Bloggen, Lifestyle

Social media versus reality

HEADER
Een tijdje terug schreef ik een artikel over het perfecte, neppe social media leven. Iedereen deelt alleen maar de mooiste foto’s, maar dat is natuurlijk totaal onrealistisch. Zoals ik in het vorige artikel al zei, ik eet mijn ontbijt niet aan een perfect gedekte tafel, ik heb geen compleet wit interieur en als ik net wakker wordt ben ik echt niet moeders mooiste. In dit artikel zet ik mezelf zwaar voor lul, maar ik vond het tijd om het échte leven eens in beeld te brengen. Brace yourselves voor de onflatteuze en lelijke realiteit!

“De werkplek”

01
Wat mijn kantoortje maar zo mooi en opgeruimd als op de linker foto. Rechts is hoe mijn eigen bureau er momenteel bij staat. Ik heb gewoon te veel spullen! Een beetje sneu is het wel, maar gelukkig werk ik daar nooit – ik zit met mijn laptop altijd beneden aan de eettafel (hoe mijn bureau dan in godsnaam zo’n troep kan worden begrijp ik ook niet nee).

“#Wokeuplikethis”

02
Geloof me, NIEMAND wordt zo stralend en mooi wakker. Nee, zelfs Beyoncé niet, ook al doet de linker foto vermoeden van wel. Op de rechter foto was ik stiekem al een tijdje wakker, maar stel dit is voor met uitgelopen make-up, en nog ontplofter haar. Dat dus.

“De nagellakverzameling”

03
Ik zou ook wel zo’n prachtig rekje willen, maar ik heb nergens een lege muur én ik heb gewoon te veel nagellak. Het grootste deel van mijn nagellakverzameling zit in een schoenen doos, maar niet alles past er in. Zelfs extra bakje dat ik laatst kocht zit al vol. Als tijdelijke oplossing staat de rest gewoon op mijn vensterbank lol

“De dagelijkse make-up”

04
Ik heb een hele mooie Helmer kast waar al mijn make-up netjes gesorteerd in zit. Maar de dingen die ik dagelijks nodig heb liggen dus op een plankje. Op dat plankje staan wat mooie bakjes. Maar in de ochtend ben ik moe of heb ik haast, dus na gebruik gooi ik het gewoon maar ergens neer. Heel slecht.

“Avondje stappen”

05
In snap niet hoe bloggers altijd zo flatteus op uitgaansfoto’s staan. Ik verdenk ze ervan dat ze stiekem maar een uurtje blijven en geen alcohol drinken. Zelf ga ik niet zo heel vaak meer uit, maar de avonden dát ik ga stappen zijn altijd legendarisch! Totdat je de foto’s terugziet natuurlijk. Voor deze foto schaam ik me natuurlijk kapot (applausje voor mezelf dat ik ‘m durf te publiceren!).

“Dagje zwemmen”

06
Tja. Geen commentaar.

“Healthy breakfast!”

07
Zijn er echt mensen die hun ontbijtje zo netjes opdienen? Voor zichzelf? Doe mij maar gewoon een boterham met hagelslag. Achter de laptop bigsmile

“The daily smoothie”

08
Oh, smoothies zijn vast lekker hoor. Maar wij hebben volgens mij niet eens een blender in huis (althans, ik heb nog nooit iemand van mijn gezin een blender zien gebruiken). Niet het goede voorbeeld, maar het was dus serieus zo dat ik dagelijks een blikje energy drink nam. Nu mag ik van de dokter geen koolzuur meer drinken, haha. Misschien toch maar overstappen op smoothies?

“Deciding what to wear…”

09
Zoals elk meisje heb ik nooit wat om aan te trekken. Mijn kledingkast is op zich netjes hoor, maar wanneer ik een kledingcrisis heb belandt alles op de grond. Deze foto is natuurlijk geposeerd, maar ik ga dan serieus wanhopig op de grond zitten wachten tot de perfecte outfit naar me toe komt gewandeld. Werkt nooit.

“What’s in my bag?”

10
Als bloggers laten zien wat er in hun tas zit, zie ik voorla mooie make-upjes, notitieboekjes, handcrème en van alles wat nuttig is voor onderweg. Kijk ik in mijn eigen tas, dan zie ik vooral… troep! Natuurlijk, mijn tasinhoud bestaat ook uit nuttige dingen zoals een telefoon, sleutels etc. Maar verder: lege verpakkingen van eten, kassabonnetjes, heel veel bioscoopkaartjes, 3D brillen (?), en vermiste sieraden. Ik moet zeggen dat het op deze foto nog meevalt, maar deze tas gebruik ik dus pas een week. Moet ik me schamen?


En toch… ook ik deel op Instagram en mijn blog meestal mooie, perfect gestylede foto’s. Neem dit artikel dan ook vooral met een korreltje zout. En wat betreft de ‘realiteit’ foto’s: ik moet dringend mijn kamer opruimen.

Hoe is jouw échte leven ten opzichte met wat je op social media deelt?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply Evelien 22 oktober 2015 at 20:34

  Haha heerlijk!! En herkenbaar. Ik doe meestal wel mijn best om het iets mooier te maken, maar eh, zo perfect als al die foto’s die ik voorbij zie komen, hoe dan?!

 • Reply Shiralee 13 oktober 2015 at 20:56

  Hahaha wauw! Maar het is echt erg hoor… soms word ik er echt onzeker van! Mijn kamer bijvoorbeeld is lang niet zo groot en perfect als van velen die ik voorbij zie komen, maar ik ben al blij dat ik een dak boven mijn hoofd heb. Toch deel ik het niet. Echt stom eigenlijk want social media wel niet voor een effect kan hebben, dat maakt dit ook zo’n sterk artikel!

 • Reply Julie 11 oktober 2015 at 13:37

  Dit artikel is echt geniaal! Ik heb als een gek zitten ja-knikken op alle realiteit foto’s! :-D Echt heel leuk geschreven dit!

 • Reply loes 11 oktober 2015 at 10:41

  Hahaha Dit is zo waar!
  Leuk gedaan Mandy

 • Reply Dries 9 oktober 2015 at 14:39

  Hahah, deze was dol om te lezen ^^ moest wel te hard lachen om die ”avondje stappen” foto XD
  Goed dat je laat zien hoe je echt bent in je blog! Kudos Mandy!

  • Reply Mandy 14 oktober 2015 at 00:47

   Thanks Dries, leuk om te horen :D

 • Reply Dalinka 8 oktober 2015 at 22:56

  Haha leuk artikel! Inderdaad heel herkenbaar, maar ik moet zeggen dat ik niet heel erg mijn best doe om het allemaal mooier te maken op social media. Ik verschuif af en toe alleen wat, zodat het mooier op de foto komt te staan. Hoe mensen mooi op uitgaansfoto’s staan, snap ik ook niet. Dat zijn altijd mijn meest verschrikkelijke foto’s en alleen leuk voor jezelf en de mensen die erbij waren haha.

  • Reply Mandy 9 oktober 2015 at 01:03

   Ondanks dit artikel moet ik toegeven: vaak verbouw ik van alles voor een mooie foto, haha. Fijn dat jij die drang niet hebt (of gewoon van jezelf een opgeruimd huis hebt ;) )

 • Reply Petra 8 oktober 2015 at 21:27

  Haha geweldig en zo herkenbaar voor veel mensen denk ik….

 • Reply Kim 8 oktober 2015 at 21:02

  Ah die foto op het luchtbed. Heerlijk jouw gezicht. Ik kom niet meer bij. Ik hou wel van dit soort humor. Leuk artikel!

 • Reply Mahwish 8 oktober 2015 at 19:41

  Hahah superleuk artikel!

 • Reply Diana 8 oktober 2015 at 18:41

  haha helemaal geweldig dit artikel. hier hou ik nou van! :D

  maar ik moet wel eerlijk zeggen dat mijn eten er vaak toch wel mooi uitziet haha. zelfs gewoon een simpel bord pasta doe ik altijd wat groens overheen zodat het er net uitziet alsof t uit een restaurant komt. :’)
  En savonds als ik alleen thuis ben maak ik ook een mooi dienblad met allerlei lekkere hapjes. Vergeet er alleen vaak een foto van te maken :’)

  • Reply Mandy 9 oktober 2015 at 01:01

   Dankjewel!
   Ja, als je je eten ‘mooi maakt’ puur omdat dat het leuk vind, is daar zeker niks mis mee hoor! Stiekem doe ik dat soms ook ;) (om vervolgens druk te gaan Instagrammen haha)

 • Reply Leanne | Miss Nagellak 8 oktober 2015 at 18:16

  Wat een ontzettend leuk artikel!

 • Reply Daphne 8 oktober 2015 at 17:58

  Hahaha, zo waar!

 • Reply Nicole 8 oktober 2015 at 17:25

  Oooh deze vind ik echt leuk!!
  Leuk gedaan en gemaakt ook,..
  En dat kleurtje in je haren.. Wauw!

  • Reply Mandy 9 oktober 2015 at 00:59

   Ahh, dankjewel! x

 • Reply Kim 8 oktober 2015 at 15:14

  hahaahahah wat een leuk artikel!

 • Reply Mariëlle 8 oktober 2015 at 14:57

  Hahhaahah geniaal!

 • Reply Dionne 8 oktober 2015 at 14:48

  Hahahaha! Dit is echt zo ontzettend herenbaar!

 • Reply Chelsey 8 oktober 2015 at 10:51

  Heel leuk artikel en vooral erg herkenbaar!

 • Reply Eline 8 oktober 2015 at 10:36

  erg leuk artikel haha :)

 • Reply Femke 8 oktober 2015 at 10:27

  Hahaha, heerlijk geschreven weer. Ik ben het met je eens dat veel van wat op social media (en voornamelijk Instagram) wordt gedeeld misschien niet altijd de werkelijkheid is. Toch post ik niet iets dat onzin is. Overigens, die smoothies..die maak ik hier wel dus dat zou bij mij dus wel gewoon werkelijkheid zijn..Net zoals mijn tas, aangezien ik vrijwel iedere dag een andere tas gebruik en inhoud overzet blijft die netjes..Goede tip ;-)! Haha!

  • Reply Mandy 9 oktober 2015 at 00:58

   Haha dat is inderdaad een goeie!

 • Reply Annelies 8 oktober 2015 at 10:04

  Hahaha, die foto van jou tussen je kleren. Grappig. Ik vind het sowieso erg leuk om deze foto’s te zien. Op social media lijkt alles zo perfect. Om onzeker over te worden. Jij zet het gewoon neer zoals het is, en zoals ik het ken. Ja, echt leuk gedaan hoor! hihi

 • Leave a Reply