Lifestyle

Fotoboekje en telefoonhoesje met foto


Misschien is het je al opgevallen op o.a. mijn Instagram account, maar ik maak werkelijk overal foto’s van. En sinds ik een eigen spiegelreflex camera heb is dat alleen maar meer geworden. Wel een beetje jammer is dat ik verder weinig doe met de foto’s. Dat wil zeggen: ze staan op mijn computer / blog / facebook, maar daar is ook alles mee gezegd. Om daar verandering in te brengen heb ik wat foto’s laten afdrukken op twee hele leuke manieren: in een fotoboekje en op een telefoonhoesje!Telefoonhoesjes vind ik sowieso al leuke accessoires, maar hoe leuk is het als er een persoonlijke herinnering op staat? Bij Webprint kun je jouw mooiste foto, dierbaarste moment of je vriendje op een telefoonhoesje laten printen. Je kunt één foto uploaden, maar omdat ik niet kon kiezen besloot ik in Photoshop een collage in elkaar te zetten. Zo heb ik maar liefst vijf leuke momenten op mijn hoesje verwerkt. Oja, als je een foto upload krijg je ook gelijk te zien waar het camera-gaatje zit. Zo weet je zeker dat er geen belangrijk stuk van de foto wegvalt.


De hoesjes zijn te bestellen voor iPhone (alle modellen vanaf iPhone 4) en Samsung (alle Galaxy modellen). Zelf heb ik het model voor de iPhone 6 gepakt. “Maar Mandy, je hebt helemaal geen iPhone!” Klopt. Nóg niet! Ik heb eindelijk genoeg centjes gespaard (ahum, meevaller op het werk en jarig geweest) om een iPhone 6 te kopen, dus die gaat binnenkort besteld worden wink

Je kunt er ook voor kiezen om de foto aan de zijkanten te laten doorlopen. Dat kan ook erg mooi zijn, maar bij mijn collage vond ik een witte rand aan de buitenkant mooier staan. En ik ben dan ook blij met het resultaat! De afdrukkwaliteit is overigens ook dik in orde en de print schijnt krasvrij te blijven. Dat is een fijn vooruitzicht.

De telefoonhoesjes zijn te bestellen vanaf €14,95.


Daarna was ik in een creatieve bui en daarom besloot ik wat leuks in elkaar te zetten voor mijn vrienden. We zijn met hetzelfde groepje een paar keer op vakantie geweest en om die herinneringen te vereeuwigen door er een leuk fotoboekje van te maken. Wederom kon ik niet echt kiezen welke foto er op de voorkant moest komen (een van Italië? Griekenland? Een groepsfoto? Een mooi gebouw?) en daarom pakte ik Photoshop er maar weer bij om een artistieke cover te maken.

Bij Webprint kun je kiezen uit verschillende soorten en maten fotoalbums. Dit is het Magini Fotoalbum – de goedkoopste, meest compacte en volgens de site het makkelijkst in elkaar te zetten. Hij is er qua formaten in 15×10 of 18×13 en ik koos voor de kleinste variant. Gewoon, omdat dat schattig is.

Het fotoboekje in elkaar zetten is inderdaad heel makkelijk. Je kunt foto’s per pagina uploaden, kunt er gelijk doorheen bladeren en je hebt de mogelijkheid om later nog dingen te verplaatsen. Het werkt allemaal prima.


Over de afdrukkwaliteit heb ik ook bij dit fotoalbum niks te klagen! Er zitten natuurlijk ook ‘gezellige groepsfoto’s’ in zitten die ooit met een mobiel zijn gemaakt en die ik van Facebook heb geplukt. Die zijn kwalitatief ietsje minder, maar dat is logisch. Maar alle foto’s die ik zelf met mijn spiegelreflex heb gemaakt zien er geweldig uit qua kleuren en scherpte.

Oh, en wat je vaak ziet als je foto’s bestelt is dat er aan de zijkanten randjes zijn weggesneden. Dat was hier gelukkig niet het geval, alle foto’s zijn precies binnen de vooraf aangegeven marges gebleven.

De prijs van een Magini fotoalbum is €4,95. Dat is geen geld toch? wink


Drie mooie boekjes voor drie lieve vrienden. En een telefoonhoesje voor mezelf. Ik laat zelden foto’s afdrukken en ik was haast vergeten hoe leuk het eigenlijk is om een fysiek, zelfgemaakt product in handen te hebben. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe iPhone te ontvangen en dan eindelijk het telefoonhoesje te kunnen gebruiken, en om de boekjes aan mijn vrienden te geven. Hopelijk vinden zij het net zo leuk als ik!

Alle spullen uit deze review zijn besteld via Webprint.
Bestel jij weleens fotoproducten / fotocadeaus via internet?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Sas 9 juni 2015 at 21:09

  Leuke fotoboekjes en wauw, leuk dat fotohoesje!

 • Reply Cynthia 7 juni 2015 at 19:49

  Leuk! Ik vind je fotoboekje erg mooi gemaakt :)

 • Reply Stephanie 5 juni 2015 at 23:36

  Onwijs leuk! Heel erg tof hoesje zo :) en die boekjes wil ik eigenlijk ook cadeau doen aan iemand!

 • Reply Melana 5 juni 2015 at 18:36

  Super leuk!

 • Reply Lena 5 juni 2015 at 16:33

  Oh zo leuk! Ik wil ook al lang een GSM-hoesje met een leuke foto, maar ik heb een Nexus 5 en het is ontzettend moeilijk om hier hoesjes voor te vinden :(
  Wat een lief cadeau voor je vrienden trouwens!
  Liefs, Lena

 • Reply Simone 5 juni 2015 at 15:12

  Cool foto hoesje! Dat is echt heel persoonlijk en leuk :) I want! En wat lief dat je die boekjes voor je vrienden hebt laten maken! :D Ik ben ook echt zo’n fotofreak. M’n vriend wordt er soms helemaal gek van als ik weer eens een foto van hem aan het maken ben :P

 • Reply Nicole 5 juni 2015 at 12:49

  Echt leuk met je eigen foto’s!

 • Leave a Reply