Lifestyle

17 struggles van kleine mensen


Nederlanders zijn gemiddeld de langste mensen ter wereld, maar helaas val ik met mijn 1.55m buiten die categorie. Klein zijn is soms best leuk en handig, maar er zitten ook zeker een aantal nadelen aan. Ik besloot mijn frustraties te delen: de grote struggles van kleine mensen!

1. Je wordt constant opgetild
Men vindt je nu eenmaal schattig, en schattige dingen moeten worden opgetild. Vooral grote sterke (of dronken) kerels lijken hier plezier aan te beleven.. Loop je gezellig door de kroeg en *hup*, daar ga je weer de lucht in!

2. Iedereen herinnert je eraan hoe klein je bent
Bij de eerste ontmoeting: “Zo hee, jij bent klein!”. Maar ook bij mensen die je al wat langer kent gaat soms ineens een lichtje branden: “Het valt me nu eigenlijk pas op hoe klein je bent!” (ook al zegt die persoon dat wekelijks) of “Heb je geen hakken aan vandaag? Oh jawel…”.

3. Iedereen ‘voelt zich groot naast jou’
Althans, dat wordt minimaal wekelijks tegen me gezegd, dus dan zal het wel waar zijn. Ik kan er ook niks aan doen dat jij zo groot bent!

4. Hakken willen dragen v.s. hakken in jouw schoenmaat kunnen vinden
Het dragen van hakken een mooie oplossing om je (gebrek aan) lengte te compenseren. Helaas is de kans groot dat je ook kleine voeten hebt. Ga dan maar eens op zoek naar goed passende pumps. Overigens kun je met sneakers, Uggs en andere merkschoenen wél bij de (goedkopere!) kinderafdeling terecht. Dat dan weer wel.

5. Je zou een perfecte ninja zijn…
…want je kunt overal razendsnel op klimmen. Dat ben je nu eenmaal gewend, omdat je anders niet bij het bovenste keukenkastje / het hoge schap in de supermarkt / de deurbel kunt.

6. Op festivals raak je altijd verdwaald
Door die enorme menigte van hoge mensen zie jij geen steek! Dus als je jouw vrienden even uit het oog verliest kun je beter wachten tot het feestje is afgelopen, want je vindt ze toch nooit meer terug. Zij jou ook niet overigens, want je wordt letterlijk de hele tijd over het hoofd gezien.

7. Festivals en concerten bezoeken is sowieso vrij zinloos
Want hoe ver je ook vooraan staat: je kijkt áltijd tegen ruggen aan. Heb ik hier €80 voor betaald!?

8. Je wordt regelmatig van je spullen beroofd
Want mensen vinden het schijnbaar erg grappig om jouw telefoon / etui / flesje drinken af te pakken en boven hun hoofd te houden. En lol dat ze hebben als jij tevergeefs probeert erbij te komen! Ik zou zeggen: bespaar je de moeite en accepteer dat je je spullen gewoon kwijt bent. Kom op zeg, je bent toch geen kat?

9. “Toen ik klein was…”
Gebruik nooit, maar dan ook nóóit deze zin wanneer je over je jeugd vertelt. Geheid dat hier zogenaamd hilarische opmerkingen over komen.

10. Op groepsfoto’s sta je altijd vooraan
Waardoor het lijkt alsof je enorm camera-geil bent. In werkelijkheid is dit natuurlijk gewoon omdat je anders niet eens te zien bent op de foto! Een vriendin van mij doet zelfs, uit zichzelf, altijd een stapje achteruit als we samen een foto maken, omdat ze vindt dat haar hoofd anders zo groot lijkt lol (Overigens nergens voor nodig hoor!)

11. Je wordt minder serieus genomen
Een succesvolle zakenvrouw? Een sexy chick? Of überhaupt een volwassen, logisch denkend persoon? Nope, zo zul jij nooit gezien worden. Want alles wat je doet of zegt is nu eenmaal schattig. Ga hier vooral niet tegenin, want wanneer zo’n klein schattig meisje gaat discussiëren of ruziemaken is dat eigenlijk alleen maar aandoenlijk. Aarrgh!

12. Autorijden bezorgt je kramp in je benen
In sommige auto’s kan de stoel überhaupt niet ver genoeg naar voren. Maar zit je uiteindelijk dan toch in een ‘soort van’ passende stoel, krijg je alsnog kramp aan je benen omdat je echt maar nét bij de pedalen kunt.

13. Auto’s inparkeren is nóg ingewikkelder
My whole life is a lie, want ik kwam er dus een half jaar geleden achter dat ‘normale mensen’ de voorkant van de auto gewoon kunnen zien als ze rijden. Hoe oneerlijk, geen wonder dat andere mensen veel beter kunnen parkeren… Wij moeten alles zelf proberen in te schatten. Op goed geluk dan maar *vroem*.

14. Je ergert je als een andere vrouw hoort klagen over dat ze ‘zo klein is’.
Terwijl zij minstens 10 centimeter groter is dan jij! Hoezo is dat klein? Jij zou een moord doen voor die lengte!

15. Een vriendje hebben bezorgt je haast een nekhernia
Want de gemiddelde kerel is al gauw 25 centimeter langer dan jij. Met hem kussen is echt funest voor je tenen en je nek!

16. Hoe koud het ook is, je draagt liever geen handschoenen
Want handschoenen in welke maat dan ook, zijn ongeveer twee keer zo lang als jouw vingers. Dat zit echt totaal niet comfortabel! Dan maar gewoon de kou in…

17. De oversized-trend sla je liever over
Omdat bij jou zo’n beetje alles al oversized is. Echt fantastisch dat het door deze trend al helemáál onmogelijk is geworden om iets te vinden dat goed past.


Nu ben ik eigenlijk wel heel benieuwd naar jullie lengtes! En indien jij ook klein bent, hoeveel dingen herken je van dit lijstje?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Eline 4 februari 2016 at 18:16

  Ik ben twee cm kleiner dan jij :) Ik ben dan wel 14, maar alsnog gestopt met groeien (de groeispurt heb ik praktisch overgeslagen), whehh. Ik herken bijna alle punten, haha. Opzich vind ik mijn lengte niet heel vervelend, maar het doet zeker iets met je zelfvertrouwen, als iedereen 20 cm groter is. Ben wel bang dat ik later minder serieus word genomen dan mijn vriendinnen, maar dat zien we dan wel weer :)

 • Reply Esmée 2 februari 2016 at 20:05

  Urgh zo herkenbaar, en vooral het inparkeren blijft lastig. Ik zie inderdaad niets, ik parkeer altijd het liefst in een vak. Toch vind ik het wel fijn om klein te zijn, het past nou eenmaal bij me. x

 • Reply Tamara TS 1 februari 2016 at 05:18

  Ik ben 1.57m en daar zelf heel tevreden mee. Punt 14 herken ik dan ook echt niet, ik zou niet groter willen zijn. Bij het chinese restaurant kreeg ik toen ik 30 was nog een lollie hahaha :).
  Helemaal ideaal is het als mensen me onderschatten. Bij discussies schrikken ze, in de sportschool verwachten ze niks en op festivals ga ik als een gek door de moshpit en raap ook snel nog even wat grotere mensen op.
  Qua schoenen kan ik meestal 36 aan, hakkenschoenen met een extra zooltje tegen het schuiven.
  Dat andere mensen me altijd op mijn lengte wijzen vind ik wel een beetje onbeschoft. Ik zeg toch ook niks als iemand een lelijke scheve neus heeft, of grote voeten…

 • Reply Han 31 januari 2016 at 21:11

  Heel herkenbaar Mandy! Ik ben 1.53 m en word steeds kleiner , deze week de kastindeling maar wat veranderd, hoef ik niet voor alles een trapje te pakken….

 • Reply Quinty 31 januari 2016 at 08:49

  Een heel leuk artikel om te lezen, ook als je niet zo klein bent! Ik herken veel dingen niet van mijzelf, maar vooral van vriendinnen die kleiner zijn dan ik.

 • Reply Saskia 30 januari 2016 at 20:39

  Ik ben zelf 1.66 en word ook klein genoemd maar kan mij niet zo vinden in bovenstaande punten haha. Oversized vind ik juist geweldig :) Wel super leuk omschreven allemaal haha :D

 • Reply Nienke 29 januari 2016 at 22:39

  Haha leuke post! Ik ben wel wat langer (1.63) maar toch komen er nog wel veel dingen bekend voor!

 • Reply Jerka 29 januari 2016 at 20:23

  Ik herken alles haha, ben 1m56 en altijd de kleinste van de groep. Ik heb me er al lang geleden bij neergelegd maar soms heb ik toch nog een momentje dat ik denk “was ik nu maar 10 cm groter!”.

 • Reply Mariska 29 januari 2016 at 20:22

  Ik ben niet héél klein, maar vooral vergeleken met mensen om me heen toch wel klein. Maar het heeft ook voordelen! Want ik hoef me nooit druk te maken over te weinig beenruimte in de bus of het vliegtuig…

 • Reply Eilish (artisticstateofmind) 29 januari 2016 at 19:52

  Hoewel ik 1,80 ben, ik kom altijd achter mensen van 2 meter terecht en dan zie ik alsnog niks haha

 • Reply Manon 29 januari 2016 at 17:33

  Hahaha leuk om te lezen!

 • Reply Lana 29 januari 2016 at 13:35

  Haha herkenbaar dit!

 • Reply Sandra 29 januari 2016 at 12:34

  Ik ben 8 cm langer dan jij, maar ik herken wel veel dingen hoor pfft. Vooral het kwijt raken van andere mensen, tege ruggen aankijken tijdens concerten, opmerkingen en dat iedereen mij oh zo ‘schattig’ vindt. Oh, en een lange vriend hebben is inderdaad zorgen voor een nekhernia! :’)

  • Reply Sandra 29 januari 2016 at 12:35

   Zorgen = vragen. Haha, lekker bezig..

 • Reply Mariëlle 29 januari 2016 at 09:52

  Holy moly, ik ben klein en voel precies wat je schrijft haha! Ik vind het helemaal niet nadelig, maar anderen moeten er schijnbaar een probleem van maken!

 • Leave a Reply