Lifestyle

Thursday Thoughts: de metroman


In de nieuwe rubriek Thursday Thoughts bespreek ik elke donderdag actuele of minder actuele onderwerpen. Hoe denk ik over bepaalde dingen, of nog belangrijker: wat is júllie mening over dit onderwerp? In deze eerste editie bespreken we de metroman.

De scheiding tussen mannen en vrouwen lijkt steeds kleiner te worden. Enige tijd geleden, pak ‘m beet honderd jaar terug, was het niet voor te stellen dat vrouwen broeken zouden gaan dragen. En mannen met lang haar, dat kon écht niet. Tegenwoordig is dat natuurlijk helemaal anders!

Maar er zijn ook tijden in de geschiedenis geweest dat mannen make-up droegen, bijvoorbeeld in de pruikentijd of in het oude Egypte. Wanneer ik dit in films zie vind ik die verschillende stijlen ten opzichte met nu altijd enorm tof om te zien.

Anno 2015 hebben we een nieuw soort man: de metroman. De metroman is goed verzorgd en schaamt zich daar niet voor. Hij gebruikt graag crèmepjes, is modebewust, gaat niet de deur uit voor zijn haar perfect zit en gaat lekker onder de zonnebank. Ook komt er af en toe zelfs make-up aan te pas.

metroman4
In de samenleving is deze verschuiving steeds meer zichtbaar. Zo zijn er voor mannen steeds meer verzorgingsproducten op de markt, zijn er steeds meer jongens met een beautyblog en laatst spotte ik in het straatbeeld een nieuwe trend: de megging. Oftewel een legging voor mannen. Zou dat comfortabel zitten als man zijnde?

Eigen stijl

Persoonlijk vind ik het geweldig leuk als een jongen een eigen stijl heeft en zich daar niet voor schaamt. Zo las ik laatst een artikel over Jett Rebel, een zanger die afgelopen jaar heel goed deed op festivals. De beste knul is niet vies van een beetje lippenstift en nagellak en dat vind ik ontzettend tof. Het is leuk als een man een beetje ‘anders’ is en daar schaamteloos voor uit durft te komen. Met zo’n man kun je gezellig over make-up te praten, beautymiddagjes houden en bovendien lekker shoppen. Zie je het voor je dat je samen bij de MAC lippenstiftjes uitprobeert? Of dat hij jóu mode advies kan geven in plaats van andersom? Prachtig toch!?


Maar.
Mannen die een beetje vrouwelijk zijn waardeer ik ontzettend, maar om met zo’n metroman een relatie te hebben? Daar zou ik persoonlijk niet zo op zitten te wachten. Want hoewel ik mannen met make-up soms best aantrekkelijk vind (denk aan Johnny Depp als Jack Sparrow!) én ik het een pré vind dat mijn (toekomstige) vriend goed verzorgd is, moet hij niet langer voor de spiegel staan dan ik. En als hij zonder pardon mijn nagellakjes gebruikt, zou ik me toch een beetje zorgen gaan maken.

Kortom: de metroman vind ik leuk en inspirerend, en een middagje tutten met een man zou ik zeker gezellig vinden. Maar als vriendje heb ik toch liever een stoere, mannelijke man. Met een baard enzo.

Wat is jou mening over de metroman? En vind je het raar als jongen make-up draagt, of vind je dat juist leuk?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Sax and the Pretty 15 januari 2015 at 20:20

  Van mij mag ‘ie ook een baardje hebben hoor! Zou me zorgen gaan maken als hij op een dag een roze legging draagt.. ;) x

 • Reply Lies 15 januari 2015 at 14:13

  Ik vind het altijd wel heel erg leuk als een man met zijn uiterlijk bezig is en ook gewoon van alles durft uit te proberen. In mijn omgeving heb ik ook een aantal van die mannen en ik vind het dan ook zo leuk als ik bijvoorbeeld een nieuwe crème heb dat ze vragen of ze het ook mogen uitproberen. Als een man make-up draagt vind ik ook niet iets geks, maar persoonlijk vind ik het niet mooi als een man overdreven veel make-up draagt.

 • Reply diana 15 januari 2015 at 13:03

  ik vind het heel tof als mensen gewoon doen wat ze zelf willen zonder rekening te houden met wat andere wel niet over hun denken.

  maar ik heb wel liever dat mijn vriend van de make-up afblijft. een dagcreme vind ik wel normaal voor een man. ook mannen hebben dat nodig haha.

 • Reply Kimberley 15 januari 2015 at 13:00

  Doe mij ook maar gewoon een man met baard, lekker nonchalant aangekleed, twee minuten voor de spiegel (om tanden te poetsen) en verder hup, klaar.

 • Reply Saliha 15 januari 2015 at 09:51

  Wat een leuke blog heb jij,je schrijfstijl is ook heel leuk!
  Ik heb je blog vandaag ontdekt en zal zeker even verder kijken xoxo

 • Reply Dina 15 januari 2015 at 07:22

  Ik vind het echt geweldig als mensen gewoon doen waar ze zich goed bij voelen ook al is dat niet wat de ‘maatschappelijke standaard’ is. Eigenlijk is het best gek dat het alleen voor vrouwen ‘normaal’ is om uren voor de spiegel te staan en te tutten. Is het een beetje een taboe? Een vriend van mij kan trouwens heel mooi nagels lakken, vind ik erg fijn als hij dat bij mij wil doen.

  • Reply Dina 15 januari 2015 at 07:25

   Eigenlijk ben ik echt heel erg nieuwsgierig hoe andere mensen hierover denken! Ik hou je blog even in de gaten vandaag voor meer meningen. :)

  Leave a Reply