Social media versus reality

HEADER
Een tijdje terug schreef ik een artikel over het perfecte, neppe social media leven. Iedereen deelt alleen maar de mooiste foto’s, maar dat is natuurlijk totaal onrealistisch. Zoals ik in het vorige artikel al zei, ik eet mijn ontbijt niet aan een perfect gedekte tafel, ik heb geen compleet wit interieur en als ik net wakker wordt ben ik echt niet moeders mooiste. In dit artikel zet ik mezelf zwaar voor lul, maar ik vond het tijd om het échte leven eens in beeld te brengen. Brace yourselves voor de onflatteuze en lelijke realiteit!

“De werkplek”

01
Wat mijn kantoortje maar zo mooi en opgeruimd als op de linker foto. Rechts is hoe mijn eigen bureau er momenteel bij staat. Ik heb gewoon te veel spullen! Een beetje sneu is het wel, maar gelukkig werk ik daar nooit – ik zit met mijn laptop altijd beneden aan de eettafel (hoe mijn bureau dan in godsnaam zo’n troep kan worden begrijp ik ook niet nee).

“#Wokeuplikethis”

02
Geloof me, NIEMAND wordt zo stralend en mooi wakker. Nee, zelfs Beyoncé niet, ook al doet de linker foto vermoeden van wel. Op de rechter foto was ik stiekem al een tijdje wakker, maar stel dit is voor met uitgelopen make-up, en nog ontplofter haar. Dat dus.

“De nagellakverzameling”

03
Ik zou ook wel zo’n prachtig rekje willen, maar ik heb nergens een lege muur én ik heb gewoon te veel nagellak. Het grootste deel van mijn nagellakverzameling zit in een schoenen doos, maar niet alles past er in. Zelfs extra bakje dat ik laatst kocht zit al vol. Als tijdelijke oplossing staat de rest gewoon op mijn vensterbank lol

“De dagelijkse make-up”

04
Ik heb een hele mooie Helmer kast waar al mijn make-up netjes gesorteerd in zit. Maar de dingen die ik dagelijks nodig heb liggen dus op een plankje. Op dat plankje staan wat mooie bakjes. Maar in de ochtend ben ik moe of heb ik haast, dus na gebruik gooi ik het gewoon maar ergens neer. Heel slecht.

“Avondje stappen”

05
In snap niet hoe bloggers altijd zo flatteus op uitgaansfoto’s staan. Ik verdenk ze ervan dat ze stiekem maar een uurtje blijven en geen alcohol drinken. Zelf ga ik niet zo heel vaak meer uit, maar de avonden dát ik ga stappen zijn altijd legendarisch! Totdat je de foto’s terugziet natuurlijk. Voor deze foto schaam ik me natuurlijk kapot (applausje voor mezelf dat ik ‘m durf te publiceren!).

“Dagje zwemmen”

06
Tja. Geen commentaar.

“Healthy breakfast!”

07
Zijn er echt mensen die hun ontbijtje zo netjes opdienen? Voor zichzelf? Doe mij maar gewoon een boterham met hagelslag. Achter de laptop bigsmile

“The daily smoothie”

08
Oh, smoothies zijn vast lekker hoor. Maar wij hebben volgens mij niet eens een blender in huis (althans, ik heb nog nooit iemand van mijn gezin een blender zien gebruiken). Niet het goede voorbeeld, maar het was dus serieus zo dat ik dagelijks een blikje energy drink nam. Nu mag ik van de dokter geen koolzuur meer drinken, haha. Misschien toch maar overstappen op smoothies?

“Deciding what to wear…”

09
Zoals elk meisje heb ik nooit wat om aan te trekken. Mijn kledingkast is op zich netjes hoor, maar wanneer ik een kledingcrisis heb belandt alles op de grond. Deze foto is natuurlijk geposeerd, maar ik ga dan serieus wanhopig op de grond zitten wachten tot de perfecte outfit naar me toe komt gewandeld. Werkt nooit.

“What’s in my bag?”

10
Als bloggers laten zien wat er in hun tas zit, zie ik voorla mooie make-upjes, notitieboekjes, handcrème en van alles wat nuttig is voor onderweg. Kijk ik in mijn eigen tas, dan zie ik vooral… troep! Natuurlijk, mijn tasinhoud bestaat ook uit nuttige dingen zoals een telefoon, sleutels etc. Maar verder: lege verpakkingen van eten, kassabonnetjes, heel veel bioscoopkaartjes, 3D brillen (?), en vermiste sieraden. Ik moet zeggen dat het op deze foto nog meevalt, maar deze tas gebruik ik dus pas een week. Moet ik me schamen?


En toch… ook ik deel op Instagram en mijn blog meestal mooie, perfect gestylede foto’s. Neem dit artikel dan ook vooral met een korreltje zout. En wat betreft de ‘realiteit’ foto’s: ik moet dringend mijn kamer opruimen.

Hoe is jouw échte leven ten opzichte met wat je op social media deelt?

25 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *