Lifestyle

14x Tv programma’s van vroeger

TVprogrammasvroeger
Een hele tijd geleden schreef ik een artikel over mijn favoriete tekenfilms van vroeger. Aangezien er zo leuk werd gereageerd op dit artikel vond ik het tijd voor een vervolg. Dit keer niet met tekenfilms, maar met ‘gespeelde’ tv programma’s! Keek jij ook altijd naar Pippi Langkous of Bassie en Adriaan? Stap dan mee in de nostalgie-trein voor deze, en nog 10 andere toffe programma’s van vroeger!

1. Ernst, Bobbie & de rest


“Je bent een soepkip!” Niet alleen hun tv-avonturen bij het circus, op de camping of bij de politie waren geweldig, mijn jeugdhelden Ernst en Bobbie maakten ook nog eens leuke liedjes!

2. Bassie en Adriaan


De avonturen van Bassie en Adriaan waren grappig, spannend en ook nog eens leerzaam. Vonden onze ouders ook wel fijn. Wie was er nog meer bang voor de plaaggeest?

3. Samson en Gert


Ik moest kloppen want de bel deed het niet! Samen met Samson, meneer Spaghetti, de Burgemeester, Octaaf, mevrouw Janine en Frieda Kroket maakte Gertje de leukste dingen mee.

Toevallig keek ik hier laatst nog een aflevering van via Youtube. Heel slecht, maar ik heb meerdere keren hardop moeten lachen om de ontzettend flauwe humor haha.

4. Kabouter Plop


Van dezelfde makers als Samson en Gert (wist je dat Kabouter Plop dezelfde acteur is als Meneer de Burgemeester!?). In elk geval: geweldig programma! En wat was ik trots als ik echte Plopkoeken mee naar school had.

5. Wizzy & Woppy


Nog zo’n briljante creatie van onze Zuiderburen: Wizzy & Woppy! Hoewel… Zagen ze er altijd al zo creepy uit?

6. De Boomhut


Je kan wel merken dat ik veel naar de zender Ketnet keek, haha. Ook het programma ‘de Boomhut’ werd op Ketnet uitgezonden. Wat hier precies de bedoeling van was kan ik me niet zo goed meer herinneren. Iets met een postbode en zijn vriendin die in een boomhut woonden? Ik weet wel nog dat ik het erg leuk vond!

7. De Ketnet Kroket


Het meest nutteloze programma aller tijden: de Ketnet Kroket. Een kind aan de telefoon moest raden uit welk van de drie gaten de kroket kwam en kon daarmee een prijs winnen. Oké dan.

8. Moffel en Piertje


Naar Moffel en Piertje keken we altijd in de klas op de basisschool. Iedereen vond het fantastisch!

9. Ik Mik Loreland


Een ander programma dat we in de klas keken was Ik Mik Loreland. Zo’n beetje ieder kind hield een trauma over aan Karbonkel. Als ik ‘m zie krijg ik nog steeds de kriebels. Serieus; wie heeft ooit bedacht dat dit geschikt is voor 6-jarigen!?

10. Kloontje het reuzenkind


Een stuk vrolijker werden we van Kloontje het Reuzenkind. Samen met haar vrienden Sap de Aardwortel en Jean d’Orange beleefde ze de leukste avonturen in Het Land Van Ooit. Ik begin er spontaan van te zingen: “Ik eet heel veel ijzen… En ik eet ze door elkaar!” Mooie tijd.

11. Pippi Langkous


Mijn grootste voorbeeld was Pippi Langkous. Ik had alle videobanden, ging als haar verkleed met carnaval en vroeg voor mijn verjaardag uiteraard ook om zo’n gevlekt paard (kreeg ik niet, arme ik!). Mijn favoriete aflevering was die waarbij ze naar een pirateneiland ging. Jo ho ho, en een fles met rum! Wie herinnert zich het nog?

12. Pingu


Deze past niet echt binnen de categorie ‘gespeelde series’, maar deze moést er gewoon bij. Pingu! Kijk voor de grap eens een aflevering terug via Youtube en gegarandeerd dat je in een deuk ligt. Het is zó flauw, haha.

13. Lizzie McGuire

13
Door dit programma, dat ik voornamelijk in mijn basisschool-tijd keek, vreesde ik het ergste voor de middelbare school. Gelukkig bleek het allemaal hartstikke mee te vallen wink

14. Peppi en Kokki

14
Eigenlijk is deze serie van ver voor mijn tijd (uitgezonden van 1972 tot 1978) maar ik kan me herinneren dat dit in de jaren negentig wel herhaald werd. Dit duo vond ik altijd erg grappig!


Nu ben ik heel benieuwd hoeveel van deze programma’s jij nog herkent! En welke programma’s missen er volgens jou nog in dit lijstje?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anne 26 maart 2016 at 17:46

  Jaaaa oh wat leuk dit! Ken je Oakey Doke dan ook nog? Daar was ik echt helemaal gek op! En alles wat jij hier noemt natuurlijk. Super grappig!

 • Reply ricardo 24 maart 2016 at 11:25

  Vroeger had je ook nog Benjamin Ben op de EO, een pop die altijd in z’n neus peuterde, het thema nummer was ook te simpel: Ik ben benjamin ben benjamin ben benjamin ben (en weer herhalen)…. haha.

 • Reply Amy 14 maart 2016 at 20:13

  Ik Mik Loreland keek ik ook altijd, op school zelfs! Zo grappig :’)

 • Reply Janine 14 maart 2016 at 17:58

  Super leuk! Ik was echt super bang voor de plaaggeest vroeger!

 • Reply Han 14 maart 2016 at 12:55

  Leuk hoor! Ik herinner me ook nog iets wat je leuk vond , beugelbekkie! En iets met banana?

 • Reply Manon 13 maart 2016 at 17:57

  Haha ik heb echt alles gekeken. Ik mik loreland keken wij altijd op school

 • Reply Mariska 13 maart 2016 at 15:52

  Haha, Bassie en Adriaan keek ik vanmiddag nog, blijft leuk! Verder keken we ook Kloontje en Samson en Gert :D

 • Reply Lisanne 13 maart 2016 at 15:05

  Haha erg leuk, ik heb er laatst een opdracht over gemaakt voor school. Ook allemaal deze programma’s!

 • Reply Lisa 13 maart 2016 at 09:25

  Haha zo grappig dit! Ik heb ze echt allemaal gekeken <3

 • Reply Renske 13 maart 2016 at 08:05

  Jaaaa, geweldig dit! :) Ik keek eigenlijk alle programma’s die jij hier noemt, behalve de Boomhut en de Ketnet Kroket. Maar… De rest was echt helemaal top natuurlijk! Behalve Karbonkel én de plaaggeest, inderdaad. :’) Oh, een tijd terug ben ik zelfs naar een film van Bassie & Adriaan in de bioscoop geweest. Volgens mij vond ik de film leuker dan het kind waarmee ik was, hahaha! Het was ook nog voor zijn tijd. :p

 • Leave a Reply