Mijn favoriete lettertypes

header2
Voor het opleuken van mijn blog, maar ook voor de grafische opdrachten die ik op stage krijg, gebruik ik graag mooie lettertypes. De fonts die standaard op de computer zitten, daar ben ik inmiddels wel op uitgekeken. Des te leuker zijn de lettertypes die je (gratis!) kunt downloaden. Vandaag laat ik jullie een selectie zien van mijn favorieten!


Download “Noir et Blanc”
Dit font vind ik vooral mooi omdat de hoofdletters van de regel ‘af vallen’.


Download “Bellerose”
Dit font ontdekte ik kort geleden en is nu al favoriet. Vooral de ‘e’ vind ik perfect! Doordat dit lettertype niet te veel poespas heeft en goed leesbaar is, is deze niet alleen geschikt voor mooie titels maar ook voor de rest van je tekstdocument.


Download “Hanging Letters”
Dit vind ik een erg leuk font voor logo’s of header foto’s, waar ik ‘m dan ook weleens voor gebruik.


Download “Fox in the snow”
Een mooi ‘handgeschreven’ lettertype. Deze heb ik gebruikt voor het onderschrift van mijn logo! Ik denk trouwens ook dat dit font prachtig zal zijn voor in een tatoeage.


Download “Waltograph”
Stiekem gebruik ik deze bijna nooit, maar als Disney-fan heb ik deze natuurlijk op mijn computer staan. Het is het officiele Walt Disney font! Fonts van bekende merken of bedrijven vind ik trouwens sowieso leuk om te hebben.


Download “Amatic”
Een tijdje terug gebruikte ik vaak het font Brainflower. Amatic lijkt daar op, maar is net wat minder rommelig, en bovendien iets ‘dikker’ waardoor het beter leesbaar is.


Download “La Piedrita”
Dit font heb ik gebruikt voor mijn logo en is verder op verschillende plekjes op mijn site verwerkt. Alleen de ‘R’ ziet er wat vreemd uit, maar verder vind ik dit strakke, moderne lettertype echt prachtig!


Download “Always in my heart”
Wederom een ‘handgeschreven’ lettertype, maar een stuk netter dan het eerdere font dat je zag. Ik zou willen dat ik nog zo’n mooi, schools handschrift had, maar gelukkig kunnen we tegenwoordig ook gewoon dit lettertype gebruiken.


Download “Bebas Neue”
Deze heb ik bij vorige layouts heel vaak gebruikt voor mijn blog. In combinatie met de huidige layout vind ik ‘m wat te ‘groot’, maar desondanks vind ik dit font nog steeds erg mooi. Voor werkstukken en dossiers gebruik ik hem nog graag, voor bijvoorbeeld de titels.


Download Champagne & Limousines
Vroeger was ik heel erg fan van het font Century Gothic. Deze lijkt er qua stijl een beetje op, maar is een tikkeltje gemoderniseerd. Dit lettertype gebruik ik dan ook regelmatig. In caps lock is deze trouwens ook heel mooi.

Om de fonts te downloaden klik je gewoon op de linkjes in dit artikel. Je wordt dan doorgelinkt naar Dafont, mijn favoriete website als het gaat om gratis lettertypes. Naast de voorbeelden uit dit artikel heeft Dafont.com nog duizenden andere fonts.

Een font installeren doe je door op ‘download’ te klikken en dan het zip-bestandje uit te pakken. In het uitgepakte document zie je een .ttf bestand staan. Als je een MAC hebt: Dubbelklik, er verschijnt een popup en je kiest de optie ‘installeer lettertype’. Op een Windows computer werkt dit volgens mij ongeveer hetzelfde, maar mocht je er niet uit komen dan vind je hier een uitgebreidere uitleg.

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *