Lifestyle

Waar ga jij naartoe met carnaval?Limburgers en Brabanders hoeven niets te kiezen: die vieren carnaval natuurlijk in huin eigen woonplaats. Maar voor de mensen die boven de grote rivieren wonen is dat lastiger. Hoewel carnaval ook steeds meer in de rest van het land wordt gevierd gaat er toch nog steeds niets boven de steden in het zuiden. Vijf tips voor de beste carnavalsteden zodat je nog tijd overhoudt om  kleding voor carnaval uit te zoeken. Iedereen verkleed zich natuurlijk en het gaat er om dat je zo gek mogelijk voor de dag komt.

Maastricht

Carnaval in Maastricht is een volksfeest zonder weerga dat je eens in je leven moet hebben meegemaakt. Ook als “Hollander”kun je hier gewoon aan deelnemen (mits je verkleed bent en je lekker door de feestvreugde laat meevoeren). Dit feest begint steeds op zaterdag met een feestelijke intocht en gaat daarna dag en nacht door tot dinsdag. Als je al deze dagen hebt doorstaan kan je op de volle waardering van de Maastrichtenaren rekenen!

Den Bosch

Oeteldonk is de naam die Den Bosch met carnaval krijgt. Er is een vriendschappelijke maar serieuze strijd met Maastricht over de vraag waar men het beste carnaval kan vieren, dus reken op een denderend feest. Als carnaval eenmaal is begonnen weet men hier niet meer van ophouden. Op maandagmiddag neemt men een kleine pauze voor de traditionele optocht, hierna gaat men weer vrolijk verder.

Tilburg

Tilburg ligt in het hart van Brabant en moet opboksen tegen de grote broer Oeteldonk. Reken maar dat ze hier willen laten zien aan de rest van het land dat ze als geen ander weten wat carnaval vieren is. De avond voor de officiële opening van het feest gaat men hier ieder jaar los met een massale kroegentocht. En niemand wil de traditionele intocht op zondag missen: d’n Opstoet.

Breda

Zoals iedere stad van naam verandert met carnaval heet Breda deze dagen ’t Kielegat. Hier gebeurt het in en om de gezellige kroegjes in het centrum.

Venlo

De viering van carnaval in Venlo, of Jocus Riék, zoals men de stad dan noemt, begint ’s zaterdags met de traditionele buitenzitting. Venlo is wat kleinschaliger, maar zeker net zo feestelijk als de steden hierboven. Ga op tijd naar de feestwinkel of, nog veel handiger, bestel je outfit bij de website van Beslist.nl.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Esther 7 februari 2013 at 17:01

  Heel leuk geschreven! Eindhoven is ook heel leuk tijdens carnaval en je kan er ook goed ‘carnavalshoppen’! (Tilburg vind ik het leukste tho!)

 • Reply Charlotte 7 februari 2013 at 16:39

  Superleuk geschreven! Ik vier carnaval in mijn mini dorpje, boven de grote rivieren. Ik ga alleen naar de optocht, dat is nog wel leuk. De rest vind ik minder..
  Liefs,x

 • Reply Allissa 7 februari 2013 at 16:35

  Ik kom uit Groningen, waar men alleen het begrip Carnaval kent, maar ik ga altijd naar mijn zus toe in Gelderland. Ik ga alleen dit weekend omdat de vakanties natuurlijk weer langs elkaar lopen :d

 • Reply jeany 7 februari 2013 at 13:18

  Ik ga gewoon bij ons in het dorp lekker gezellig waar je bijna iedereen kent !
  ik word konijntje haha !

  xx

 • Reply Sofie 7 februari 2013 at 10:52

  Ik doe niet aan carnaval, haha.

 • Leave a Reply