Lifestyle

Een kaartje via échte post

Waan je even terug in de tijd, toen je nog op de basisschool zat. Je was bijna jarig en oh, wat was dat spannend! Natuurlijk ging jij het coolste kinderfeestje ooit geven. Wilde je dit jaar gaan zwemmen of werd het toch weer dat vette speelpaleis? En wie zou je dit jaar allemaal uitnodigen? De voorpret begon al met het uitzoeken van je uitnodigingskaartjes en het moment dat je die ging uitdelen op het schoolplein was helemaal geweldig.

En nu, tien of misschien wel twintig jaar later, is de voorbereiding van zo’n verjaardag helemaal niet zo spannend meer. Je maakt een event aan op Facebook, drinkt met wat mensen een biertje, en that’s it. Eigenlijk mis ik die tijd dat je nog persoonlijke, misschien zelfs wel zelfgemaakte, uitnodigingen naar je vrienden stuurde. Toen Kaartenhuis me benaderde voor een samenwerking werd ik dan ook gelijk enthousiast: dit jaar ga ik het weer eens op de oldschool manier aanpakken!

Kaartenhuis

Misschien ken je Kaartenhuis nog wel van vroeger. Ik herinner me nog goed dat mijn oma een e-mailadres kreeg en we regelmatig e-cards over en weer stuurden. Hartstikke leuk was dat, en de site is niet voor niets ‘Website van het jaar’ geworden in 2004 en 2005. De tijd van de e-cards is inmiddels een beetje voorbij, maar échte post is daarentegen weer in opkomst. Met overvolle mailboxen, een telefoon die de hele dag door plingt, is een echt kaartje in je brievenbus een welkome afwisseling. En dat is dus precies wat je tegenwoordig op Kaartenhuis kunt doen: echte kaartjes bestellen.

Persoonlijke kaartjes

Kaartenhuis heeft een groot assortiment aan uitnodigingen, valentijnskaarten, kerstkaarten en nog veel meer. Het leuke is dat je de kaarten kunt personaliseren. Je kan kiezen uit honderden bestaande ontwerpen waar je je eigen naam of foto in kunt zetten. Een foto zou bijvoorbeeld erg leuk zijn bij een geboortekaartje of trouwkaart! De creatievelingen onder ons kunnen ook helemaal zelf een ontwerp maken. En aangezien ik zelf binnenkort jarig ben en een feestje geef, wilde ik dit wel eens proberen!

01

02
De designsoftware biedt tal van mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit vele stickers, kaders, en lettertypes. Het werkt heel makkelijk en je kunt gewoon alles overal naartoe slepen. Ook is er de mogelijkheid om een eigen foto te uploaden.

03
Hoewel het ontwerpen leuk en makkelijk is, was ik toch niet helemaal overtuigd van mijn eigen design skills. Ik besloot om tussen de bestaande ontwerpen rond te snuffelen, en daar kwam ik deze tegen. Die vond ik leuk! Kwestie van de naam en leeftijd invullen, en klaar is Kees!

04

05
Ik had de kaartjes al binnen een paar dagen in huis. Een kaartje zoals deze heb je al vanaf €0,79 per stuk, wat echt super betaalbaar is. Een stuk goedkoper dan wanneer je ze in de winkel koopt. De kwaliteit van het drukwerk is goed en scherp. Ik weet niet hoe het eruit had gezien als ik een foto had gebruikt in plaats van een illustratie, maar ik twijfel er niet aan dat het er prima uit zou zien!

06
Ook de binnenkant kon je personaliseren met je eigen tekst. Dat is handig, want wanneer je een groot feest geeft hoef je dus niet tientallen kaartjes met de hand te schrijven. Zelf had ik echter nog geen datum geprikt voor mijn feestje, dus ik heb wat ruimte open gelaten zodat ik dat er later in kon schrijven.


Ik vind het heel leuk dat ik weer eens échte uitnodigingen heb. Ik weet zeker dat vooral mijn oma’s, opa en mijn ouders zo’n fysiek kaartje hartstikke leuk gaan vinden! Nu alleen nog even postzegels kopen…

Stuur jij nog weleens echte post?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Miriam -Sweet& nice things 6 juni 2018 at 13:28

    Wat een leuk kaartje! Met verjaardagen en kerst stuur ik wel een kaartje.

  • Reply Han 12 april 2018 at 23:59

    Leuk! Ik kan me nog herinneren dat ik met kaartenhuis post verstuurde. En nog steeds stuur ik best veel échte post!

  • Leave a Reply