Bloggen, Creatief, Lifestyle

9 manieren: geld verdienen via internet

GeldverdienenopInternet
(Meer) geld verdienen willen we allemaal. Maar door je zware studie (of fulltime baan), je drukke sociale leven, de wekelijkse uitjes naar de kroeg, je gezin, stapels ellendig huiswerk, je stage, het elke avond opwarmen van Instant Noodles (zware taak!) en de vrijdagmiddagborrel heb je natuurlijk écht geen tijd meer voor een extra bijbaantje. Gelukkig zijn er ook manieren om geld te verdienen vanuit je luie stoel (of je bed) op de tijden die JOU uitkomen – namelijk via internet. Gepaard met een uitgebreide uitleg laat ik je vandaag negen verschillende manieren zien!

1. Enquetes invullen

We beginnen met de makkelijkste manier waar weinig tot geen denkwerk voor nodig is. Je kunt namelijk geld verdienen door op mails te klikken en enquetes in te vullen! Zelf ben ik lid van het programma Euroclix.

Je krijgt dagelijks een paar emails, wanneer je die aanklikt krijg je €0,01. Dat is weinig, maar een keertje ergens op klikken kost natuurlijk ook weinig moeite! Daarnaast krijg je regelmatig de kans om enquetes in te vullen, waar je dan ongeveer €1 voor krijgt. Ook kun je geld verdienen met andere leden aanbrengen (€1,95 per lid, dus nodig je vrienden uit!) en wanneer je via hun partners iets koopt. Hier zitten ook leuke winkels bij zoals Bol.com, Groupon, Asos en Wehkamp. Dus wanneer je van plan bent om ergens iets te bestellen, kijk dan eerst even of het via Euroclix kan wink

Nadeel: Het duurt wel vrij lang voordat je een fatsoenlijk bedragje hebt opgebouwd. Zo heb ik rond de feestdagen mijn Euroclix saldo van €25 laten uitbetalen. Ik geloof dat ik hier minimaal een half jaar mee bezig ben geweest, maar dat zijn elke keer maar een paar minuten per week en nu kon ik van dat gespaarde bedrag wel een mooi kerstjurkje kopen! Toch mooi meegenomen.

Naast Euroclix zijn er nog meer programma’s waar je geld kunt verdienen met e-mails lezen en enquetes invullen zoals Qassa, Opinieland en Panelwizard. Hier heb ik zelf geen ervaringen mee, maar wie weet bevalt het jou wel!

2. Bloggen (op je eigen website)

Wanneer je de blogwereld een beetje volgt heb je vast in de gaten dat er mensen zijn die geld verdienen met bloggen of er zelfs hun fulltime baan van hebben gemaakt (zoals Teske, Serena of Vera). Nu denk je vast dat dit voor een simpele ziel onmogelijk te bereiken is. Niets is minder waar: naar mijn mening kan in principe iedereen geld verdienen met bloggen. Van bloggen een fulltime job maken is wat ambitieus en is eigenlijk hetzelfde als zeggen dat je een beroemde zangeres wilt worden: het kost veel tijd, investering en ook een hoop geluk. Maar een klein zakcentje verdienen met je blog is zeker haalbaar!

In principe maakt het niet zoveel uit of je blog een eigen domeinnaam heeft (dus een .nl adres) of dat je een gratis blog hebt bij bijvoorbeeld WordPress.com of Blogger.com. Natuurlijk, een domeinnaam staat wat professioneler maar ook zonder is er best een kans dat je er geld mee kunt verdienen.

Geld verdienen met bloggen kan bijvoorbeeld met Google Adsense, waarmee je advertentieblokken kunt plaatsen. Bij mij bijvoorbeeld te zien in de sidebar, en onder mijn logo. Wanneer iemand op zo’n advertentie klikt, krijg je een paar cent. Het is niet veel, maar wanneer je een hoop bezoekers hebt kan dit behoorlijk aantikken!

Daarnaast kun je geld krijgen voor het plaatsen van advertorials. Wanneer je blog wat bekender wordt is de kans groot dat merken je zelf gaan benaderen hiervoor. Ik raad je overigens af om als (beginnend) blogger zélf bedrijven te benaderen voor advertorials of producten, omdat het wat hebberig en arrogant overkomt. Hoe lang het duurt voordat je je eerste samenwerking gaat hebben is natuurlijk per blog verschillend. Er is geen magische formule voor een goedlopende en lucratieve blog. Eigenlijk raad ik je aan om gewoon je hart en ziel in je blog te stoppen: blog met regelmaat, plaats meerdere keren per week een artikel, zorg voor een goede en overzichtelijke layout, maak mooie foto’s, zorg voor originele content en zorg dat je contactpagina in orde is. Als je het met plezier doet straalt je blog dat uit en zou het uiteindelijk vanzelf moeten gaan rollen!

Ik kan nog uren doorgaan over dit onderwerp, daarom ga ik dit binnenkort nog eens behandelen in een aparte blogpost!

3. Bloggen (via Yoors)

Maar het kan nog wat gemakkelijker… Om geld te verdienen met bloggen hoef je tegenwoordig niet eens meer je eigen blog te hebben! Een tijdje geleden werd ik door een vriendin getipt over Yoors. Yoors is een vrij nieuwe community waar iedereen die het leuk vindt om te schrijven zich kan aanmelden. Je kunt geld verdienen simpelweg met reacties plaatsen en reacties krijgen.

Dus: upload een leuk artikel en dan is het wachten op de reacties. Want wanneer mensen reageren op jouw post, krijg je €0,02 cent op je account. Dat lijkt niet veel, maar schrijf je een goed artikel dan haal je gemakkelijk 10 à 20 reacties. Schrijf je dagelijks een goed artikel, dan gaat het natuurlijk nog sneller wink Ook door te reageren op andere blogs verdien je wat geld. Ik hou van reageren, haha dus dat is leuk! Daarnaast is Yoors sinds deze week bezig met een extra verdienmodel op basis van de pageviews. Je krijgt €10 bonus per 1000 pageviews (dit telt per individueel artikel, en per maand). Goed, bij mijn best bekeken Yoors-blog staat de teller tot nu toe op 166 dus dat kan wat beter, maar er zijn ook mensen die al 50.000 views hebben gehaald met een artikel. Dat is een zéér mooi geldbedrag. Een kwestie van goed schrijven, op de trends inspelen en een tikkeltje geluk hebben.

De Yoors-community is heel anders dan de beautyblog-community die ik ‘gewend’ ben. De onderwerpen zijn veel breder, er zijn mensen in alle leeftijdscategorieën en met allerlei achtergronden. Het is dus even uitvinden welke onderwerpen goed aanslaan, maar het is zeker wel leuk! Tot nu toe plaats ik er vooral posts die ik al eerder hier op Bellamandy heb gepubliceerd, maar ik merk dat de populaire posts op Yoors over het algemeen wat diepgaander zijn en echt nieuwswaarde hebben. Voordeel daarvan is dat ik er dingen kwijt kan die ik op mijn beautyblog niet zo vond passen. Wil je een succes creeeren op Yoors, kijk dus even goed naar wat er speelt en wat andere gebruikers graag lezen. Als je een er een beetje tijd en energie in stopt kan het echt veel geld opleveren!

Daarnaast is het een hele leuke community. Kijk je naar de statistieken dan is het ontzettend groots, er heerst echt een ‘klein’ knus sfeertje. Er zijn veel vaste, actieve gebruikers en je voelt je meteen welkom. Ook de oprichter(s) zijn ook erg actief en betrekken de gebruikers overal bij. Ze delen dingen achter de schermen, helpen je goed en reageren soms ook op je artikelen. Ik zit er zelf pas drie weken op, maar ik vind het echt ontzettend leuk. Yoors is ideaal als je niet meteen een ‘eigen’ blog wilt starten, of als je gewoon wat extra’s wil doen naast je huidige blog.

Bekijk hier ook mijn Yoors pagina.

4. Freelancen

Kun je websites bouwen, Engelse teksten vertalen, apps ontwikkelen, mooie logo’s ontwerpen, of ben je goed in tekstschrijven? Word freelancer! Er is zó veel verschillend werk in te vinden, er is vast wel iets dat bij je past.

Je kunt op eigen houtje ZZP-er / freelancer worden, maar hier komt wel een hoop bij kijken (zie dit artikel) – je moet veel investeren en het zal lang duren voordat je je eerste opdrachten binnen hebt.

Een stuk laagdrempeliger is het om zélf op zoek te gaan naar freelance werk. Hiervoor hoef je je ook niet in te schrijven bij de KVK. Je kunt naar opdrachten zoeken op bijvoorbeeld Marktplaats, maar een handigere website hiervoor is Freelancer.nl. Dit is er speciaal voor gemaakt en je kunt makkelijk zoeken naar opdrachten in allerlei categorieën. Iedereen is vrij om zich aan te melden en op de opdrachten te reageren. Kijk vooral eens naar opdrachten die aansluiten bij je studie – wanneer je zegt dat je student bent hark je de opdracht sneller binnen én het is goed voor je werkervaring.

5. Creatieve wedstrijdjes

De website Brandsupply richt zich op de creatieve branche. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van logo’s en huisstijlen, of het verzinnen van een leuke naam voor een webshop of bedrijf. Wat je doet is eigenlijk een soort freelancen, maar dan in de vorm van wedstrijden. Je zult dus net iets beter je best moeten doen omdat je veel concurrenten hebt, maar áls je wint is de vergoeding heel erg hoog. Het prijzengeld voor de winnaar ligt gemiddeld tussen de €100 en €400 (!).

Je werkt hierbij voor echte opdrachtgevers en wanneer jij het winnende ontwerp maakt wordt dit ook echt uitgevoerd. Een leuke manier van bijverdienen en ook goed voor je portfolio als je een creatieve studie en/of creatief werk doet.

6. Kleine online klusjes (Fiverr)

De website Fiverr ontdekte ik een tijdje terug en ik vind het een geweldig concept. Je biedt hier een (digitale) dienst aan voor €5. Dit kan echt van alles zijn!
Voorbeelden van wat momenteel wordt aangeboden:
– “I will write 250 words on any subject in 24 hours or less”
– “I will design a retro logo”
– “I will draw you in cartoon style”
– “I will fix your website CSS errors”
– “I will record a piano solo for your song”

Van marketing tot logo-ontwerp, van tekstschrijven tot muziek en van video tot vertalingen: het gaat om kleine tot grote diensten in echt alle denkbare onderwerpen. En het hoeft niet eens per sé nuttig te zijn – denk aan het voorbeeld van de cartoon tekening. Je kunt vast wel iets bedenken waar jij goed in bent! Het is wel internationaal, dus alles is in het Engels en je zult met je klanten ook Engels moeten praten/typen.

Als je geen geld wilt verdienen maar juist geld wilt besparen voor bepaalde dingen is Fiverr ook een aanrader. Want álles wat je ziet staan kost maar €5. Wat denk je bijvoorbeeld van een logo ontwerp voor je blog? Een grafisch ontwerper kost al gauw minimaal €50… Dat scheelt toch weer!

7. Creatieve ideeën bedenken

Deze tip is fantastisch als je een opleiding (creatieve) communicatie, marketing of commerciele economie volgt, of als je gewoon van jezelf creatief en strategisch bent ingesteld.

Bij Battleofconcepts wordt je uitgedaagd om creatieve oplossingen te vinden, vaak in de vorm van een (reclame)campagne. Toevallig is dit is echt precies wat we op mijn studie ook doen! De opdrachten zijn voor echte merken en bedrijven, en de beste ideeën worden ook echt in werking gezet. De bedenker hiervan wordt beloond met een flink geldbedrag.

Als je in de rankings kijkt zie je dat er een aantal mensen zijn die er al héél flink geldbedrag mee hebben opgespaard. De nummer 1 heeft in totaal zelfs al €15000 euro gewonnen! Je moet hiervoor natuurlijk wel van goede huize komen en écht iets fatsoenlijks neerzetten wil je kans maken. Maar wanneer je het leuk vindt om creatieve en strategische concepten te bedenken is dit echt leuk om eens te proberen!

8. Teksten vertalen

Spreek je vloeiend Engels, ben je tweetalig opgevoed of heb je gewoon een talenknobbel? Dan is teksten vertalen misschien wel iets voor jou. Via Google of Marktplaats zijn vaak oproepjes te vinden voor vertalers, daar kun je naar zoeken, maar er zijn ook speciale community’s voor.

Zelf heb ik me ooit aangemeld bij Gengo omdat ik daar goede verhalen over hoorde – de site is erg actief en je verdient relatief veel per tekst. Let wel: het niveau ligt hoog! Je kiest de talen die je wilt vertalen (ik heb bijvoorbeeld Nederlands naar Engels gedaan) en dan moet je een meerkeuze intake test maken. Als je die haalt mag je naar de volgende ‘ronde’. Dan moet je een voorbeeldtekst vertalen van ongeveer 1 A4’tje. Pas als je die haalt mag je voor echt geld gaan vertalen. Vergis je niet in het niveau, de voorbeeldteksten zijn echt vrij pittig! Het wordt door de beheerders van Gengo zorgvuldig gecheckt en na ongeveer een week krijg je de uitslag. Ben je geslaagd dan kun je aan de slag, maar haal je ‘m niet, dan mag je het nog een keer proberen.

Zelf was ik de eerste keer helaas gezakt omdat ik onder andere ‘jewelry’ had geschreven inplaats van ‘jewellery’ (beide zijn correct, maar één van de twee is Amerikaans Engels en de ander Brits Engels!). Ook had ik ‘Sunday’ zonder hoofdletter. En ja, op die kleine foutjes word je helaas al afgerekend – maar dat is ergens ook wel logisch als je ervoor betaald gaat worden.

Conclusie: makkelijk is het zeker niet, je moet een taal echt compleet onder de knie hebben. Ik hoorde dat sommigen zelfs zakken voor vertalingen Engels – Nederlands. Maar wanneer je denkt dat je het niveau aankunt kun je het altijd proberen! Mij lijkt het in elk geval een erg leuke manier van geld verdienen.

9. Online pokeren

Eigenlijk zou ik gokken niet moeten promoten, maar aangezien poker half kansspel / half strategisch spel is doe ik het toch wink Zelf heb ik jaren geleden eens een account aangemaakt bij Pokerstars. In het begin speelde ik alleen maar met nepgeld, maar uiteindelijk leek het me leuk om voor de extra spanning eens wat geld op mijn account te zetten. Ik bleek er zelf niet zo goed in te zijn – je tegenstanders doen ineens een stuk beter hun best als gaat om echt geld – en heb uiteindelijk voor 10 dollar aan ‘chips’ verloren. Vond ik totaal niet erg, omdat ik voor minuscule bedragen speelde heb ik er erg lang plezier van gehad. Je kunt zelfs al voor €0,10 aan een toernooitje meedoen, dus het is leuk om eens te proberen. Natuurlijk kun je ook met nepgeld oefenen, maar dat is toch niet hetzelfde qua niveau van tegenstanders. En wie weet ben jij er wel heel goed in? Ik ken genoeg mensen die er zo een paar honderd euro mee hebben binnengeharkt. Dus mocht je pokeren leuk vinden, dan kun je altijd een poging wagen!


Zo, dat was een hoop tekst! Verwacht met deze tips geen vetpot – om leuk te verdienen zul je in de meeste gevallen toch écht gewoon een baan moeten zoeken. Maar hee: het verdienen van deze extra centjes kost zo weinig moeite en het is in veel gevallen ook nog eens leuk om te doen!

Heb jij weleens geld verdiend via internet?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Alina Befu 10 februari 2016 at 21:25

  I guess you will need to have a lot of free time if you are willing to spend it like that

 • Reply ZONDAG FAVORIETEN #32 | Esmée Lifestyle 7 februari 2016 at 12:06

  […] hebt ook veel manieren om via het internet een extra zakcentje te verdienen. Blogger Mandy schreef een handig artikel met maar liefst 9 manieren om geld te verdienen via het internet. Ik vermoed dat bijna alle […]

 • Reply Simone 30 januari 2016 at 22:36

  Wat een leuke tips. Euroclix gebruik ik echt al jaren en Yoo.rs ook al een tijdje. Daar heb ik al 60 euro laten uitbetalen op een paar maanden tijd. Waar zie je trouwens hoe vaak je artikel bekeken is daar? Dat kon ik zo snel niet vinden. Ik ga eens een gokje wagen bij de vertaalsite. Lijkt me erg leuk om te doen!

 • Reply Esmée 27 januari 2016 at 11:22

  Wat een fijn overzicht! Ik ga zeker even een kijkje nemen op Yoors en Freelancer. Het lijkt me heel tof om dit soort dingen naast mijn blog en zo toch wat meer geld te verdienen. x

 • Reply Dennis 26 januari 2016 at 22:48

  Mooi artikel, ik ken al veel manieren van geld verdienen via internet maar heb toch nog wat nieuwe items gevonden! Bedankt Mandy.

 • Reply Bianca 24 januari 2016 at 20:50

  Echt handige tips dit, ik ga eens kijken naar Yoors :)

 • Reply anna 24 januari 2016 at 19:46

  Wat een fijne en originele tips! Heel handig, want een bijbaantje vinden is momenteel ook al erg lastig! Heb meteen de verschillende opties, die mij aanspreken, opgeschreven :-).

 • Reply Mijntje 24 januari 2016 at 12:19

  Hoi Mandy,
  Dankjewel voor het delen van al deze informatie. Ik kon veel hiervan nog niet.
  Ik ga eens lekker neuzen, daar ik nu wel wat geld kan gebruiken. Wie weet.
  Thanx! Liefs, Mijntje.

 • Reply Jessica 24 januari 2016 at 01:56

  Meestal bevatten dit soort artikelen van die standaard manieren die iedereen al kent, maar veel zijn nieuw voor mij! Euroclix is inderdaad handig, zelf gebruik ik ook nog Qassa en Nucash. Toch laatst m’n vliegticket naar Venetië van gekocht :) leuk artikel, ik ga hem opslaan!

  • Reply Mandy 24 januari 2016 at 15:50

   Fijn om te horen dat er nieuwe tips bij zitten! En wow een vliegticket, dat doe je goed :)

 • Reply vlindertje73 23 januari 2016 at 22:58

  Wat een leuke tips. Ik ga eens bij yoors en brandsupply kijken. Yoors is volgens mij net zoiets als plazilla en tallsay, waar je ook artikelen kan plaatsen en bij het aanklikken van reclames door anderen krijg je kleine vergoeding. Heb je daar ook al eens van gehoord of gezien dan? Neem maar eens een kijkje: https://tallsay.com/vlindertje73

  Groetjes

  • Reply Mandy 24 januari 2016 at 15:49

   Nee, die kende ik nog niet, ik ga eens kijken!

 • Reply Janine 23 januari 2016 at 19:07

  Super handig artikel! :D

 • Reply Nicole 23 januari 2016 at 18:41

  Jeetje wat een leuk artikel zeg. Je kunt zo leuk schrijven! Dat vertalen lijkt me wel wat. Ik heb op de middelbare tweetalig havo gedaan dus qua niveau zou het wel haalbaar moeten zijn denk ik!

  • Reply Mandy 24 januari 2016 at 15:51

   Dankjewel voor het compliment! Als je je gaat aanmelden om te vertalen, laat je dan weten of het is gelukt? :)

 • Reply Michelle 23 januari 2016 at 18:34

  Eerlijk, dit is één van de origineelste blogs om wat bij te verdienen. Yoors vind ik eigenlijk de leukste maar de andere zijn ook leuk. Ik ga je blog opslaan bij favorieten. Thanks!

  • Reply Mandy 24 januari 2016 at 15:48

   Ahh dankjewel! Ik heb ook echt mijn best gedaan om zo weinig mogelijk ‘standaard’ tips te gebruiken :) Leuk dat het bevalt!

   • Reply michelle 25 januari 2016 at 10:06

    Dus ik heb je blog opgeslagen, valt mijn telefoon in de wc en sterft… gelukkig stond er nog een mailtje dat je gereageerd had in mijn mailbox.

 • Reply Julia 23 januari 2016 at 18:29

  Wat een fijn artikel! Vaak zijn ditsoort artikelen van die standaard tips die iedereen kent, maar veel hiervan zijn voor mij nieuw! Ga een paar zeker eens proberen. Dankjewel!

 • Reply Marguerita 23 januari 2016 at 17:27

  Wat een bijzondere tips! Ik heb veel nieuwe dingen gelezen, dankjewel

 • Reply lique 23 januari 2016 at 17:15

  Erg leuk artikel ! Me like :)

 • Reply Henkjan de Krijger 23 januari 2016 at 16:26

  Bedankt voor je leuke vermelding van Yoors ! Iedereen welkom natuurlijk :) Er ging gisteren een post viraal en veroorzaakte meer dan 100.000 views. De poster ontving daarvoor 500 euro. Dan kun je dus leven van een blog als je dat 4 x in de maand doet…

  • Reply Mandy 23 januari 2016 at 16:51

   Wat leuk dat je reageert, en graag gedaan! Deze post wil ik ook binnenkort ook op Yoors gaan plaatsen (met het stukje over Yoors wat minder uitgebreid aangezien de Yoors-gebruikers dat wel snappen ;) ) En ik had het gelezen ja, van die viral post. Echt super knap!

 • Reply Susan | susanblogt.nl 23 januari 2016 at 16:20

  Wow, ik heb nooit geweten dat er zo veel verschillende manieren zijn om online geld te verdienen. Ik ga eens een kijkje nemen op Fiverr :)

  Liefs, Susan

 • Reply Mariska 23 januari 2016 at 15:11

  Ik heb toevallig net m’n tweede test bij Gengo ingeleverd. De eerste had ik niet gehaald, want 2 spelfouten. Super zonde. Maar ik blijf het proberen. Na hoeveel pogingen is het jou gelukt en heb je nog tips? (weet jij wth Flying Green Monkeys als gezegde betekent?)

  • Reply Mandy 23 januari 2016 at 16:54

   Ik heb het eigenlijk na die eerste ‘gefaalde’ poging niet meer geprobeerd omdat ik geen tijd had. Wil er binnenkort wel weer mee aan de slag! Hopelijk lukt het jou nu, laat je het even weten? :) En oei, van dat gezegde heb ik nog nooit gehoord helaas :( Succes ermee!

 • Reply Manon 23 januari 2016 at 14:49

  Wow wat heb je veel manieren opgenoemd om extra bij te verdienen, vele manieren kende ik nog helemaal niet.

 • Reply Yvanka 23 januari 2016 at 14:10

  Ik heb al enorm veel artikels hierover gelezen, maar die van jou helpt me nu echt!

  Super handig!

  • Reply Mandy 24 januari 2016 at 15:46

   Wat lief, dankjewel!

 • Reply mariëlle 23 januari 2016 at 10:30

  Wat een leuk artikel, een hele hoop ken ik nog helemaal niet, ik ga me eens oriënteren!

 • Reply Svenja 23 januari 2016 at 10:07

  Wow, wat zijn er eigenlijk een hoop manier om wat extra bij te verdienen online. Leuk dat je ze voor ons op een rijtje hebt gezet. Vooral dat Yoors klinkt erg leuk, maar voor mij zou het een beetje teveel zijn aangezien ik al elke dag voor mijn eigen blog artikelen schrijf!

  • Reply Mandy 23 januari 2016 at 16:55

   Ja het is wel veel werk, maar op Yoors plaats ik daarom tot nu toe gewoon dezelfde posts als op mijn blog, een kwestie van kopieren en plakken. Alleen merk ik dat dit soort beauty/lifestyle artikelen het daar wat minder goed doen haha. Komt het er dus toch weer op neer dat je aparte artikelen moet gaan schrijven, wil je er fatsoenlijk mee verdienen ;)

   • Reply Svenja 23 januari 2016 at 17:16

    Wat een goed idee om gewoon artikelen van je blog op dat platform te delen. Ik had vanochtend ook al even een kijkje genomen en vond het platform er wel tof uit zien. Misschien dat ik het dan ook eens een kans ga geven. Heel erg bedankt voor je tip en reactie Mandy <3

  Leave a Reply