Creatief, Lifestyle

Tips voor leuke blogposts

-
Veel van mijn lezeressen hebben zelf ook een blog. Superleuk natuurlijk want ik lees ook graag blogs van anderen! Hoewel ik bloggen erg leuk vind om te doen, heb ik zo nu en dan weleens het probleem dat ik geen inspiratie heb voor artikelen. En omdat ik denk dat iedere blogger zich hier wel in herkent, leek het me leuk om wat tips op een rijtje te zetten!

– Reviews
Dit vind ik zelf altijd vrij makkelijk om te doen, omdat je hier over het algemeen weinig creativiteit bij nodig hebt.
Je koopt een product, test het, maakt mooie foto’s en schrijft er een artikel over. Nadeel hiervan is wel dat je, als je net zoals ik de laatste tijd geen nieuwe dingen hebt gekocht, je niks hebt om over te schrijven. Waar je ook op moet letten is dat je niet alléén maar reviews plaatst, omdat je blog dan te commercieel over kan komen, en dat is voor de lezers vaak niet leuk. Maar over het algemeen is dit een is het wel een goede tip als je even niks creatiefs weet te schrijven, en je toch een artikel online wilt hebben.

– Inspirerende foto’s
Zoals in bijvoorbeeld dit artikel. Zoek mooie foto’s bij elkaar van een bepaald onderwerp. Heel makkelijk en je kan er anderen (of jezelf) mee inspireren. Let er wel op dat je altijd een bronvermelding plaatst; jij zou het zelf tenslotte ook niet leuk vinden als anderen zomaar jouw foto’s gebruiken.

– Outfit
Maak foto’s van je outfit. Ik vind het zelf namelijk altijd erg leuk om te zien wat andere meiden dragen. Outfitfoto’s maken vind ik zelf best leuk om te doen. Het lijkt veel moeite; zorgen dat je haar en make-up ook een beetje leuk zit, met je camera naar buiten, foto’s maken met de zelfontspanner en dan maar hopen dat er wat goede foto’s tussen zitten. Maar als je bedenkt dat je bij een outfit artikel weinig tekst hoeft te schrijven, compenseert dat elkaar natuurlijk weer qua tijd! Bij mezelf een klein nadeel; als ik naar school ga draag ik vaak niet zo’n bijzondere outfit. Puur omdat ik meestal maar voor een paar uurtjes weg moet, en ik gewoon lui ben. Maar als ik een keer wat leuks aan heb pak ik het liefst meteen mijn camera om foto’s te schieten, haha. En nu het mooi weer is, is het ook een stuk leuker om voor je foto’s naar buiten te gaan!

-

– Laat je stash zien
Dit vind ik zelf altijd leuk om te zien, en het is vrij makkelijk om een artikel of filmpje over te maken; laat je collectie zien van bepaalde spullen, bijvoorbeeld je nagellakjes. Veel meiden vinden het gewoon leuk om te kijken wat anderen allemaal hebben, en je hoeft niet honderden nagellakjes te hebben om er een leuk artikel over te maken.

– Maak een wishlist
In mijn hoofd heb ik mijn geld al uitgegeven voordat ik het heb. Een Michael Kors tas, een Macbook, nog meer nagellakjes van Catrice en heel wat rommel van Ebay; ik wil het allemaal hebben. En ik denk dat ik niet de enige ben die een hele wishlist in zijn hoofd heeft. Om elkaar nog hebberiger te maken dan we al waren, is het leuk om je wishlist op je blog te delen. Maak er een leuke collage van en vertel er een leuk verhaaltje bij. En dan maar verder dromen…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Estrella 7 mei 2013 at 19:36

  Leuke tips. Zelf heb ik niet specifiek een beauty- of fashionblog dus iets als het schrijven van reviews of stash-updates doe ik niet zo heel snel. Outfit-posts vind ik bij anderen altijd heel leuk om te zien, maar ik ben nogal onzeker over mezelf en vind full-body foto’s echt vreselijk. Ik heb er altijd wel iets aan op te merken waardoor zo’n foto het internet nooit haalt :)

 • Reply Miss Sentinelli 3 mei 2013 at 21:45

  Handige tips :)

 • Reply Han 29 april 2013 at 11:20

  bedankt voor deze leuke tips!

 • Reply Gea 29 april 2013 at 10:46

  handig! :D leuk artikel

 • Reply Purpurapapilio Nails 29 april 2013 at 00:57

  leuk artikel!

 • Reply Aurelie 28 april 2013 at 21:05

  Handig artikel. Wat ook altijd leuk is, zijn recepten, DIY’s, persoonlijke verslagjes enzovoort :’)

  Liefs,
  Aurelie

 • Reply Marloes 28 april 2013 at 18:19

  Leuk artikel! x

 • Reply isabelle 28 april 2013 at 14:12

  leuk artikel! heel handig

 • Reply Bianca 28 april 2013 at 11:10

  leuk en handig artikel!

 • Leave a Reply