Gadgets en technologie

Ontwerp je eigen telefoonhoesje

Header
Als creatieveling vind ik niks leuker dan zelf dingetjes te ontwerpen. Nog leuker dan tekenen, Photoshoppen of Sims-huizen inrichten is het ontwerpen van fysieke producten zoals telefoonhoesjes. Er zijn tegenwoordig veel websites waar je een foto op een hoesje kunt laten drukken, maar zo’n geavanceerd programma als wat ik nu heb gevonden ben ik nog niet eerder tegengekomen. Weten waar ik het over heb? Lees dan snel verder!

Een eigen hoesje ontwerpen
Nog leuker dan een simpele foto op een telefoonhoesje laten drukken, is als je het ontwerp helemaal naar wens kunt maken en zelfs in 3D het resultaat kunt zien. B2C Telecom heeft een unieke software, waarbij bijna alles mogelijk is. Het is een soort mini-Photoshop, maar een B2C Telecom eigen hoesje ontwerpen is gelukkig een stuk makkelijker.

Ik ga het je laten zien!
01
Je begint met het kiezen van welk model telefoon (of tablet) je hebt. Staat je telefoon niet in de lijst? Geen probleem: neem even contact op met B2C Telecom en de software wordt in de meeste gevallen binnen een aantal werkdagen op maat gemaakt. Ideaal!

Afijn, ik koos een iPhone 6 hoesje (ik heb nog stééds een oude Samsung S4 in mijn bezit, maar een nieuwe iPhone ga ik deze zomer bestellen, haha.) Goed, je kunt dan uit verschillende soorten en kleuren hoesjes kiezen, van flipcases tot hoesjes van hard plastic. Ik koos voor een transparant anti-fingerprint hoesje. Nu kun je elke foto die je wilt uploaden. Dit kan een foto zijn, maar ook een tekening of patroontje, net wat jij leuk vindt. Zelf koos ik voor een ijsjes-patroontje die ik zelf heb getekend.

Het leuke is dat je ook plaatjes over elkaar heen kunt zetten. Wil je een soort collage op je hoesje maar ben je niet goed in Photoshop, dan kun je dit gewoon in dit ontwerp programma doen. Je kunt de afbeeldingen vergroten, verkleinen en overal naartoe slepen.

04
Ook kun je effecten toevoegen. Ik heb even een andere foto gebruikt om het duidelijker te kunnen laten zien. Deze patroontjes worden dan als soort van relief op je hoesje geprint. Geeft net dat beetje extra luxegevoel!

02
Naast effecten, kleuren en afbeeldingen kun je ook tekst toevoegen. Ik heb even wat dingen geprobeerd. Je kunt uit een aantal verschillende lettertypen kiezen en je kunt de teksten vergroten, verkleinen, overal heen slepen en de kleuren veranderen.

05
Op dezelfde manier kun je ook flipcases maken! In de 3D preview kun je het hoesje dan van alle kanten bekijken.

03
Uiteindelijk heb ik de tekst maar weggelaten, vooral omdat ik niet zo goed wist wat ik er op moest zetten, haha. Ik besloot het dus bij mijn patroontje te houden. Je kunt op ‘Preview’ klikken om een 3D versie van je hoesje te zien, en dit was bij mij dus het resultaat. Ziet er leuk uit, dus ik heb ‘m besteld!

In de afbeeldingen bovenaan dit artikel zie je nog wat andere ontwerpjes van mij, gewoon omdat ik het leuk vond om met de software te spelen en zodat je kunt zien wat zoal mogelijk is wink

Geen inspiratie om zelf te ontwerpen?
Wil je een nieuw, leuk hoesje maar heb je geen inspiratie? Je hebt ook de mogelijkheid om de ontwerpen van je voorgangers te bekijken en direct te bestellen. Ook kun je gewoon eens door het ‘standaard’ assortiment bladeren, want er is genoeg keuze. B2C Telecom heeft als snelste nieuwe producten in het assortiment. Ook voor accessoires voor je nieuwe Huawei Ascend P8 en voor de Huawei Ascend P8 Lite kun je er terecht! Van plastic hoesjes tot hoesjes waar pasjes in kunnen, en dat alles met leuke kleuren en printjes.

Zelf kies ik toch liever voor mijn eigen ontwerp (eigendunk, haha) en ik vind het leuk dat daar tegenwoordig een vrij geavanceerd programma voor is. Ook handig dat het mogelijk is voor zo’n beetje elke telefoon – de meeste winkels / print shops beperken zich toch tot Samsung en Apple.

Je kunt er in elk geval alle kanten mee op. Mijn hoesje is onderweg. Zodra ik hem binnen heb krijgen jullie uiteraard het resultaat te zien!

Heb jij weleens zelf een telefoonhoesje ontworpen?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Simone 30 juni 2015 at 13:33

  Dat is echt een supergaaf programma! Thanks for sharing. Ik ga het binnenkort eens uitproberen. Echt superleuk dit.

  • Reply Mandy 1 juli 2015 at 01:12

   Leuk, ik ben benieuwd wat voor moois je gaat maken!

 • Reply Manon 30 juni 2015 at 11:58

  Super leuk om je eigen hoesje te ontwerpen!

 • Reply Nicole 30 juni 2015 at 11:45

  Wauw wat leuk zeg!

 • Reply Mia Peters-Vogels 30 juni 2015 at 08:50

  Heel mooi gedaan Mandy, ziet er heel leuk uit.

 • Reply Mandy 30 juni 2015 at 08:06

  Wat leuk!

 • Leave a Reply