Gadgets en technologie, Lifestyle

Mijn favoriete (computer)spelletjes

SimsHeader
Net als velen ben ik dol op spelletjes. Of het nu gaat om pc-games, spelletjes op mijn mobiel of ouderwetse bordspellen, bijna alles vind ik leuk! Het leek me leuk om mijn favoriete spellen eens op een rijtje te zetten.

Monopoly
Laat ik beginnen met een spel wat jullie ongetwijfeld allemaal weleens gespeeld hebben: Monopoly! Vroeger speelde ik de Junior-variant, tegenwoordig natuurlijk de ‘echte’. Ik had het al heel lang niet gespeeld, omdat bijna niemand die ik ken het leuk vindt, haha. Het spel duurt ook erg lang, maar dat vind ik juist een voordeel. Heb je tenminste de hele avond plezier. Gelukkig weet ik de laatste tijd steeds vaker mensen over te halen om met me te spelen wink

Levensweg
Ook een leuk spel dat mijn vriend en ik de laatste tijd weleens spelen is Levensweg. Moeilijk is het niet en eigenlijk draait het hierbij meer om geluk dan om tactiek, maar het is wel erg vermakelijk! Vooral als ik de betere baan en een beter inkomen heb, haha.

The-sims
Sims 3
Na een ernstige verslaving aan Sims 1 en Sims 2 fietste ik op de release-dag van Sims 3 meteen naar Bart Smit. Dit spel speelde ik jaren op een oude, slome computer en dat was niet handig. Maar sinds twee jaar heb ik een goede laptop en ben ik weer heel fanatiek geworden. Inmiddels heb ik dan ook een flink stapeltje uitbreidingspakketten in mijn bezit. Mijn favoriete uitbreidingspakketten zijn ‘Wereldavonturen’, ‘Ambities’ en ‘Beestenbende’. De nieuwe Sims 4 heb ik overigens nog steeds niet gespeeld, maar ik ben hier wel heel benieuwd naar! Iemand ervaringen?

(Online) poker
Laatst vertelde ik er al kort iets over, maar poker is iets wat ik zo nu en dan héél fanatiek doe. Het liefst online, want ik heb echt geen goede pokerface maar dat zie je via de computer lekker niet. Ik speel wel voor echt geld, maar dat gaat echt om minuscule bedragen (10 cent inzet voor een toernooitje… Haha) Voor echt geld spelen voegt gewoon extra spanning toe, omdat je soms best grote bedragen kunt winnen.

Hearthstone
Een totaal ander iets dan de relatief blije, vrouwelijke spelletjes die ik normaal speel is Hearthstone, een online kaartspel. Het is van de makers van World of Warcraft. Dat trekt mij eigenlijk totaal niet, maar Hearthstone vind ik dan weer erg leuk! Heel beknopt, speel je met kaarten tegen een andere tegenstander. Je moet de hoofdpersoon van de ander verslaan, maar intussen ook zijn kaarten zien weg te spelen én jezelf natuurlijk verdedigen. Het is eigenlijk een soort Pokémon Trading Card game, maar dan veel uitgebreider. Een potje duurt niet extreem lang, dus je kan dit spelletje makkelijk ‘even tussendoor’ doen. En tegenwoordig is er ook Hearthstone voor smartphones of tablets. Zijn er hier meer mensen die Hearthstone spelen?

Bloons-TD
Bloons tower defence (deel 5!)
Van Bloons Tower Defence heb ik alle delen gespeeld, maar deel 5 vind ik sowieso de beste. Kort gezegd komen er ballonnetjes op je pad en die moet je met torens (die pijltjes schieten / vlammen werpen / etc) kapot maken voordat ze bij de uitgang zijn.

Ik speelde het eerst heel lang op mijn mobiel (het kostte 2,50 maar was echt de beste uitgave voor een app aller tijden!). Het was niet zo’n app die je af en toe even speelde, nee, dit kon je echt uren achter elkaar doen! En het hoefde niet via internet. Dus stond ik, toen ik in Disneyland anderhalf uur in de rij moest voor de Crush Coaster, gewoon lekker BTD te spelen. Er is ook een online variant én een pc-variant van het spel en die heb ik na een tijdje ook maar gekocht. Een groter scherm speelt natuurlijk veel fijner. Inmiddels heb ik bijna alles al uitgespeeld, op een enkel onmogelijk moeilijk level na, dus ik speel het niet zo vaak meer. Maar dit is wel echt een aanrader!

Pokémon
Vroeger heb ik héél veel Pokémon gespeeld op mijn Gameboy Advance en mijn Nintendo DS. Inmiddels heb ik de consoles en spellen verkocht, maar gelukkig kun je deze spellen met een emulator ook op de computer spelen. De emulator die ik gebruik heet DeSmuME en momenteel ben ik bezig in Pokémon Silver smile

Rollercoaster tycoon
Nog zo’n gouwe ouwe. Rollercoaster Tycoon speelde ik voor het eerst toen ik een jaar of 8 was. Inmiddels zijn we veertien jaar verder, en heb ik zo nu en dan een periode dat ik het weer speel. Deel 1 en 2 vind ik geweldig, deel 3 wat minder. Ik hoorde dat ze bezig zijn met een vierde deel, daar ben ik heel erg benieuwd naar! Hopelijk wordt die net zo leuk als de eerste twee. Tip: de oude versies van Rollercoaster Tycoon kun je officieel niet spelen op een Mac(book), maar met programma’s als Virtualbox of Wineskin kan het wél!


Zoals je kunt lezen zijn het vooral de oldschool– en de creatieve spellen die ik leuk vind. Toch zou ik ook wel weer eens wat nieuws willen spelen. Als iemand aanraders heeft, laat het me weten!

Wat zijn jouw favoriete (computer)spellen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Ilse 22 juli 2015 at 23:28

  Jaaaaa The Sims, love it!! Ik speel het echt veel te weinig, eigenlijk moet ik het echt vaker spelen, vind het zo leuk!

 • Reply Dinja 22 juli 2015 at 23:10

  The Sims 4 moet je echt eens gaan spelen, ik vind hem persoonlijk veel leuker dan the Sims 3 maar er zijn alleen nog niet zoveel uitbreidingspakketten van.
  Pokémon (Soul Silver en X) en Rollercoaster speel ik ook nog regelmatig ;)

 • Reply Manon 22 juli 2015 at 14:07

  Sims fan hier! Je moet de sims 4 echt gaan spelen hoor :)

 • Reply Nicole 22 juli 2015 at 11:45

  Echt leuke spellen! Vroeger speelde ik altijd Rollercoaster Tycoon, Sims en Freddy Fish.

 • Reply Simone 22 juli 2015 at 10:20

  Ik houd ook ontzettend van spellen spelen. Mijn iPad staat vol met zoek- en vind-games. Online poker doe ik eens in de zoveel tijd eens en dan weer tijden niet. Bordspellen speelt ook nooit iemand met me, haha. Misschien toch wat meer overtuigen. En the Sims, daar was ik vroeger ontzettend verslaafd aan. Nu speel ik eigenlijk alleen nog the Sims Freeplay via de iPad.

 • Leave a Reply