Lifestyle

10 prachtige digitale kunstwerken


Een tijd geleden schreef ik al een artikel over de 12 mooiste Photoshop creaties. Op dit artikel werd erg positief gereageerd! Dit ging echter over fotomanipulaties, waar ik zelf ook veel mee bezig ben. Maar een tijdje terug kreeg ik een tekentablet, waarmee ik op de computer tekeningen kan maken, en ging er een nieuwe wereld voor me open. Je tekent dus op dezelfde manier als op papier, maar dan digitaal. Omdat je digitale tekeningen in allerlei stijlen kan maken, vind ik het leuk om uren op internet rond te surfen voor inspiratie. Ik zocht de tien mooiste tekeningen bij elkaar en hoop hiermee de creatieven onder ons ook te inspireren!

Alvast excuses voor de verschillende groottes van de afbeeldingen in dit artikel. Tekeningen die ‘te klein’ waren voor mijn pagina, heb ik expres niet vergroot, omdat de kwaliteit daar niet mooier op wordt!


Dit was de afbeelding waardoor ik bedacht dat ik een artikel moést maken over digitale tekeningen. Ongelooflijk mooi gemaakt, en de stijl vind ik echt heel erg gaaf! Zie ook hoe gedetailleerd dit is geschilderd, hier hebben vast veel uren werk in gezeten. Dit werk is gemaakt door Phoenix Lu uit China, en hoewel deze tekening wat duister is, werkt ze ook vaak met wat frissere, lichtere kleuren. Klik hier voor haar galerij op Deviantart.


Verder met een totaal andere stijl! Het lijkt alsof dit met olieverf is gemaakt, maar ook dit is gewoon digitaal ‘geschilderd’. Erg knap, want zelf vind ik het vrij lastig om met afwijkende kwasten te werken in Photoshop. Kijk hier eens rond op de galerij van dit meisje en je zult zien dat zij ontzettend veel verschillende stijlen gebruikt. Van schetsen, tot olieverf en van wat duistere schilderijen tot prachtige landschappen.


En dan dit… Hoewel ik surrealistische kunst vaak het gaafst vind omdat er zoveel creativiteit bij komt kijken, is techniek iets waar ik veel bewondering voor heb. Dit plaatje stond laatst op 9Gag onder het kopje ‘cosplay’. Een meisje dat verkleed was als Elsa van Frozen. Maar ik geloofde mijn ogen niet toen ik las dat dit een tekening was! Holy shit…! Geloof je het zelf ook nog niet? Hier zie je stap voor stap hoe dit getekend is. Hoewel het andere werk van deze kunstenaar in totáál andere stijl is, en in mijn ogen niet eens in de buurt komt van deze amazing tekening, kun je hier zijn profiel vinden.


We blijven even in de Frozen sferen met deze mooie tekening van de Aziatische Rika. Een totaal andere stijl als de bovenstaande tekening, maar daarom zeker niet minder mooi! Vooral de haren en de lichtjes in deze tekening vind ik prachtig uitgewerkt.


Ik vind tekeningen gaaf als ze realistisch zijn qua techniek, maar surrealistisch qua idee. Volg je me nog? Dit is in elk geval een goed voorbeeld van wat ik bedoel. Een mysterieuze setting die prachtig is uitgewerkt. Vooral het kleurgebruik en de belichting vind ik geweldig. Zo’n stijl zou ik mezelf graag willen aanleren. Dat wordt véél oefenen! Dit kunstwerk is gemaakt door de Sloveense Valentina. Samen met haar tweelingzus maakt ze de mooiste kunstwerken, en op hun gezamenlijke profiel staan nog veel meer tekeningen in deze stijl.


Behalve het feit dat ik als kind al Tomb Raider fan was, viel deze tekening me op door het vuur en de lichtval hiervan. Het is enorm moeilijk om realistisch vuur te schilderen/tekenen, dus daar ben ik diep van onder de indruk. Ook vind ik de sfeer in de tekening mooi door het kleurgebruik, en een anatomisch kloppend lichaam in deze positie uitwerken lijkt me ook niet al te makkelijk! Hier vind je de artiest, die vooral game-characters tekent.


Herkennen jullie dit meisje? Het is Rapunzel! De tekenaar heeft een Disney prinses omgetoverd tot een realistisch meisje. De stijl vind ik leuk, omdat het gemengd is. In het gezicht zie je bijvoorbeeld veel detail, terwijl de haren en de kleding wat rommeliger geschilderd zijn. De tekening is gemaakt door Lily uit California, en ze tekent regelmatig Disney karakters. Aanrader om even op haar profiel te kijken!


Wederom een kunstwerk waarbij realisme (qua techniek) en surrealisme (qua idee) worden gecombineerd. Vooral het idee achter dit werk spreekt me aan, het zet je eigenlijk best wel aan het denken. Van alle kunstenaars in dit artikel, is deze persoon het meest consequent in zijn stijl. De anderen wisselen vaak af, maar op het profiel van deze persoon vind je dus echt alleen maar tekeningen in deze stijl. Wat ik hier laat zien is slechts een voorbeeld, want er zit nog veel meer prachtigs bij. Het ene werk nog mooier dan de ander. Ik denk dat qua totaal profiel deze artiest mijn favoriet is!


Weer iets totaal anders. De stijl van de Russische Maximo is zo eigen en zo uniek dat ik deze er wel bij moést zetten in het lijstje. Zijn manier van inkleuren vind ik echt ontzettend gaaf. In al zijn werken gebruikt hij veel kleur, de een is nog kleurrijker dan de ander. Welke ik bijvoorbeeld ook erg tof vond is dit portret van Morgan Freeman. Zulke schilderijen zou ik wel in mijn huis willen ophangen! Knap dat dit allemaal in Photoshop is geschilderd, want zoals ik al eerder zei vind ik het zelf erg lastig om af te wijken van het gangbare, en dat betreft dus zowel de brushes als het kleurgebruik. Een gezicht inkleuren met gele en blauwe vlekken? Je moet het maar durven! Dat is trouwens wel een voordeel van digitaal tekenen, wanneer het niet mooi is verwijder je gewoon de laag en heb je dus niet gelijk de hele tekening verpest.


Last but not least: We sluiten het rijtje af met een prachtig, surrealistisch landschap. Dit is gemaakt door Jereme uit de VS en op zijn profiel vind je nog veel meer mooie landschappen. Bekijk ze eens van dichterbij, dan zie je dat ze in een soort vlekkerige stijl geschilderd zijn, een beetje zoals schilder Monet dat vroeger deed. Erg tof gedaan!

Zoals je ziet zijn er, net als op papier of doek, ontzettend veel mogelijkheden voor digitaal tekenen. Eigenlijk zijn er geen grenzen. Digitaal tekenen is trouwens niet per se makkelijker, wat veel mensen denken, want als je niet kunt tekenen kun je dat op de computer ook niet, natuurlijk. Maar het handige is dat je toegang hebt tot allerlei materialen. Olieverf, pastelkrijt, kleurpotloden, dit hoef je dus allemaal niet meer aan te schaffen. Je kunt jezelf dus allerlei stijlen aanleren. Zelf ben ik nog een beetje zoekende naar een ‘eigen’ stijl. Om zo goed te worden als de bovenstaande artiesten heb ik nog héél veel oefening nodig, maar ze inspireren me wel enorm! Wanneer ik het weer wat minder druk heb met school ga ik zeker weer eens met mijn tablet oefenen!

Wat vinden jullie van deze digitale tekeningen? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Mooddressing 25 maart 2014 at 11:01

  O wat prachtig allemaal! Ik vind vooral die indiaan geweldig mooi!

 • Reply Inge 24 maart 2014 at 19:13

  Met pijn en moeite krijg ik tegenwoordig les in Photoshop, Illustrator en Indesign op school. Ik vind het vreselijk om te leren maar als je het eenmaal kan…. wauw!
  Ik vind jouw lay-out trouwens echt geweldig! Ik volg je nu via bloglovin! :) X
  http://www.ingewm.nl

  • Reply Mandy 24 maart 2014 at 19:44

   Het is ook heel lastig, maar oefening baart kunst! En bedankt voor het compliment!

 • Reply Karin 24 maart 2014 at 11:23

  Woah! Dit is echt stunning, vooral de tweede en de indiaan zijn helemaal mijn smaak! Leuke collectie =]

 • Reply Iris - TBM 23 maart 2014 at 17:43

  Wauw! Ik vind ze eigenlijk allemaal heel erg mooi!!! Ze zijn heel verschillend, maar toch allemaal even mooi!

 • Reply Melissa 23 maart 2014 at 13:56

  Ik vind het mooi om te zien, knap dat mensen zoveel kunnen! Als ik dit zo zie mis ik het alleen maar meer om te tekenen! Binnenkort maar toch weer even mijn tekenspullen tevoorschijn halen :)

 • Reply Liese 23 maart 2014 at 11:25

  Wauw, echt wauw!
  Vooral die eerste vind ik prachtig (:
  Ik zou in nog geen duizend jaar zoiets moois kunnen maken ;p

  Liefs, Liese

 • Reply robin 23 maart 2014 at 10:30

  ik vind alle tekening echt prachtig maar mijn favoriet is echt de laatste. sommige mensen hebben zoveel talent, ben ik jaloers op!

 • Reply Beautyjuf 23 maart 2014 at 08:37

  Van de eerste twee ben ik echt onder de indruk. Evenals de indiaan. Prachtig! Ik vind het een heel leuk artikel :-)

 • Reply daisy 22 maart 2014 at 21:50

  Ahh ze zijn echt zo mooi! Ik hou van dit soort tekeningen. Ik laatst in een tentoonstelling dit soort digitale tekeningen in combinatie met door de hand getekende “tekeningen” tegen en dat gecombineerde van digitaal met met de hand vond ik ook wel heel mooi.

  wow sorry heel onduidelijk verhaal sorry. Leuke post! :).

 • Reply Nicky 22 maart 2014 at 21:28

  Wauwww.. er zitten echt hele mooie tussen.

 • Reply Dhini 22 maart 2014 at 20:31

  Prachtig

 • Reply Stephanie 22 maart 2014 at 16:06

  Ongelofelijk dat je zoiets kan bereiken met een pc/tablet.

 • Reply Quirine 22 maart 2014 at 15:55

  Ik vind deze tekeningen ook altijd zo gaaf! Als ik ooit ineens geld teveel heb ga ik ook echt zo’n ding kopen. Die programma’s lijken me alleen zo ingewikkeld om mee te werken..

 • Reply Manon 22 maart 2014 at 14:25

  wauw ik vind het wel mooi hoor

 • Reply Mattania 22 maart 2014 at 11:02

  Wow die tekening van Maximo is prachtig! Ik hou echt van zulke kunst <3

 • Reply Svenja 22 maart 2014 at 09:03

  Prachtig! Zitten hele bijzondere tussen!

 • Leave a Reply