Lifestyle

Movie challenge

moviech
November was de derde maand van de Movie Challenge die ik houdt. In deze challenge heb ik voor mezelf het doel opgesteld dat ik in één jaar tijd 150 films gezien moet hebben. Benieuwd waar de teller nu staat en welke films ik in november keek?

De films die ik in november heb gezien

Datum Titel Locatie
3 november 2013 Thor Bioscoop
5 november 2013 The worlds end Bioscoop
7 november 2013 De club van Sinterklaas Bioscoop
8 november 2013 Sinterklaas en de pepernoten chaos Bioscoop
12 november 2013 Captain Philips Bioscoop
14 november 2013 The counselor Bioscoop
22 november 2013 The Hunger Games: Catching Fire Bioscoop
23 november 2013 Homefront Bioscoop
25 november 2013 The Hunger Games Thuis
26 november 2013 Bro’s before ho’s Bioscoop

Deze maand zag ik 10 films en in totaal staat de teller nu op 32. Ik loop iets achter op schema, maar hé, dat komt wel goed. Dan is het nu tijd oom mijn 3 favorieten te bespreken…

Mijn 3 favorieten

Bro’s before ho’s

Deze film draait officieel nog niet in de bioscoop, maar ik zag hem vorige week al bij de Sneak Preview. Het is van de makers van New Kids en ik zat te popelen om deze film te zien. Ik weet dat New Kids door veel mensen niet werd gewaardeerd door de grove grappen en de bizarre actie. Deze film is anders, de grove grappen zijn iets geminderd, er zit een goede verhaallijn in en het acteerwerk is prima. Hoewel ik New Kids oprecht leuk vond, moet ik toegeven dat deze film een stuk beter is en ook zal aanslaan bij een wat breder publiek. Kijken dus!

Catching Fire

Catching Fire is het tweede deel van de Hunger Games reeks. Héél ernstig, maar het eerste deel had ik nog niet eens gezien (in mijn lijstje zie je dat ik die een paar dagen later pas keek. Beetje een verkeerde volgorde dus, haha.) The Hunger Games was/is een hype, en ik had nooit echt zin om me daarin te verdiepen. Toch ging ik mee (dankzij mijn Unlimited) om Catching Fire te zien. En echt, ik was verkocht, ik begrijp de hype volkomen. Aangezien haast iedereen The Hunger Games wel kent heeft dit verder weinig uitleg nodig. En anders, doe eens gek en kijk beide films: You’re gonna love it.

Sinterklaas en de pepernoten chaos

Natuurlijk is dit niet écht één van de beste films van afgelopen maand. Maar omdat Sinterklaas in het land is en het donderdag pakjesavond is wilde ik deze toch in het lijstje zetten. Momenteel draaien er twee Sinterklaasfilms in de bioscoop en ik heb ze allebei gezien (jaja, dat krijg je als je je verveelt). Deze vond ik het leukst. Natuurlijk is het een heel kinderlijke en flauwe film, maar de verhaallijn was wel grappig en het feit dat Gerard Joling en Patty Brard er in spelen zorgt voor hilarische momenten. Mocht je met je kleine broertje/zusje/neefje/nichtje een film willen kijken op pakjesavond, dan is deze wel leuk!

En nu? Op naar de volgende maand! In december hoop ik Mannenharten en Het Diner te zien, daar ben ik benieuwd naar. En vanaf 11 december draait de Disneyfilm ‘Frozen’ eindelijk in de bioscoop. Hier kijk ik letterlijk al maanden naar uit en ik wil hem graag in zowel het Engels als het Nederlands gaan kijken. Dit omdat de Nederlandse stem wordt ingesproken door mijn favoriete musicalactrice Willemijn Verkaik, maar in het Engels zijn de Disneyliedjes vaak beter. Vandaar dat ik beide versies wil zien. Ik kan niet wachten!

Hebben jullie nog leuke films gezien de afgelopen maand?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Kelly 2 december 2013 at 22:15

    Ik vond Catching fire ook geweldig!

  • Leave a Reply