Lifestyle

Januari = budgetmaand

spaarpot
Heeft de dure decembermaand lekker op je portemonnee ingehakt? No stress, je bent niet de enige. Januari mag dit jaar, net als alle voorgaande jaren, weer mooi als een budgetmaandje dienen. Bespaar op kleding en verschillende soorten accessoires door even een maandje niks nieuws aan te schaffen en het te doen met wat je al in je kledingkast hangt. Daarnaast kan je goed gebruik maken van de volgende tips.

Switch naar een andere crème

Het is verbazingwekkend hoeveel overeenkomsten er zijn tussen verschillende crèmes, terwijl de prijzen behoorlijk uiteen kunnen lopen. Doe zelfs eens een vergelijkingstestje en pak de achterkanten van jouw standaard crème en die van het huismerk erbij. Vergelijk de ingrediënten met elkaar en grote kans dat je tot de conclusie komt dat er vrij weinig verschillen te vinden zijn. Probeer voor de maand januari eens een goedkopere (of zelfs de goedkoopste) variant uit en tadaa, daar is je eerste besparing! Mocht het niet bevallen, switch je de volgende maand gewoon weer lekker terug.

Benieuwd of jouw bodylotion of parfum ergens in de aanbieding is? Neem een kijkje op prijscheck.nl en kom er achter in een paar muisklikken.

Doe langer met je voorraad

Een redelijk voor de handliggende tip: gebruik minder, bespaar meer! De openingen van shampooflessen en bijvoorbeeld tandpasta worden vaak bewust extra groot gemaakt, zodat je net wat meer gebruikt dan nodig. Probeer hier op te letten en gebruik alleen de benodigde hoeveelheid. Zo bespaar je op je producten en gaan ze langer mee.

Ook in de winkel proberen marketers je voor de gek te houden. Door een bepaalde vormgeving ogen de flesjes en tubes groter, terwijl dit eigenlijk niet het geval is. Check voor aankoop even het aantal milliliters en trap er niet in!

Besparen met aanbiedingen

De januarimaand staat vaak volop in het teken van sales en aanbiedingen. Alle ‘restjes’ van kerst en oud & nieuw worden in de uitverkoop gegooid en dat komt nou net goed uit. Spit de advertentieblaadjes door vanaf papier of op Internet. Laat je tablet je van dienst zijn tijdens de zoektocht en zet hem voor het gemak neer in een beschermende tablethoes of bespaar met een beschermend Samsung Galaxy A5 hoesje voor je nieuwe smartphone (want: schade = een dikke rekening!)

Gebruik je tablet ook om een foto te maken van het eindresultaat: de bon waarop alle kortingen te zien zijn en waar je natuurlijk erg trots op mag zijn. Met de camera van je handzame tablet in een Asus Memo Pad HD 7 hoes en de zelfontspanner is de foto zo gepiept: een happy jij met een bonnetje om van te dromen.

Wat is jouw ultieme bespaar-tip?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Northflix 26 januari 2015 at 13:01

  Ik koop met name mijn drogisterij artikelen altijd in de 1+1 of 2+2 gratis aanbieding. Scheelt veel!

 • Reply Svenja 23 januari 2015 at 13:10

  Wat een leuke en handige tips. Ik ben dol op sale en aanbiedingen, dus probeer dan ook altijd lekker in te slaan zodat ik weer even vooruit kan met een aantal producten!

 • Reply manon 23 januari 2015 at 11:13

  Leuk om te lezen, mijn bespaartip is altijd een deel overmaken naar je spaarreking en daar ook van afblijven en meedoen met wat je op je rekening hebt staan, zo bespaar je en spaar je veel!

 • Reply Stella 23 januari 2015 at 11:05

  Besparen in de boodschappen kan ook makkelijk door een weekmenu te maken en met een lijstje naar de supermarkt te gaan. Moet je natuurlijk niet buiten je lijstje treden, haha :)
  Trouwens, ik heb een vergelijkbaar artikel bij andere bloggers gezien en ook daar vind ik het een beetje vreemd dat de titel gaat over besparen terwijl er in de post reclame staat die je er toe aan wil zetten om “onnodige” dingen te kopen…

 • Reply Dina 23 januari 2015 at 10:27

  Mijn ultieme bespaartip is om geen boodschappen te doen als je honger hebt. Ik koop dan vaak veel te veel eten en dan krijg ik het uiteindelijk allemaal niet op (en moet het weg).

 • Reply Maaike 23 januari 2015 at 10:03

  Mijn ultieme bespaartip is geen onnodig eten kopen in pauzes o.i.d. daar ben ik in de maand altijd zoveel geld aan kwijt terwijl het niet eens nodig is!

 • Leave a Reply