Nail Art

Tutorial: Gradient Nails


Een tijdje geleden schreef ik in dit artikel al over gradient nails. Ik besloot mijn favoriet uit dat artikel na te maken, en ondanks dat het voorbeeld veel mooier was dan mijn eigen creatie, ben ik niet ontevreden over het resultaat. In dit artikel leg ik jullie uit hoe je deze nail art zelf ook kan maken!Ik heb deze drie lakjes gebruikt, ‘Circus Confetti’ van Essence, ‘I wear my sunglasses at night’ van Catrice en als topcoat een transparante lak van Hema. Zoals je op de 2e foto kan zien is de Catrice lak niet helemaal zwart, maar zitten er gekleurde mini glitters in. Ik was benieuwd of dat een leuk effect zou geven, maar ik kan jullie adviseren gewoon een normale zwarte nagellak te gebruiken.


Stap 1: Je lakt je nagels in een basiskleur. Bij de glitters is zwart het mooiste als basis, maar je kan ook zoals ik zwart met een shimmer gebruiken. Laat het goed drogen voordat je verder gaat!


Stap 2: Dit is hoe ik het altijd doe met gradient nails, je pakt een schone sponsapplicator en druppelt wat van de nagellak op een papiertje. Met de sponsapplicator dep je dan de kleur op, en zo kan je hem voorzichtig op je nagels deppen. Bouw de intensiteit van de kleur of glitters op in laagjes. Zo krijg je ook de mooiste overgang.


De vorige stap werkt heel goed als je met een effen kleur werkt, maar met grove glitters kun je er ook voor kiezen om de glitters van het kwastje af te schrapen. En dan niet het kwastje zelf, maar het plastic stokje, daar zijn vaak de meeste glitters blijven hangen. Dit zorgt ervoor dat je echt vooral glitters meepakt, inplaats van ook een hele klodder transparante lak waar je niks mee kan.


Stap 3: Je dept de glitters dus aan de onderkant van je nagels. Even de randjes schoonmaken, topcoat eroverheen, en klaar is kees!
Ik moet zeggen dat de glitters wat kleurrijker waren dan op de resultaatfoto. Ik geef de schuld aan het slechte daglicht haha.

Psssst Doe je al mee aan mijn winactie? Je kan een double finger ring winnen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Han 7 december 2012 at 00:19

  Deze vind ik wel heel erg mooi! Prachtig met de glitters, iets voor een feestje?

 • Reply Loes 6 december 2012 at 21:57

  Waauuuw heel leuk! Ga ik een keer proberen

 • Reply Shoppen 6 december 2012 at 20:02

  Wat leuk gedaan. Op zwart moet je iets blinkends doen :)

 • Reply Bo 6 december 2012 at 16:50

  Heel leuk gemaakt!

 • Reply Paola 6 december 2012 at 07:45

  Erg leuk gemaakt! Vind dit soort glitters altijd erg leuk op een (bijna) zwarte lak!

 • Leave a Reply