Lifestyle

Weg met al dat wit: wij willen kleur in het interieur!

Vorig jaar kreeg ik de sleutel van mijn eigen appartement. Van te voren was ik van plan om er een Pinterest-waardig interieur van te maken en alles zo wit en minimalistisch mogelijk te doen. Een rond wit salontafeltje met eikenhouten pootjes? Móói! Zo’n wit dierenvelletje dat nonchalant over een rieten stoel is gedrapeerd? Gaaf! En van die witte kuipstoeltjes die iedereen heeft? Die wilde ik ook!

Maar tijdens mijn inspiratierondjes op Pinterest kwam ik zó vaak dezelfde dingen tegen, dat ik er een beetje moe van werd. Probeer tegenwoordig nog maar eens een eethoek te vinden zónder die witte stoeltjes bij een eikenhouten tafel. En hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik neigde naar kleur en gezelligheid. Dat clean en wit is niks voor mij. Hoe leuk het ook staat op Instagram, ik heb toch echt wat vrolijkheid nodig in mijn leven. Dus kocht ik een enorm vloerkleed in alle kleuren van de regenboog en schafte ik feloranje accessoires aan. Dat klinkt misschien gewaagd, maar het valt eigenlijk best mee! wink

In deze post wil ik laten zien wat je met kleur(accenten) kan doen, zonder dat je woning een kermis wordt. Foto’s van mijn eigen appartementje heb ik nog niet – die komen binnenkort! – maar op Pinterest waren gelukkig ook genoeg inspirerende foto’s te vinden! Weg met al dat wit, wij willen kleur!

Wat een warmte!

Interieur001
Laten we veilig beginnen: bruin! Bruin klinkt misschien een beetje oubollig, maar met de juiste combinaties kan het heel stijlvol zijn. Met wat bruine accessoires hier en daar krijgt je woning gelijk een warme uitstraling. Zie eens hoe knus het eruit ziet. Veel beter dan al dat wit!

Interieur002
Nog meer voorbeelden van hoe bruin een interieur een warme sfeer kan geven. Bij de linkse foto ben ik niet zo’n fan van het goud, maar de rest vind ik erg tof! Rechts zie je hoe er van een vensterbank een knus zithoekje is gemaakt. Hoe leuk! Zoiets zie je vaak in grote Amerikaanse huizen, maar in principe kun je dit in elk huis maken. Zelfs als je geen vensterbank hebt: op internet zijn veel DIY’s te vinden hoe je zoiets maakt met een simpele IKEA-kast als ombouw.

Heb je een schuin raam en wil je ook zo’n hoekje? Informeer naar dakkapel prijzen en wie weet kun je ook jouw huis van zo’n sfeervol hoekje voorzien.

Kleuraccenten

Interieur003
Het is begrijpelijk als je niet gelijk je hele interieur van regenboogkleuren durft te voorzien. Maar zoals je op de bovenstaande foto’s kunt zien kan het ook heel subtiel! En ben je erop uitgekeken, dan is het slechts een kwestie van accessoires vervangen. Ik vind vooral het botanische hoekje op de rechtse foto erg schattig. Sowieso viel het me tijdens mijn Pinterest-rondje op dat geel een erg populaire kleur is op dit moment, zoals je ook op de volgende foto’s zult zien. Vind ik leuk, lekker zonnig!

Interieur004
Deze ideeën vond ik zó origineel! Oké, van de accessoires op de linkse foto (dat paard, die poppen…) krijg ik de kriebels, maar het ging me om het gele randje in de deuropening. Dat is toch super leuk? Ook de geel geschilderde kozijnen op de tweede foto vond ik erg tof. Voorzie je kunststof kozijnen van een likje verf en je woning krijgt gelijk een andere uitstraling.

Kleurcombinaties

Interieur005
Bij kleurcombinaties denk je misschien aan hysterie. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Je kunt zelfs meerdere kleuren met elkaar combineren zonder dat het een kermis wordt. Deze twee foto’s ogen juist vrij rustig en kalm, doordat de kleuren goed op elkaar zijn afgestemd. Ik ben hélemaal weg van het roze Perzisch tapijt links, en vind het geweldig hoe goed de stoeltjes erbij matchen. Het interieur op de rechtse foto is weer totaal anders, maar vind ik ook erg mooi!

Interieur006
We gaan nog een stapje verder… Van deze twee foto’s kan ik niet meer zeggen dat het rust of kalmte uitstraalt, want ik geef toe dat het best hysterisch is. Maar stiekem vind ik dat juist wel leuk! Vooral de linkse foto spreekt me aan. Zelf zou ik mijn huis niet snel zo inrichten, maar ik zou wel lichtelijk jaloers zijn op mensen die dat wél gewoon durven wink Lekker creatief, ik hou ervan.


Mijn eigen interieur is niet zo druk als de laatste twee voorbeelden, maar heeft wel wat opvallende kleuraccenten hier en daar. Ik kan niet wachten om het aan jullie te laten zien! Binnenkort ga ik even goed opruimen haha, en dan komen binnenkort de foto’s.

Nu ben ik wel benieuwd naar jullie meningen: hoe ziet jouw interieur eruit? En is er iets van deze voorbeelden dat je aanspreekt of vind je het allemaal veel te kleurrijk? Laat het me weten in de comments!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Nienke 26 maart 2018 at 09:21

    Oh wat een toffe inspiratie! Ik ga over een paar maanden verhuizen, en ik heb eigenlijk al groot en deels mijn meubeltjes uitgezocht. Ik ga voor opvallend, gekleurd behang waardoor ik met de meubels wat rustiger aan ga doen, en het meer aan de decoratie overlaat om te knallen. Ik heb in ieder geval al wat inspiratie op gedaan!

  • Leave a Reply