Nail art: Schattige roosjes (+tutorial)


Op internet kan ik uren plaatjes kijken van mooie nail arts. Waarom ik me er zelf nooit aan waag? Pure luiheid. Maar toen ik me van de week verveelde besloot ik dat het toch weer eens tijd was om een mini kunstwerkje te creëren. Ik maakte deze vrolijke bloemetjes op mijn nagels en geef jullie bij deze een uitleg hoe je dit zelf kunt doen!


Dit zijn de lakjes die ik heb gebruikt voor deze nail art. Verder gebruikte ik dotting tools in verschillende formaten om zowel dikke punten als dunne streepjes te kunnen zetten. Heb je geen dottingtools in huis? Je kunt deze heel goedkoop (ongeveer 1 euro!) op Ebay bestellen, maar je kunt ook een dun kwastje gebruiken.


Eerst lak je uiteraard je nagels in een basiskleur. Ik koos voor een mintgroen kleurtje van China Glaze. Ik had ‘m al een paar dagen op en hij was al een beetje gechipt. Voor een nail art maakt dat helemaal niets uit, want je kunt de roosjes gewoon plaatsen op het gechipte gedeelte. Zo valt het niet meer op!

Nu gaan we de roosjes erop tekenen. Hier zie je het stappenplan, onder de foto staat het per stap nog eens uitgelegd. Al lijken de foto’s me ook vrij duidelijk. Deze nail art is namelijk niet zo moeilijk en daarom geschikt voor beginners. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld!
tutorial
Een tip vooraf: Wat ik het handigst vind, is om de nagellak eerst op een stuk papier te laten druppelen, en daar vervolgens je dotting tool in te dopen.
Stap 1: Met de donkerroze kleur maak je een paar grote vlekken op je nagels. Dit doe je met je grootste dottingtool, maar het kan ook gewoon met een nagellakkwastje.
Stap 2: Met een kleinere dottingtool of een dun kwastje teken ik vervolgens in lichter roze wat randjes om de vlek heen. Dit hoeft niet netjes, integendeel! Een echte roos is ook nooit symmetrisch.
Stap 3: Vervolgens maak ik met een groene lak wat scheve vlekjes aan de zijkant. Dit zijn de blaadjes.
Stap 4: De roosjes krijgen nog een finishing touch door met een  witte nagellak wat random streepjes en vlekjes toe te voegen.

Top coat er overheen, en klaar is Kees!


En dan is dit het resultaat! Voor iemand zoals ik, die bijna nooit nail art maakt, vind ik het best goed gelukt. Oké, het is niet helemaal strak en netjes, maar voor roosjes hoeft dat ook niet zo, vind ik. De groene lak heeft een subtiel glittertje en dat vind ik een leuk effect geven. Het verbaasde me dat dit kunstwerkje een stuk makkelijker en sneller klaar was dan ik van te voren had gedacht. Ik heb dan ook besloten om vaker te experimenteren met nail art!

Maken jullie wel eens nail art?

15 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *