Lifestyle

What’s on my iPhone?


Deze tag zie ik de laatste tijd steeds vaker voorbij komen in blogposts en filmpjes. Ikzelf ben zo verslaafd aan mijn iPhone dat ik me lichtelijk zorgen begin te maken. Dus besloot ik deze tag ook maar te doen!

Momenteel zit er dit hoesje omheen, met zilveren diamantjes. Eerst had ik een hoesje in de vorm van een boekje (BookBook voor iPhone), waar je ook meteen al je pasjes in kwijt kon. Aan de ene kant ideaal, aan de andere kant vervelend dat je hem steeds uit het hoesje moest halen als je de camera nodig had. Dus heb ik momenteel deze!


Dit is mijn home scherm, met een foto van Lady Gaga. Sinds ik naar haar concert ben geweest ben ik helemaal verslaafd aan alles wat met Gaga te maken heeft, haha. Zoals je ziet maakte ik deze foto’s midden in de nacht, en was de batterij bijna leeg. Zo ben ik nu eenmaal, haha.


Ik heb als achtergrond een galaxy/ruimte/iets met sterren. Op dit eerste scherm staan een beetje de standaard apps. Whatsapp heb ik er natuurlijk zelf bij gezet, en gebruik ik dagelijks. Ondanks dat ik gratis onbeperkt smsjes heb, sms ik bijna nooit meer. Mijn camera en/of instagram gebruik ik ook regelmatig.

Qua muziek (icoontje rechtsonder) heb ik op mijn iPhone alleen volledige albums, waarvan ik ook de originele versie heb liggen. Van artiesten die ik echt goed vind, wil ik het namelijk graag origineel hebben. De overige ‘losse’ muziek die ik luister, staat niet op mijn iPhone, maar op mijn iPod Shuffle. Sowieso een aanrader om je iPod gewoon te bewaren, aangezien de batterij van een iPhone supersnel leeg gaat als je muziek luistert.


Het tweede scherm, bij Hulp apps staan wat standaard dingetjes die je niet kunt verwijderen. 9292 is erg handig als je dagelijks met de bus naar school moet. Flashlight is een digitale zaklamp. De spelletjes Wordfeud, woordjacht en mindfeud, was ik ernstig verslaafd aan, maar nu doe ik het eigenlijk nooit meer. Unblock Me, Restaurant Story en Curiosity speel ik wel nog regelmatig.  Facebook en Twitter gebruik ik 24/7. De ING app gebruik ik om overal mijn banksaldo te kunnen checken. De Bloglovin en Ebay app gebruik ik eigenlijk nooit, op de computer vind ik het veel handiger. De Littlemonsters app is een link naar de fansite van Lady Gaga. 9Gag ken je vast wel, dat is een site waar grappige plaatjes worden gepost. Op deze app kijk ik elke avond voor het slapen gaan nog even rond.


Het derde en laatste scherm (ik had echt veel meer maar ik heb ernstig opgeruimd voor ik dit artikel ging maken!)

PS Express is een soort simpele versie van Photoshop. Ik het begin vond ik het handig, maar ik gebruik het eigenlijk nooit meer. Zit ik in een kroeg/restaurant/whatever waar een leuk liedje wordt gedraaid en ik wil weten wat de titel is? Dan gebruik ik Shazam, dit programma ‘luistert’ naar het liedje en geeft je de titel en artiest. Erg handig!

Shelf BG is een enorm grote database met achtergronden voor je iPhone. In de map ‘Spelletjes’ staan spelletjes die ik (bijna) nooit meer speel. Bloons TD speel ik nog héél af en toe. Met Photopod kun je meerdere foto’s tegelijk op Facebook uploaden. DrawSomething en Songpop kennen we allemaal, en hoe leuk het ook was, ik ben er een beetje op uitgekeken.

De Truth or Dare app is het bekende spel wat je vroeger altijd speelde, maar dan bedenkt de computer de vragen. Bij Logo’s Quiz moet je logo’s van bekende of minder bekende merken raden, ideaal tijdverdrijf tijdens een saai college. Met de WordPress app kan ik bloggen, maar dat vind ik eigenlijk gewoon niet handig op mijn telefoon. Nav Mii is een navigatiesysteem, wat uitgebreider dan de standaard app. Helaas werkt hij niet helemaal naar behoren want de stem (die bijvoorbeeld zegt: ‘Over 100 meter linksaf”) doet het niet. Jammer, want deze app kostte me 5 euro. Als laatste heb ik nog ‘Rooster’ dat is gewoon een snelkoppeling naar de site van mijn schoolrooster.

Waar ik mijn iPhone het meest voor gebruik?
Ik gebruik de hele dag door Twitter en Facebook. Ook de spelletjes Unblock me en Restaurant Story speel ik meerdere keren per dag. Verder check ik vaak mijn mail, surf ik op internet, en vind ik het gewoon handig dat ik alles en iedereen op elk moment kan opzoeken of bereiken.

Ben jij verslaafd aan je mobiel?

P.s. Doe je al mee aan mijn winactie?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply joella 8 mei 2013 at 21:04

  ik wil ook een iphone maar weet niet welke welke zal ik kiezen iphone 4 4s of iphone 5

 • Reply Naam 13 december 2012 at 20:35

  Je bent een beetje laf dat je een reactie verwijdert..
  is alleen maar kritiek moet je tegen kunnen als blogger. En screenshots maken op je iphone is les 1!

  • Reply Mandy 14 december 2012 at 17:13

   Ik weet dat je screenshots kan maken, maar ik vond het leuker en persoonlijker om het zo te doen. Vrijwel elke blogger die deze tag heeft gedaan deed het zo.
   Als jij de ballen hebt om reacties te sturen onder je eigen naam, zal ik niet meer zo laf zijn ze te verwijderen . Wie is hier nou laf ;)

 • Reply Lysette 8 december 2012 at 22:20

  Yes! Verslaafd aan mijn iPhone 4s…☺

 • Reply Mariska 8 december 2012 at 09:20

  Vind het altijd erg leuk om te zien wat iemand anders op zijn iPhone heeft :)

 • Reply Tom (je broertje) 7 december 2012 at 21:41

  Kleine tip Mandy, voor als je makkelijk bij je apps wilt kunnen (tijdje geleden over gelezen): ze de belangrijkste applicaties in de hoeken rechts, de net wat minder belangrijke links en de minst belangrijke in het midden. De aller-aller belangrijkste zet je dan in je dock. Daarnaast zou ik ook gebruikmaken van mapjes, zodat het wat overzichtelijker is. Maar goed, jij bent daar toch aan gewend zoals het nu is, haha. :P

  Tech-expert modus aan

  Wat betreft de batterij: die zou, als het goed is, zo’n 40 uur mee moeten kunnen met het afspelen van muziek en 7 uur kijken van video’s (spelen van niet al te zware games zou ongeveer dezelfde levensduur moeten leveren). Desnoods kun je de batterij ook ‘kalibreren’, door hem helemaal leeg te laten lopen (flink wat zware games spelen en filmpjes kijken), hem uitzichzelf uit laten schakelen en dan op de lader zetten. Laat hem opladen tot hij helemaal vol is (8 uur wordt aangeraden) en je bent klaar. De batterij zou dan moeten werken zoals hij hoort te werken. Een iPhone gaat nog altijd langer mee dan die van de iPod touch en ik kan al wel uren blijven gamen achter elkaar. :P

  Tech-expert modus uit

  In elk geval wel leuk om te zien welke apps je allemaal hebt. Had ik eigenlijk nooit naar gekeken. :P

 • Reply Miss Sentinelli 7 december 2012 at 13:00

  Leuk artikel :). Je hebt echt veel Apps :). Ik ben ook zo verslaafd aan mij IPhone :D.
  Restaurant Story is echt leuk!

 • Reply MySuperSweetLife 7 december 2012 at 11:00

  Leuk artikel! Wat leuk om nog zo`n Gaga addict te treffen. Hier ook eentje!
  Liefs

 • Leave a Reply