en mocht hij het drankje ook eens proeven.. Wat hij ervan vond? De smaak vond hij even wennen, kokoswater heeft toch best een aparte smaak. De combinatie met citroen maakt het lekker fris. Hij vond het niet het lekkerste drankje ooit, maar ook zeker niet vies en het is wel een goede dorstlesser!

Toen ik verder nog wat research deed naar dit mysterieuze nieuwe drankje, las ik dat veel mensen het gebruiken in smoothies. Zelf heb ik geen blender, maar het schijnt heel lekker te zijn! En het is natuurlijk ook erg gezond.


Mijn smaak is het niet, en de mening van mijn vriend was redelijk neutraal. Ben je zelf wel echt fan van kokos, dan raad ik je aan om het gewoon eens te proberen. Het is in elk geval verfrissend, en ook nog eens goed voor je lichaam. Niet zo’n fan van citroen? Geen probleem, want Vita Coco heeft in totaal zes varianten: Natural, Pineapple, Lemonade, Orange, Peach & Mango, Açaí & Pomegranate.

Vita Coco is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn en De Tuinen (voor meer verkooppunten klik hier) en is verkrijgbaar in de formaten 330ml, 500ml en 1 liter.

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *