Lifestyle

Sporten doe je gewoon lekker thuis!

Sporten
Voldoende lichaamsbeweging en een gezond en eiwitrijk dieet zijn tegenwoordig helemaal hot. Van zoete aardappels tot bakken met kwark en van kipfilets tot bananen, ze komen regelmatig voor in de voedingsschema´s van fanatieke sporters. Daar komt bij dat thuis trainen erg populair is en we daardoor bijna dagelijks sporten. Alle instructiefilmpjes op YouTube en handige sportapplicaties maken het alleen nog maar makkelijker. Weer of geen weer: met deze tips geen smoesjes meer om op de bank te blijven zitten.

Money issue

De sportschool is helaas niet gratis, maar doet elke maand een flinke greep uit jouw portemonnee. Gelukkig zijn er wel een aantal sportscholen waar de tarieven wat lager liggen, zoals bij Basic-fit en Fit for Free. Buiten alle spitsuren om kan jij deelnemen aan virtuele groepslessen, zodat je altijd kunt sporten op de tijden die jou uitkomen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je liever nog minder geld uitgeeft aan het sporten. Kies er dan voor om een heuse thuistrainer te worden en zelf aan de slag te gaan. Schaf eenmalig wat gewichtjes, kettlebells en een springtouw aan en jij kunt alle kanten op! Trommel je vriendinnen op, zet jouw tablet voor je neer in een handige draaibare tablethoes en start je eigen low-budget digitale groepsles! Start een handige sportapp of bekijk een instructievideo op YouTube. Super eenvoudig én gratis!

Zelf heb ik jaren niet gesport, maar omdat ik vind dat mijn lichaam deze zomer wel wat strakker mag zijn doe ik regelmatig kleine workouts thuis. Zo doe ik buikspieroefeningen en heb ik een hoepel en
een springtouw aangeschaft. Tot nu toe gaat dat goed!

Ga je liever buiten op pad? Dat kan met behulp van super veel handige apps! Als jij een echte hardloper bent kan je Runkeeper en Runtastic gebruiken om je afstanden bij te houden en te checken of je al progressie boekt. De enige must hiervan is dat je wel altijd je Samsung smartphone met je mee moet dragen, maar ach muziek luisteren tijdens het sporten is alleen maar leuk! Kies voor een S6 sportarmband om je toestel aan je arm te bevestigen en tegelijkertijd nog op en top kunt bewegen.

Relax

Wat is jouw reden om te sporten? Wil je graag afvallen, conditie opbouwen, spieren trainen of misschien gewoon lekker ontspannen? Als dit laatste het geval is dan is yoga jou op het lijf geschreven. Je leert om je geest, je gevoel en je lichaam te beheersen en komt zo heerlijk tot rust. Vergis je niet, yoga kan ook heel intensief zijn en zelfs spierpijn tot gevolg hebben. Kies voor een flexibele sportlegging en een los shirt, zodat jij je optimaal kunt bewegen en niet wordt belemmerd door een te strakke broek. Yoga kan je ook prima thuis doen. Zet je smartphone of tablet neer in een hoes, schaf een online yoga-pakket aan en ga aan de slag!

Doe jij veel aan sport?

(bron foto)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Rachel 15 april 2015 at 21:37

    ziet er goed uit!

  • Leave a Reply