14x Tv programma’s van vroeger

TVprogrammasvroeger
Een hele tijd geleden schreef ik een artikel over mijn favoriete tekenfilms van vroeger. Aangezien er zo leuk werd gereageerd op dit artikel vond ik het tijd voor een vervolg. Dit keer niet met tekenfilms, maar met ‘gespeelde’ tv programma’s! Keek jij ook altijd naar Pippi Langkous of Bassie en Adriaan? Stap dan mee in de nostalgie-trein voor deze, en nog 10 andere toffe programma’s van vroeger!

1. Ernst, Bobbie & de rest


“Je bent een soepkip!” Niet alleen hun tv-avonturen bij het circus, op de camping of bij de politie waren geweldig, mijn jeugdhelden Ernst en Bobbie maakten ook nog eens leuke liedjes!

2. Bassie en Adriaan


De avonturen van Bassie en Adriaan waren grappig, spannend en ook nog eens leerzaam. Vonden onze ouders ook wel fijn. Wie was er nog meer bang voor de plaaggeest?

3. Samson en Gert


Ik moest kloppen want de bel deed het niet! Samen met Samson, meneer Spaghetti, de Burgemeester, Octaaf, mevrouw Janine en Frieda Kroket maakte Gertje de leukste dingen mee.

Toevallig keek ik hier laatst nog een aflevering van via Youtube. Heel slecht, maar ik heb meerdere keren hardop moeten lachen om de ontzettend flauwe humor haha.

4. Kabouter Plop


Van dezelfde makers als Samson en Gert (wist je dat Kabouter Plop dezelfde acteur is als Meneer de Burgemeester!?). In elk geval: geweldig programma! En wat was ik trots als ik echte Plopkoeken mee naar school had.

5. Wizzy & Woppy


Nog zo’n briljante creatie van onze Zuiderburen: Wizzy & Woppy! Hoewel… Zagen ze er altijd al zo creepy uit?

6. De Boomhut


Je kan wel merken dat ik veel naar de zender Ketnet keek, haha. Ook het programma ‘de Boomhut’ werd op Ketnet uitgezonden. Wat hier precies de bedoeling van was kan ik me niet zo goed meer herinneren. Iets met een postbode en zijn vriendin die in een boomhut woonden? Ik weet wel nog dat ik het erg leuk vond!

7. De Ketnet Kroket


Het meest nutteloze programma aller tijden: de Ketnet Kroket. Een kind aan de telefoon moest raden uit welk van de drie gaten de kroket kwam en kon daarmee een prijs winnen. Oké dan.

8. Moffel en Piertje


Naar Moffel en Piertje keken we altijd in de klas op de basisschool. Iedereen vond het fantastisch!

9. Ik Mik Loreland


Een ander programma dat we in de klas keken was Ik Mik Loreland. Zo’n beetje ieder kind hield een trauma over aan Karbonkel. Als ik ‘m zie krijg ik nog steeds de kriebels. Serieus; wie heeft ooit bedacht dat dit geschikt is voor 6-jarigen!?

10. Kloontje het reuzenkind


Een stuk vrolijker werden we van Kloontje het Reuzenkind. Samen met haar vrienden Sap de Aardwortel en Jean d’Orange beleefde ze de leukste avonturen in Het Land Van Ooit. Ik begin er spontaan van te zingen: “Ik eet heel veel ijzen… En ik eet ze door elkaar!” Mooie tijd.

11. Pippi Langkous


Mijn grootste voorbeeld was Pippi Langkous. Ik had alle videobanden, ging als haar verkleed met carnaval en vroeg voor mijn verjaardag uiteraard ook om zo’n gevlekt paard (kreeg ik niet, arme ik!). Mijn favoriete aflevering was die waarbij ze naar een pirateneiland ging. Jo ho ho, en een fles met rum! Wie herinnert zich het nog?

12. Pingu


Deze past niet echt binnen de categorie ‘gespeelde series’, maar deze moést er gewoon bij. Pingu! Kijk voor de grap eens een aflevering terug via Youtube en gegarandeerd dat je in een deuk ligt. Het is zó flauw, haha.

13. Lizzie McGuire

13
Door dit programma, dat ik voornamelijk in mijn basisschool-tijd keek, vreesde ik het ergste voor de middelbare school. Gelukkig bleek het allemaal hartstikke mee te vallen wink

14. Peppi en Kokki

14
Eigenlijk is deze serie van ver voor mijn tijd (uitgezonden van 1972 tot 1978) maar ik kan me herinneren dat dit in de jaren negentig wel herhaald werd. Dit duo vond ik altijd erg grappig!


Nu ben ik heel benieuwd hoeveel van deze programma’s jij nog herkent! En welke programma’s missen er volgens jou nog in dit lijstje?

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *