Lifestyle

Vakantie! En nu?

yoik
Gisteren maakte ik mijn voorlopig laatste tentamen en een paar dagen geleden heb ik zowaar mijn P gehaald, met een 8,3 nog wel! Voor volgend jaar staan er nog wel wat herkansingen én ik moet binnen nu en een paar weken een stageplek vinden, maar voor nu heb ik eventjes vakantie. Even genieten. Maar wat moet je met zoveel vrije tijd?

Bloggen

In de vakantie kan ik natuurlijk gaan bloggen, want ik heb lekker veel vrije tijd. Maar, dat geldt ook voor de bezoeksters. Zodra het mooi weer is, zitten jullie massaal buiten in plaats van achter de computer. Logisch natuurlijk, maar voor veel bloggers betekent dit dat de bezoekersaantallen dalen. Veel tijd om artikelen te maken dus, maar over het algemeen minder mensen die het lezen. Dus voor de bloggers onder ons: neem ook gewoon eens een paar daagjes vrij!

Op vakantie

Op vakantie gaan vind ik serieus één van de leukste dingen die er zijn. Vorig jaar ben ik niet geweest (op een weekendje Centerparcs na) maar dit jaar ga ik eindelijk weer eens naar een warm land. We gaan met zijn vieren naar Rhodos, in Griekenland. Ik ben nog nooit in Griekenland geweest, maar de cultuur spreekt me erg aan dus ik ben heel benieuwd. Het zal een combinatie worden van feesten, zonnebaden en het eiland verkennen.

Dagjes weg

Wat ik ook graag doe, is dagjes weg gaan. Ik weet nog niet hoe of wat precies, maar deze zaterdag ga ik bijvoorbeeld met mijn vriend naar Sea Life in Scheveningen (we hebben allebei een beetje een vreemde fascinatie voor vissen, haha). Ook ben ik helemaal gek op de kermis (ik heb daar een lichte gokverslaving) en die zijn er in de zomer natuurlijk erg veel in verschillende dorpen en steden in de buurt. Verder vind ik het ook leuk om te gaan zwemmen of bijvoorbeeld een dagje naar Amsterdam of Utrecht te gaan. Voor de studenten onder ons; zoals je weet kun je in de zomervakantie niet meer gratis reizen met je studenten-OV, maar Kruidvat verkoopt op dit moment goedkope treinkaartjes. Snel inslaan dus, en dan kun je de hele zomer gaan en staan waar je wilt!

Pretparken bezoeken

Naast kermissen ben ik ook gek op pretparken. Vorig jaar heb ik er samen met Boyd een aantal bezocht, en mochten we ons weer vervelen dan weten we wat ons te doen staat!
achtbaan

Festivals bezoeken

Wat ik ook erg leuk vind zijn festivals! Ik ben dit seizoen al naar Down Under geweest, en ik ga ook nog naar Wish met een groep vrienden. Dat is overigens volgende week al, damn! Verder heb ik nog niet echt concrete festival-plannen, maar ik hoop er nog meer te gaan bezoeken!

Digitaal tekenen

Toen ik gisteren een artikel schreef over mijn ‘onafgemaakte tekeningen’ besloot ik gelijk dat ik mijn tekentablet weer eens voor de dag moest halen. Ik wilde een challenge doen met mezelf, door iedere week minimaal één complete digitale tekening te maken. Nu heb ik vandaag al het één en ander gekliederd, en ik merkte dat ik niet echt geduld had, haha. Het werden dus een soort van speed-drawings. Maar ook daar kan ik veel van leren, dus hier wil ik vooral mee blijven oefenen!

Naar de kapper

Haha, misschien beetje vreemd dat een kappersbezoek hier bij staat, maar ik ben echt al heel lang niet naar de kapper geweest. Mijn haar is eindelijk mooi lang, dus ik wil niet. Maar soms heb je niks te willen en nu ik met dode haarpunten rondloop wordt het eens hoog tijd! Ander kapsel en misschien een ander kleurtje?

Naar de bioscoop gaan

Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij ‘zomervakantie’, maar ik en mijn vrienden hebben Pathé Unlimited en kunnen dus naar de bios wanneer we willen. Vaak als het mooi weer is gaan we eerst terrassen en vervolgens pakken we een film. Of andersom natuurlijk. We zijn zelfs op Koningsdag, toen we het in de stad te druk vonden, naar de bioscoop gegaan. We hadden bijna de hele zaal voor onszelf, want iedereen was aan het feestvieren. In ieder geval: ons Unlimited abonnement loopt weer bijna en we hebben besloten om ‘m pas te verlengen als we terug zijn van vakantie. Dus we moeten er even flink gebruik van maken nu het nog kan!

Sims spelen

Mijn Sims-verslaving komt zo nu en dan terug, en nu is het dus weer zover. Nu Sims 4 bijna uitkomt (in september al!) worden de Sims 3 uitbreidingen voor heel goedkoop op Marktplaats aangeboden. Ik heb er dus gelijk weer twee bij besteld, haha. Zo vul ik mijn saaie, vrije uurtjes dat ik thuis ben mooi op.

Werken

Heel saai, maar deze zomer ga ik ook redelijk veel werken. Deels omdat het moet (diensten opvullen van collega’s die op vakantie gaan bijvoorbeeld), maar ook deels omdat ik het zelf heb aangegeven. Zo zorg ik dat ik op vakantie wat extra geld achter de hand heb zodat ik lekker kan shoppen!

Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sylvana 27 juni 2014 at 21:28

  Wauw, leuk dat je naar Rhodos gaat! Veel plezier alvast :).

 • Reply Manon 27 juni 2014 at 13:01

  Nou jij komt de vakantie wel door, geniet ervan!

 • Reply Kimberley 27 juni 2014 at 12:56

  Wat heb je veel leuke dingen op de planning staan!

 • Reply Lovely Lonnie 27 juni 2014 at 06:48

  Wat een leuke vooruitzichten heb je voor de vakantie! Ik ga zelf niemt op vakantie naar het buitenland, maar ik wil wel een leuk pretpark bezoeken en een dagje strand.

 • Leave a Reply