Gekke, rare en vreemde klanten

GekkeKlanten
In de loop der jaren heb ik veel soorten bijbaantjes gehad. Meestal was dit in de horeca of in winkels. Zo werkte ik in het restaurant van een dierentuin, bij een pizzeria, in een supermarkt, bij een drogist en bij een pasta-to-go tentje in het station. Al deze baantjes zijn totaal verschillend, maar ze hebben één ding gemeen: klanten. De meeste klanten zijn gelukkig leuk, maar soms maakte ik ook de gekste dingen mee. Het leek me leuk om de meest bizarre ervaringen eens met jullie te delen!

■ Bij het pasta tentje waar ik werkte waren er eens twee meisjes die nogal moeilijk deden. Het begon ermee dat ze het niet eens waren met de prijzen, maar goed: ik bepaal de prijzen niet dus dat was dan jammer voor ze. Ook ontstond er een discussie over de grootte van de porties, maar ook dat bepaal ik natuurlijk niet. Toen dat allemaal gesust was kwam het toppunt. Eén van de meiden was ervan overtuigd dat haar vriendin een paar gram meer kaas op haar pasta had gekregen dan zij. Wat ze toen deed was echt bizar: al hangend over de toonbank pakte ze met haar blote handen kaas uit mijn bakje..!

■ Ditzelfde pasta tentje had veel vaste klanten, maar de man die altijd op zaterdagmiddag kwam zal ik nooit vergeten. Deze man was op z’n zachtst gezegd een beetje vreemd. Even wat info vooraf: bij ons filiaal waren geen tafels en stoelen, je kon er enkel staan en het was dan ook de bedoeling om je bestelling mee te nemen. Echter bleef deze man gerust uren hangen. Overigens bestelde hij wel gewoon van alles, dus in dat opzicht was het niet erg. Maar hij hield er een nogal vreemde fetisj op na. Of ik even wilde zeggen dat hij in de hoek moest gaan staan. Ja, je leest het goed. Ik moest deze man straffen en commanderen om in de hoek te staan! Om de zoveel tijd vroeg hij of ‘ie nog steeds moest blijven staan en dan werd van mij verwacht dat ik ja zou zeggen. Zó bizar! Vooral omdat je op zaterdagmiddag altijd een paar uur in je eentje de winkel in de winkel moest runnen (omdat er dan amper klanten waren) – en dat wist hij uiteraard. Ik voelde me altijd heel ongemakkelijk.

■ Dit gebeurde niet in een winkel, maar toen ik een smartphone verkocht via Marktplaats. Met de koper, een man van een jaar of 40, had ik contact via WhatsApp. Hij wilde in eerste instantie dat ik de telefoon kwam brengen. Ja hallo, dus niet hè? Gelukkig wist ik (met veel moeite) hem om te praten en kwam hij ‘m toch maar zelf ophalen. Bij mij thuis probeerde hij nog af te dingen, maar uiteindelijk wist ik het toch voor de afgesproken prijs te verkopen. Alles goed en wel. Enkele dagen later ontving ik een WhatsApp van hem: Dat ‘ie mij zo’n leuke meid vond en of ik met hem wilde afspreken. What!? Ik heb hem snel geblokkeerd!

■ Bij een niet nader te noemen supermarkt waar ik werkte, kon je sparen voor musicalzegels. Er was een oudere man aan mijn kassa en ik vroeg of hij musicalzegels spaarde. Zijn antwoord: “Nee, want ik ben toch altijd voor het zingen de kerk uit HAHA!”. Oh. Oké.


Nu ben ik erg benieuwd: wat is het raarste dat jij ooit hebt meegemaakt op je werk? 

10 Comments

 • Haha wat grappig om te lezen. Ja je maakt toch aardig wat vreemde dingen mee tijdens het werk he. Al moet ik zeggen dat dat van die vaste klant wel erg inappropriate is zeg! Wat raar!

 • Hahahahaha zo herkenbaar dit! Zelf werk ik als cassière bij Albert Heijn en ik kan je zeggen: ook daar komt heel wat vreemd volk voorbij. Even een paar dingetjes die me te binnen schoten:

  – “Ik spaar álles, dus sla alles aan en geef alles mee!” Zei de man enthousiast aan mijn kassa. Dus hup, koopzegels, bestekzegels, airmailes én de kassabon. Vervolgens stapt hij boos naar mijn manager omdat ik álles gegeven heb. Houdoe ermee he?

  – “kun je wat rustiger met mijn boodschappen doen?” Vragen klanten soms. Ik doe altijd voorzichtig met boodschappen omdat ik weet hoe irritant het kan zijn. Maar er stond een keer een vrouw waarbij ik serieus één pakje boter per keer (ze had er een stuk of 20) moest scannen. Een of andere tik soms?

  – klanten (vooral mannen) van een jaar of 50 die denken leuk te zijn om nog steeds hun ID te laten zien bij het kopen van een blikje bier. Doe even normaal.

  Ben benieuwd wat andere cassières meemaken! :)

 • Wat een verhaal, sommige mensen zijn zo apart en waarderen totaal niet het werk wat je verricht. Ik heb al verschillende bijbaantjes gehad in winkels en ook in de horeca, in de winkel vind ik zulk leuk werk! Ik werk momenteel in een juwelier, waar ik ook wel eens rare reacties krijg. Ik ben 21, maar ik lijk wel wat jonger (ik ben klein, en heb gewoon een ‘jong’ gezicht.. zeggen mensen vaak). Maar het vervelende daar aan is dat ik vaak reacties krijg als; ”moet jij mij helpen?” ”is de baas er ook?” ”ik wil niet door zo’n snotneus geholpen worden”. Gelukkig trek ik mij hier niks van aan en wordt het winkelwerk leuk door de positieve en leuke klanten.

 • Klanten kunnen zo vervelend zijn! Ik heb een blauwe maandag op een helpdesk gewerkt en mensen kwamen echt met de stomste vragen.
  “Uw nieuwe wachtwoord is Winter2013 met een hoofdletter W”
  -“Kunt u dat voor mij spellen”
  “Gewoon zoals het seizoen winter met een hoofdletter W”
  – “Ja, maar kunt u dat voor mij spellen”
  Dus ik spellen
  -“Ohhh gewoon winter met een hoofdletter W, zeg dat dan meteen:
  :@:@

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *