Gadgets en technologie

Stylish koptelefoon van Monster Audio

03enHeader
Volgens mij heb ik het een beetje van mijn vader, maar ik ben een pietlut als het gaat om goede audio. Muziek in slechte kwaliteit weiger ik gewoonweg te luisteren. Zo’n beetje iedereen die ik ken is dik tevreden met de Apple oortjes die bij hun iPhone zitten, maar ik vind die kwaliteit dus echt niet om aan te horen. En wat dacht je van zelfgemaakte telefoon opnames tijdens een concert? Brr! Leuk als herinnering, maar weinig kans dat ik er in de trein naar ga zitten luisteren. Alleen het beste is voor mij goed genoeg en daarom was ik in mijn nopjes (én razend benieuwd) toen ik deze koptelefoon van Monster Audio mocht testen.


02
Allereerst even op een rijtje wat ik ‘gewend’ ben qua audio, ter vergelijking. Zoals eerder gezegd, de Apple oortjes vind ik bijvoorbeeld gewoon niet goed. Jaren heb ik oortjes van Sennheiser gebruikt, die toen ongeveer 40 euro waren. Niet écht budget, maar ook niet extreem duur. De kwaliteit was goed, maar na een paar jaar wilde ik toch weer upgraden. In de woonkamer hebben wij een geweldig goede audioinstallatie van het Duitse merk Teufel (qua prijs en kwaliteit vergelijkbaar met Bose, maar met een wat betere garantie en service) en mijn vader en ik zijn daar laaiend enthousiast over. Dus kocht ik ook mijn oortjes van dit merk, waar ik ongeveer 90 euro voor betaalde. En het zijn echt de beste oortjes die ik ooit heb gehad.

Deze koptelefoon van Monster Audio ligt in prijsklasse weer een stapje hoger. Een natuurlijk heeft een koptelefoon grotere speakers dan oortjes. Een logische redenatie is dan ook dat ik er qua geluidskwaliteit op vooruit zou gaan. Ik ben zeer benieuwd!

01
De koptelefoon die ik testte heet voluit de Monster DNA On-Ear Headphones. De prijs ligt normaal gesproken rond de 200 euro, maar via GSMpunt.nl is ‘ie nu slechts 99 euro.

Afijn, dit is hoe ik de koptelefoon ontving – in een simpel kartonnen doosje. Er zaten verder geen accessoires bij. Niet erg, maar wat ik wel erg miste was een beschermhoes of iets dergelijks. Voor zo’n dure koptelefoon mag je dat toch wel verwachten, en ik vind het ook zonde om ‘m elke keer los in mijn tas te gooien.

Ik ging op onderzoek uit, en wat bleek? Deze koptelefoon zit normaal gesproken wél in een luxere verpakking met de benodigde accessoires. Bij GSMpunt.nl is dat niet het geval, en volgens mij komt dat omdat het gaat om demo modellen – dat is ook de reden dat de koptelefoons zo scherp geprijsd zijn! Want eerlijk is eerlijk, voor bijna 100 euro korting is een wat minder luxe verpakking ook helemáál niet erg.

04
05
In mijn vriendenkring zijn de meningen wat verdeeld als het gaat om het uiterlijk van deze koptelefoon. Persoonlijk vind ik het er echt prachtig uitzien – lekker stoer en het is eens wat anders. De behuizing is, zoals bij de meeste koptelefoons, van plastic. Maar door de zilveren details ziet het er een stuk luxer en duurder uit. Me gusta.

De Monster DNA koptelefoon is voorzien van scharnieren zodat je hem kan inklappen en dus compacter kan maken (te zien op de foto met het doosje). Ook kun je de scharnieren uittrekken naar wens, waardoor de koptelefoon bij iedereen past. Zelf heb ik nogal een klein hoofd, waardoor de meeste dingen die op of om mijn hoofd zitten (mutsen, haarbanden, hoeden, etc) te groot zijn. Bij deze koptelefoon heb ik nergens last van, hij zit als gegoten.

De geluidskwaliteit

03enHeader
Nu het belangrijkste: is de kwaliteit goed?

Zoals altijd wanneer ik wissel van oortjes/koptelefoon was het in het begin een beetje wennen – door elk apparaat klinkt het natuurlijk nét iets anders.

De koptelefoon heb ik meer dan een maand lang getest, en zo’n beetje elke denkbare muziekstijl is inmiddels voorbij gekomen. Mijn muziekstijl is echt heel divers, zo ben ik groot fan van Il Divo (Italiaanse opera) maar hou ik ook van Lady Gaga, en verder luister ik alles van klassiek tot rock en van jazz tot reggaeton. Het is vrij onmogelijk om audioapparatuur te vinden waarbij álles tot z’n recht komt, maar de Monster DNA koptelefoon doet het op alle vlakken prima. Natuurlijk, de ene stijl werkt beter dan de andere. Zo geeft de koptelefoon vrij veel echo: bij bijvoorbeeld house of popmuziek met veel bass en gedreun is dat fantastisch! Akoestische of klassieke nummers komen dan nét wat minder tot hun recht, omdat de bass bij de zachtere zangstemmen of tonen overheerst.

Bij de muziekstijlen met veel bass was ik dus gelijk overtuigd door deze koptelefoon, maar voor de rustigere muziekstijlen was ik in de eerste weken overtuigd dat mijn ‘oude’ oortjes beter geschikt waren. Maar wat bleek toen ik na drie weken mijn oude oortjes weer eens gebruikte om Il Divo te luisteren? De kwaliteit was toch niet zo denderend als ik me herinnerde. Sterker nog, de Monster koptelefoon heeft wel degelijk mijn voorkeur. Ondanks iets te veel echo naar mijn smaak, maar goed – bijna alle audio apparatuur wordt gemaakt voor de gemiddelde muzieksmaak, en ik geloof niet dat klassiek daar echt bij hoort wink Logisch dus, en de kwaliteit is alsnog prima!

Overigens, naast muziekstijlen heb ik ook verschillende equalizers geprobeerd (via mijn telefoon), maar over het algemeen presteert ‘ie op de standaard instellingen het beste.

Ook fijn is dat het geluid goed wordt ‘tegengehouden’ van en voor buitenaf. Als ik de koptelefoon draag hoor ik amper omgevingsgeluid (oké, behalve de motoren in het vliegtuig, maar daar valt weinig tegen te beginnen). En wanneer iemand anders de koptelefoon draagt, mijn vader was proefkonijn, hoor je als buitenstaander de muziek (bijna) niet. Ik vind het altijd heel storend als in de trein iedereen mijn muziek kan horen, dus dit is een dik pluspunt!

06
Ik was zo’n fan van mijn Teufel oortjes dat ik eigenlijk niet had verwacht dat dit overtroffen kon worden. Maar Monster DNA heeft het tóch gedaan! De geluidskwaliteit is dik in orde: een ‘prima’ bij enkele stijlen (…die bijna niemand leuk vindt), en een ‘werkelijk fantastisch!’ bij alle overige stijlen. Een goede, allround koptelefoon.

Daarnaast zit ‘ie ook erg comfortabel. Ik heb 10 uur in het vliegtuig gezeten met dit ding op, en had nog steeds geen last van mijn oren. Wel even je oorbellen uitdoen, want dat kan wel pijnlijk worden haha. De koptelefoon is bovendien vrij compact, waardoor het er niet al te raar uitziet als je er mee over straat loopt.


Jep, tegenwoordig paradeer ik vrolijk over straat met mijn koptelefoon – als een echte hipster.

De Monster DNA On-Ear Headphone is te koop bij GSMpunt.nl voor €99

Welke koptelefoon of oortjes gebruik jij het liefst?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply sherry 13 december 2015 at 21:03

  Hij ziet er best goed uit hoor. Ik zou er alleen niet zo mee over straat durven., megagroot.

 • Reply Bianca Schrijft 13 december 2015 at 12:58

  Mijn koptelefoon gebruik ik voor online game, is meer een headset, dus met microfoon. Voor muziek gebruik ik in-ears van Sennheizer.

 • Reply Rachel Kromdijk 11 december 2015 at 11:52

  Ik vind koptelefoons heel tof! wanneer je er een film mee kijkt (en de koptelefoon sluit goed af) dan lijkt het net of je erin zit!

 • Reply Romy 11 december 2015 at 11:35

  Oh hij klinkt heel fijn! Ook superhandig dat je hem zo kunt opbergen, jammer dat er geen hoes bij zat maar gelukkig wordt het geluid daar niet minder van haha. Ik vind het heel belangrijk dat je een langere tijd met een koptelefoon op kunt zitten zonder dat je oren er zeer van gaan doen (zoals in mijn geval vaak), deze klinkt erg geschikt!

 • Reply Femke 11 december 2015 at 06:39

  Ik vind de koptelefoon mooi vorm gegeven. Wel zou ik graag een draadloze hoofdtelefoon willen als ik er dan toch één koop.

 • Leave a Reply