Lifestyle

Waarom ik online shoppen fijner vind

VisualSevenbien
Hoewel ik het erg gezellig vind om met vriendinnen naar de stad te gaan, wordt mijn shop-leventje steeds meer verplaatst naar het internet. Sterker nog: meer dan de helft van mijn aankopen doe ik online. Volgens mij is dat best veel, maar aan online shoppen zitten wat mij betreft erg veel voordelen! Lees hier mijn 11 redenen waarom ik liever shop op het wereldwijde web dan in een fysieke winkels.

► Niet hoeven wachten bij de paskamers
Bij een niet nader te noemen winkelketen is het schijnbaar normaal als je een half uur in de rij moet staan om te passen. Sta je dan, met een berg kleding in je handen. Wanneer je online dingen bestelt, kun je die tenminste thuis op je gemakje passen!

► Nooit meer je huis uit!
Tegenwoordig kun je zo’n beetje alles online bestellen: van auto’s tot boodschappen en van kleding tot vliegtickets. Je hoeft niet door weer en wind met de bus / fiets / auto naar de stad (vaak zijn de verzendkosten van online winkels nog goedkoper dan een buskaartje!) dus het kost weinig tijd en moeite. Waarom zou je nog buiten komen? wink

► Geen opdringerige medewerkers
Nietsvermoedend loop je een winkel binnen om even rustig rond te kijken. Maar helaas, gelijk komt er een medewerker op je afgestormd ‘of ze je ergens mee kan helpen’. Je vertelt vriendelijk dat je alleen maar wat rondkijkt, maar vervolgens voel je haar ogen in je rug prikken en word je op de voet gevolgd. HELP! Als ik hulp nodig heb vraag ik het wel gewoon, oké? Via internet word je gelukkig met rust gelaten.

► Makkelijker vergelijken
Je hoeft geen honderd winkels af te struinen voor de perfecte goedkope damesschoenen. Via internet kun je zowel de modellen als prijzen veel makkelijker vergelijken!

► Hogere kortingen
Om nog even terug te komen op de prijzen: via internet heb je makkelijk gevonden waar het door jou gezochte product het goedkoopst is. Maar daarnaast zijn er als je even Googelt vaak ook kortingscodes te vinden. Hiermee kan je een heleboel geld besparen!

► Webshops zijn overzichtelijker
Vooral in de wat goedkopere winkels is het vaak een grote bende. Kleding op de grond, kleding in verkeerde rekken, etcetera. Niet handig! In online shops is alles tenminste netjes en overzichtelijk.

► Niemand die je in de weg loopt
Blijkbaar vinden veel mensen het leuk om in een slakkengangetje door een winkel te slenteren. Of midden in het gangpad uitgebreid hun winkelmandje eens leeg te halen / een telefoontje te plegen / een kinderwagen te parkeren. Achter je computer is er gelukkig niemand die je in de weg loopt. Tenzij je in een heel chaotisch huishouden woont, haha.

► Geen ongewenste herrie
Achter je laptop heb je geen last van huilende kinderen, hard pratende mensen of druk giechelende tieners!

► Geen ongevraagde adviezen.
Advies van medewerkers is goed bedoeld, maar vaak erg irritant. Want ook al lijk je in die broek op een opgepropte olifant, de verkoopster zal je altijd vertellen dat het je geweldig staat. Wanneer de postbode je online bestelling komt afleveren kun je tenminste zélf bepalen of iets leuk is.

► De vreugde van een pakketje
Pakketjes ontvangen is leuk! Vooral als je bij verschillende winkels wat hebt besteld en je niet precies meer weet wat voor pakketjes je ook alweer verwacht. Wat zou erin zitten? Dameskleding? Een telefoonhoesje? Nieuwe lipstick? Sieraden? En zou het item net zo mooi zijn als op de website? Zo spannend, ik heb hierbij ongeveer hetzelfde blije gevoel als vroeger bij een Surprise ei of een Happy Meal, haha.

► 24 uur per dag geopend
Natuurlijk weet ik dat het personeel ook af en toe naar huis wil, maar het feit dat je in de stad alleen kunt winkelen van 9 tot 6 is wel vervelend. Nu zit ik nog op school, maar wat als ik straks een baan heb. Wat dan? Wanneer moet ik dan winkelen!? Gelukkig kun je bij online winkels zélfs midden in de nacht terecht!


En jij? Shop jij graag online of ga je liever de stad in?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sofie Katelijne 7 september 2015 at 07:59

  Haha wat een leuk artikel! Ik ben Vlaams dus ben niet vertrouwd met de meeste van deze sites maar de Barbie site was hier ook een favoriet!

 • Reply Teddy 6 september 2015 at 21:18

  Ik vind online shoppen ook erg fijn, alleen vind ik het toch fijn om eerst iets te passen en het gelijk mee te kunnen nemen haha

 • Reply Manon 3 september 2015 at 21:01

  IK ben het helemaal met je eens, maar sommige dingen wil ik gewoon eerst in het echt zien en dan koop ik het gewoon in de winkel

 • Reply Iep 3 september 2015 at 18:22

  Ik ben het zeker met je eens, ook al vind ik shoppen in een “echte” winkel ook fijn!
  Liefs Iep

 • Reply Nicole 3 september 2015 at 13:01

  Ik ben het honderd procent met je eens. Online shoppen is echt geweldig.

 • Reply Sas 3 september 2015 at 11:53

  Ik vind het beide wel wat hebben :-) Maar online heeft nog steeds de voorkeur.

 • Reply thebeautyblognl 3 september 2015 at 10:48

  Helemaal mee eens! I love it!

 • Reply Tineke 3 september 2015 at 06:47

  Zo herkenbaar! Vooral de kortingen, en mijn maat is er bijna altijd!
  Liefs

 • Leave a Reply