In 5 minuten douchen? Hoe dan?

Maxaro
De badkamer is mijn favoriete plek in huis. Volgens mij geldt dat voor iedereen in mijn gezin, want wanneer de avond valt is er altijd gekibbel over wie er het eerst de badkamer in mag. Het probleem is dat we allemaal érg traag zijn. Ik hoor weleens wilde verhalen van mensen die supersnel douchen (mijn vriend ook, ik heb het laatst getimed en de stopwatch gaf 4 minuten (!) aan). Mijn gezin heeft daar duidelijk nog nooit van gehoord en ook ik denk: hoe dan?

Laat ik beginnen met te zeggen dat wij zowel een douchecabine als een bad hebben. Die douche staat er volgens mij voor de sier, want het is de badkuip die veruit het meest wordt gebruikt. En ja, in bad gaan duurt lang. Tenminste, mijn moeder is altijd vrij snel klaar (onder het mom van ‘tijdverspilling’ en ‘druk, druk, druk’) maar ik niet hoor. In bad gaan duurt bij mij op zijn minst een half uur.

Wat ik in die tijd doe? Nou, muziek luisteren bijvoorbeeld. Of nadenken over de zin van het leven. Of op 9Gag zitten, Facebooken., de nieuwe Viva lezen, series kijken en mijn Instagram feed bekijken. Mijn telefoon gaat in elk geval altijd mee (volgens mijn vriend ben ik ermee getrouwd), en af en toe dus een stapeltje tijdschriften of een laptop. Zo nu en dan gaan er zelfs een zak chips en een glas cola mee naar de badkamer. Ja, ik ben erg, ik weet het.

In de tussentijd doe ik ook echt wel nuttige dingen hoor. Zo zit er in mijn badwater een lekkere olie of badschuim en in mijn haar een maskertje of zilvershampoo. En dat moet nu eenmaal even inwerken, dus dan kun je je tijd beter leuk besteden, toch? Ik vind badderen in elk geval erg ontspannend. Na zo’n ontspansessie spoel ik mijn lichaam en mijn haar met koud water (we hebben een afneembare douchekop, ideaal) en dan ben ik weer fris en fruitig!

Goed, ‘even snel’ douchen doe ik natuurlijk ook weleens. Het duurt een stuk minder lang dan in bad gaan, maar ik snap nog steeds niet dat mensen zich in 5 minuten tijd kunnen wassen, scheren, hun haren kunnen wassen en zich aankleden. Mijn gevecht met de warm/koud water kraan duurt al minstens zo lang. Haha, nee oké dat is niet waar, maar mezelf wassen kost wel al minimaal 5 minuten. Scheren verdubbelt die tijd, en haren wassen duurt bij mij het langst. Geblondeerd haar heeft nu eenmaal veel verzorging nodig wink Mijn haren föhnen of stijlen, mijn make-up en mijn dagelijkse kledingcrisis doe ik overigens niet eens in de badkamer. Dat wil ik de rest van mijn huishouden niet aandoen, haha.

Ook kan ik, als dochter van een installateur, echt wegkwijnen bij plaatjes van mooie badkamers. De plaatjes hierboven zijn toch geweldig? Ja, ik zou later wel zo’n mini-spa in huis willen hebben! Keep on dreaming

Als ik ooit een eigen huisje heb wil ik dan ook een mooie badkamer. Misschien komt het omdat ik de dochter van een installateur ben, maar op Pinterest zijn het niet de inspirerende plaatjes van woonkamers of keukens die ik het ‘m doen. Pas écht hebberig word ik van de mooie badkamers en thuis-spa’s die ik tegenkom. Een waterval douche met LED-verlichting, een sauna en douche in één of een badkuip van glas… Ik wil het hebben!

Oké, misschien is dat wat onrealistisch, maar gelukkig vindt Maxaro dat een mooie badkamer niet altijd duur hoeft te zijn. En voorlopig zijn mijn enige (en toch lichtelijk verwende) eisen een douche met een douchedeur – liever géén gordijntjes! –  en een badkuip dus. Gewoon zodat ik, ook als ik ooit een eigen huisje heb, me lekker een paar uurtjes per week kan terugtrekken in de badkamer.

Noem het water- of tijdverspilling, maar voor mij is douchen of badderen echt een manier om me te ontspannen.

Hoe lang ga jij gemiddeld onder de douche of in bad?

15 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *