Food

The Icecream Tag – Mintchocolade-aardbeien ijs!?

ice-creamtag
Het is zulk mooi weer de laatste tijd, en dat is natuurlijk het perfecte excuus om veel ijsjes te eten. Zo dacht Laura er ook over, want zij bedacht de Ice Cream Tag. Benieuwd wat mijn favoriete ijs is? Wat ik zou maken als ik zelf een ijsje mocht uitvinden? Je leest het allemaal in dit artikel!

Wat is je favoriete ijsje?
Hoewel ik waterijsjes ook lust, heb ik een voorkeur voor schepijs of softijs met een smaakje. Mijn favoriete ijsjes op dit moment zijn Swirls en McFlurry’s. Mijn Swirls zijn altijd hetzelfde: Chocolade softijs met aardbeien, kersen, caramel, chocolaatjes en kleine nootjes. Sterker nog, ik heb nog nooit (!) een ander soort Swirl geprobeerd. Deze haal ik de laatste tijd vaak na een avondje werken, aangezien de Swirls op het station zit, net als Julia’s (waar ik dus werk). Ook McFlurry’s vind ik heerlijk, ik neem bijna altijd de Kitkat!

En oh, de limited editions van Magnum vind ik ook lekker. Dus niet de standaard wit, bruin en pure ijsjes, maar bijvoorbeeld de witte met aardbeienvulling, of de donkere magnum met chocoladevulling en rood fruit binnenin. Heerlijk!

Wat is je favoriete topping op softijs?
Van ‘gewoon’ softijs hou ik niet zo, er moet een smaak aan zitten of iets doorheen zitten. Zoals caramel en chocola bij de McFlurry Kitkat bijvoorbeeld. Vloeibare caramel is dan ook gelijk mijn favoriete topping, lekker zoet! Overigens was ik een tijdje geleden in Parijs, en daar kon je je McFlurry zelf samenstellen. Dus je kiest een topping (M&M’s, Kitkat, enz) en daarbij kies je zelf de saus. Niet alleen caramel zoals in Nederland, maar ook aardbeien, chocola enzovoort. Super leuk! Aardbeiensaus bleek heerlijk te zijn bij Kitkat stukjes.

Welk ijsje vind je totaal niet lekker?
Verklaar me voor gek, maar ik vind Cornetto’s echt niks aan. Hetzelfde geldt voor ‘gewoon’ wit softijs of roomijs. Als het ‘moet’ eet ik het wel, maar je maakt me er niet heel blij mee. Wat ik écht niet lekker vind is Red Bull ijs. Ja, dat bestaat echt. Onze plaatselijke ijssalon is erg experimenteel met smaken (denk aan smaken als Licor43, Kinderchocolade, tiramisu, mojito…) maar met de Red Bull smaak sloegen ze wat mij betreft echt de plank mis. En dat terwijl ik verslááfd ben aan Red Bull in drankvorm. Maar als ijs? Nah…

Ben je meer een liefhebber van softijs, schepijs of waterijs?
Schepijs dus! Behalve als het écht heel warm is, dan eet ik ook wel eens waterijsjes.

Hoe ziet je droom ijsje eruit? Waar zou die uit bestaan?
Sowieso iets met chocola, rood fruit en vloeibare caramel want hier ben ik gek op. Misschien ook iets met mint, want mintchocolade(ijs) vind ik ook heerlijk. Al weet ik niet of dat een goede combinatie gaat zijn met rood fruit en caramel. Ik zie voor me; een ijsje in magnumvorm, met mintchocolade aan de buitenkant, chocoladesoftijs binnenin gecombineerd met caramel en stukjes rood fruit! Zou dat lekker zijn?

Verzin een naam voor je zelfverzonnen ijsje!
Mijn geweldige creatie noem in de Explosion! Omdat er zoveel verschillende smaken in zitten, haha.

Hoeveel ijsje eet jij ongeveer in de zomer?
Oei, ik heb werkelijk geen idee. Ik denk zo’n vier per week? Af en toe na het werk een Swirl, op vrije dagen bij de ijssalon of tijdens het winkelen een McFlurry.

Welke drie smaken bolletjes ijs neem jij op je horentje?
De standaard horentjes vind ik niet zo lekker, dus ik besteld altijd een kinderhorentje of een koekbeker. Bij onze ijssalon zijn deze van een ander, dunner soort koek gemaakt en die lust ik wel, hihi. Ik bestel dan meestal koffie crunch, after eight en chocola. Fun fact; Een vriendin en ik hebben jaren geleden eens gevraagd hoeveel bolletjes er op één horentje pasten. Het antwoord was vijf, dus ik bestelde daadwerkelijk vijf verschillende smaken. Maar zij, een aardbeienijs-verslaafde, bestelde gewoon vijf keer aardbei, haha. Overigens is ze inmiddels uit haar ijs-comfort-zone gekropen en bestelt ze tegenwoordig ook gewoon allerlei smaken door elkaar.

Wat voor ijs at je als kind graag?
Bij de ijssalon bestelde ik ongeveer hetzelfde als nu, in elk geval chocoladeijs. Ook magnums vond ik toen al heerlijk (met toen al een voorkeur voor de ‘luxere’ varianten, verwend kind dat ik was). Knetterijsjes en schatkistjes, waarbij je heel stoer een plaktattoo vond onderin het doosje, at ik vaak.

Dat was de Ice Cream Tag al weer! Houden jullie ook zo van ijsjes? Wat is jullie favoriete smaak? Laat het weten in de comments, of neem de tag over als je zelf een blog hebt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Bettie 1 augustus 2014 at 12:36

  Super leuke tag! :)
  Ik houd enorm veel van ijs. In de zomer kan ik echt bakken weg eten. Vooral met chocolade

 • Reply Cherel 31 juli 2014 at 23:35

  Leuke tag, deze heb ik volgens mij nog niet eerder gezien. I love ice cream!

 • Reply Rosanne 31 juli 2014 at 23:34

  Ik vind dit echt een super leuke tag. Leuke antwoorden heb je ook gegeven :) liefs x

 • Reply Alexandra 31 juli 2014 at 20:52

  Leuk! Ik ben ook echt gek op ijs..

 • Leave a Reply